Ξεσηκώνονται οι δημοτικές παρατάξεις για τις παρεμβάσεις στην περιοχή της Πύρνας, στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Ξεσηκώνονται οι δημοτικές παρατάξεις για τις παρεμβάσεις στην περιοχή της Πύρνας, στη Λυκόβρυση

Για παρεμβάσεις που απειλούν να αλλοιώσουν την πανέμορφη περιοχή της Πύρνας, στη Λυκόβρυση, κάνουν λόγο οι δημοτικές παρατάξεις Συμμαχία Πολιτών και Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί.

Όπως αναφέρουν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις τους, τις τελευταίες ημέρες γίνονται εργασίες στην περιοχή που βρίσκεται σε παραρεμάτια ζώνη, δημιουργώντας φθορές και θέτοντας σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο της περιοχής, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι θα φέρουν το θέμα ως έκτακτο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης την προσεχή Τετάρτη 10/3.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων:

Συμμαχία Πολιτών: Είμστε δίπλα στους κατοίκους που αγωνίζονται για τη διάσωση της Πύρνας   

Οι κάτοικοι γύρω από το ρέμα της Πύρνας είναι ανάστατοι γιατί διαπιστώνουν ότι αυτή η πανέμορφη περιοχή κινδυνεύει να καταστραφεί. Οι παρεμβάσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό από ιδιώτες, πολλές. Και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο τα συνεργεία δούλευαν. Οι κάτοικοι είναι βέβαιοι ότι, με τον ρυθμό αυτό και με την αδιαφορία του δημάρχου, σύντομα θα αλλοιωθεί ριζικά το περιβάλλον.

Το ρέμα της Πύρνας δεν περιορίζεται στον χώρο έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυριδωνα, όπου παραδοσιακά ο Δήμος οργανώνει τη γιορτή της  Πρωτομαγιάς. Είναι μια μεγάλη περιοχή απίστευτης ομορφιάς, η οποία όμως δεν έχει τύχει της φροντίδας και της προστασίας του Δήμου μας. Μια περιοχή για την οποία πραγματικό ενδιαφέρον δεν επέδειξε δυστυχώς ούτε ο πρώην δήμαρχος (Φωκιανός), αλλά ούτε και ο νυν (Μαυρίδης). Το αντίθετο θα λέγαμε. Η ιστορία με την κατάληξη στην Πύρνα των ομβρίων της Πολιτείας και της Κηφισιάς λέει πολλά για το… ενδιαφέρον τους.

Η παράταξή μας, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν καθημερινά παράξενες κινήσεις, χωρίς ο Δήμος να παρεμβαίνει. Τις τελευταίες ημέρες αντιπροσωπεία της παράταξής μας, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και με τη συμμετοχή και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ξανθόπουλου, επισκέφτηκαν τρεις φορές την περιοχή και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

«Παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση. Διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος είναι απόντες. Έχουν αφήσει τους κατοίκους να παλεύουν μόνοι τους. Ακούσαμε για άδειες θερμοκηπίων, ακούσαμε για ενδιαφέρον της Εκκλησίας, ακούσαμε πολλά. Δεν πάει άλλο. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Θα ζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να πάρει ο δήμαρχος τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους.

Ο Κώστας Ξανθόπουλος, ο οποίος έχει τρέξει πολύ για την υπόθεση της Πύρνας, πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας απροστάτευτους, να αγωνίζονται μόνοι». 

Πολίτες σε Δράση: Αυθαίρετες παρεμβάσεις στην οριοθετημένη παραρεμάτια ζώνη της Πύρνας

Σήμερα (6/3) το πρωί έγινε προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στην περιοχή της Πύρνας, μετά από αναφορές κατοίκων για ύποπτες ενέργειες στην παραρεμάτια ζώνη.

Διαπιστώσαμε εξώφθαλμα παράτυπες ενέργειες, με χρήση σκαπτικών μηχανημάτων στο ύψος της οριοθετημένης ζώνης, οι οποίες δημιουργούσαν φθορές, θέτοντας σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Έγιναν αλλεπάλληλες κλήσεις στην αστυνομία ώστε να αποτραπεί η παράνομη δραστηριότητα που λάμβανε χώρα και να καταγραφεί το γεγονός, χωρίς να εμφανιστεί περιπολικό καθόλη τη διάρκεια της τετράωρης παρουσίας μας εκεί.

Είναι συγκινητικά τα ανακλαστικά των κατοίκων οι οποίοι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις και χωρίς υποστήριξη να προστατεύσουν την περιοχή τους από κάθε είδους αυθαιρεσία.

Θα σταθούμε στο πλευρό τους, προασπιζόμενοι τον φυσικό πλούτο της Πύρνας και την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Η δημοτική μας ομάδα θα καταθέσει επίσημο αίτημα ώστε οι αυθαίρετες δραστηριότητες στην περιοχή της Πύρνας, καθώς και οι άμεσες πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει ο Δήμος, να συζητηθούν ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10/3/2021, ευελπιστώντας να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Έως τότε, αιτούμαστε να ξεκινήσει άμεσα η σήμανση της οριοθετημένης παραρεμάτιας περιοχής ως πρώτο μέτρο προστασίας, πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες αλλοιώσεις.

Φωτό: Συμμαχία Πολιτών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet