Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Είναι θέμα Δημοκρατίας να μαθαίνουν οι πολίτες για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λυκόβρυση - Πεύκη

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Είναι θέμα Δημοκρατίας να μαθαίνουν οι πολίτες για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρέμβαση για το γεγονός ότι η διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, να κρατά… κρυφές από τους δημότες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιεί Οργάνωση Μελών Λυκόβρυσης-Πεύκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Οργάνωση αναφέρει:

«Οι πολίτες του Δήμου, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα προβλήματα λόγω της πανδημικής κρίσης. Η καθημερινή αγωνία για την υγεία του καθενός/μιάς  και των οικογενειών μας συνδέεται με την αγωνία για το αύριο, με την ακρίβεια που καλπάζει, με τον κίνδυνο της ανεργίας.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, έχοντας προ πολλού ρίξει λευκή πετσέτα παραίτησης για την αναχαίτιση της μάστιγας του κορωνοϊού, που θα είναι παρούσα για αρκετό ακόμη χρόνο.

»Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης και η παράταξή του, έχοντας την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιοποιούν την πανδημία για να στερήσουν από τους πολίτες το δικαίωμα σε στοιχειώδη ενημέρωση. Αποφασίζουν για σημαντικά θέματα, π.χ. προϋπολογισμούς, κατάρτιση επιχειρησιακών και τεχνικών προγραμμάτων, ρυθμίσεις για δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσία (ΤΑΠ), δαπάνες, απευθείας αναθέσεις για διάφορες προμήθειες, αναθέσεις για απορρίμματα, δίχως οιαδήποτε διαβούλευση με την κοινωνία, δίχως ενημέρωση των δημοτών.

»Από την αρχή της πανδημίας πολλοί Δήμοι, μεταξύ αυτών όλοι οι γειτονικοί, σεβόμενοι την  αρχή της δημοσιότητας των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων που προβλέπεται και στο άρθρο 96 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, αφού δεν είναι δυνατή η διά ζώσης παρουσία δημοτών σε αυτά,  μεταδίδουν τις συνεδριάσεις τους είτε σε απευθείας μετάδοση, είτε σε βιντεοσκόπηση, ενημερώνοντας τους δημότες τους για τις απόψεις που κατατίθενται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει το άνοιγμα των συνεδριάσεων των αιρετών συμβουλίων στο κοινό. Το άνοιγμα αυτό ικανοποιεί εν μέρει τους όρους της αναγκαίας δημόσιας έκθεσης των οργάνων στην αγωνία του πολίτη και δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να έχει ιδία άποψη χωρίς φίλτρα.

»Ο δήμαρχος Μαυρίδης και η παράταξή του δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την αρχή της δημοσιότητας. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η απραξία τους για τόσο μεγάλο διάστημα, ώστε μέχρι σήμερα να μην κατορθώσουν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα μετάδοσης των συνεδριάσεων, παρά τις κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσεις τους σε ανάλογα αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης.   

»Ενώνουμε την φωνή μας με τους δημότες που απαιτούν ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα που τους αφορούν. Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πιέσουν με κάθε τρόπο τον δήμαρχο και την παράταξή του, επιτέλους, να προχωρήσουν άμεσα στη δημοσιοποίηση όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με απευθείας μετάδοση (live streaming) ή βιντεοσκόπηση.

»Ας μην είναι ο Δήμος μας ουραγός στην ενημέρωση των πολιτών, είναι θέμα Δημοκρατίας.

»Υ.Γ.: Προκαλεί απορία πώς είναι δυνατόν να στριμώχνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι για μία φωτογραφία στο βάθρο της παρέλασης  (δεν κολλά ο ιός!!!) και να μην αποφασίζουν “δια ζώσης” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet