Πολίτες σε Δράση: Να προστατευθεί το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών & Βαρηκόων στην Πεύκη
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση: Να προστατευθεί το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Την ανησυχία της για το μέλλον του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης εκφράζει η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί, με επικεφαλής τον Ηλία Κατσαρό. Μάλιστα, σκοπεύει να καταθέσει σχετικό ψήφισμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Μας έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία η πληροφορία ότι στους σχεδιασμούς των στελεχών διοίκησης εκπαιδευτικής πολιτικής βρίσκεται η αποδυνάμωση του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων, το οποίο λειτουργεί στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, μέσω της απομάκρυνσης μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο κρίνεται υπεράριθμο.

Οι σχεδιασμοί αυτοί μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, δεδομένης της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς που παράγεται μέσω του εκπαιδευτικού έργου στο συγκεκριμένο σχολείο. Πρόσφατα μάλιστα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, δημιουργήθηκε τραγούδι για τον κορωνοϊό, στο οποίο οι μαθητές ηχογράφησαν τη φωνή τους και στη συνέχεια απέδωσαν στη νοηματική γλώσσα τους στίχους του τραγουδιού και τους συνόδευσαν με τις κατάλληλες μουσικοθεατρικές κινήσεις, αποτυπώνοντας την εικόνα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο και για την οποία όλοι μας δηλώσαμε υπερήφανοι.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να εκφράσουν επίσημα την ανάγκη να αποφευχθεί η συρρίκνωση του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων, στηρίζοντας το ψήφισμα που θα καταθέσει η δημοτική μας ομάδα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet