Οι οργανώσεις του ΚΚΕ Λυκόβρυσης-Πεύκης κατηγορούν αντιδήμαρχο για… ντου σε κατάληψη στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ Λυκόβρυσης-Πεύκης κατηγορούν αντιδήμαρχο για… ντου σε κατάληψη στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης

«Οι μαθητές δεν ήξεραν τι ζητούσαν! Είναι αίτημα να αλλάξει ο νόμος για τον Covid; Οι βρύσες και τα παγκάκια πώς χάλασαν; Στο σπίτι μου δε σπάνε οι βρύσες; Αν μου ζητηθεί να πάω να ανοίξω κι άλλη κατάληψη φυσικά και θα πάω». Τα παραπάνω ήταν «κάποια μόνο από τα… διαμάντια» της αντιδημάρχου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, Δέσποινας Μεντεσίδου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως καταγγέλλουν η Κομματική Οργάνωση Βάσης Λυκόβρυσης-Πεύκης του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης Λυκόβρυσης-Πεύκης της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρουν, η κ. Μεντεσίδου «ως άλλος τιμωρός, μαζί με εργαζόμενους του Δήμου, κατά παράβαση καθήκοντος, άνοιξαν την κατάληψη των μαθητών του Γυμνασίου στη Λυκόβρυση».

«Εκεί βρήκε η εντεταλμένη αντιδήμαρχος της Ν.Δ. τους εχθρούς της εκπαίδευσης, στους 12χρονους μαθητές, που ζητάνε καλύτερο σχολείο. Τους ενοχλεί οι μαθητές να αγωνίζονται και να διεκδικούν, ενώ αφήνουν τους φασίστες να αλωνίζουν μέσα στα σχολεία» τονίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και προσθέτουν:

«Θα πρέπει να μάθει η κ. Μεντεσίδου ότι οι μαθητές μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους και τι θα διεκδικούν και πώς θα το κάνουν αυτό. Δεν είναι ούτε χαζοί ούτε ευκολόπιστοι. Θα πρέπει ακόμα να μάθει η κ. Μεντεσίδου ότι οι αντιδήμαρχοι δεν έχουν καμία ευθύνη και αρμοδιότητα να παρεμβαίνουν στις συλλογικές διαδικασίες των μαθητών. Αν θέλει να γίνει αστυνομικός ή εισαγγελέας, μπορεί όταν μεγαλώσει να τα καταφέρει…

»Θα πρέπει επίσης να μάθει η κ. Μεντεσίδου ότι η κατάσταση στα σχολεία και γενικά στην εκπαίδευση, που όλοι γνωρίζουν ποια είναι, έχει και τη δική της σφραγίδα. Είναι άλλωστε γνωστό στέλεχος της Ν.Δ.

»Επειδή όμως η κ. Μεντεσίδου μάλλον τα γνωρίζει όλα αυτά, φαίνεται ότι τη συνεπήρε ο οίστρος της υπεράσπισης της κυβέρνησης της Ν.Δ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ξέρει πολύ καλά πόσο κοστίζει στη λαϊκή οικογένεια η κατ’ όνομα δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα σχολικά, τα φροντιστήρια, οι έρανοι των συλλόγων γονέων. Ξέρει πολύ καλά ότι τα παιδιά στοιβάζονται σε 27άρια τμήματα εν μέσω πανδημίας.

»Αντί λοιπόν να προκαλεί με τη συμπεριφορά της, ας είναι πιο προσεκτική και απολογητική για το χάλι της εκπαίδευσης. Όταν όμως ο δήμαρχος δίνει την πλήρη του κάλυψη σε φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες των στελεχών, του αυτοί παίρνουν θάρρος. Το επόμενο βήμα είναι να φέρουν και τα ΜΑΤ έξω από τα σχολεία για να επιβάλουν την τάξη.

»Έχουν τεράστια ευθύνη και ο δήμαρχος, που, κατ’ εντολή του ή με την ανοχή του, συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, έχουν ευθύνη και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν τη δημοτική αρχή και την αντιδήμαρχο της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελείται από “εκλεκτά” στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

»Ο αυταρχικός κατήφορος της δημοτικής αρχής συνεχίζεται, παίρνοντας τη σκυτάλη από το υπουργείο Παιδείας, που σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς. Μετά τα περιπολικά στα σπίτια εργαζόμενων, μετά τις διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, η δημοτική αρχή φτάνει στο σημείο να τα βάζει με 13χρονα παιδιά, που διεκδικούν ένα ανθρώπινο σχολείο.

»Ο λαός και η νεολαία μπορούν να βάλουν φρένο και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, αλλά και στις φασίζουσες λογικές των υποτακτικών της κυβέρνησης στους Δήμους».

Κλείνοντας τη σχετική καταγγελία τους, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ αναφέρονται και στα αιτήματα που διεκδικούν για τον χώρο της παιδείας και τα οποία είναι:

  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Άμεση αποκατάσταση φθορών στις σχολικές μονάδες.
  • Αποσυμφόρηση των τάξεων με 15άρια στην Α/βάθμια και 20άρια στη Β/βάθμια εκπαίδευση.
  • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες κ.λπ.).
  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet