Άρης Κυριακίδης: Οι Δήμοι με «Κλεισθένη» ένα ακόμη «γρανάζι» του κράτους
Πολιτική

Άρης Κυριακίδης: Οι Δήμοι με «Κλεισθένη» ένα ακόμη «γρανάζι» του κράτους

«Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στη Λυκόβρυση, με πολύ μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και κύρια νέων που έδωσαν το “παρών”, αλλά και άλλων που θέλησαν να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συγκέντρωση μίλησαν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και ο Άρης Κυριακίδης, υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία της, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ανέδειξε «όλο το πλέγμα τη αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., τις ευθύνες της κυβέρνησης που υλοποιεί κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές, με τα ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική που συνεχώς πιέζει τα λαϊκά δικαιώματα προς τα κάτω, ενώ από την άλλη ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια». Επίσης, κάλεσε τον λαό «να καταδικάσει συνολικά τα αστικά κόμματα για τις ευθύνες τους για την άνοδο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, που τον έχουν αγκαλιάσει, τον ανέχονται και δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, γιατί υπηρετούν το ίδιο σύστημα που γεννά τον φασισμό και τον εθνικισμό, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα». Ακόμα, κάλεσε τον λαό «να μην “τσιμπήσει”, στα φιλοδωρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, στα κάλπικα διλήμματα, και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της αντιλαϊκής πολιτικής που ο λαός τον έχει δοκιμάσει, και με ΣΥΡΙΖΑ και με Ν.Δ. ή θα ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, που μπορεί να δώσει ανάσες στον λαό, να ορθώσει τείχος αντίστασης και να ανοίξει τον δρόμο για συνολικές αλλαγές στην κοινωνία με τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Άρης Κυριακίδης. Στην ομιλία του, επισήμανε ότι οι Δήμοι, μετά και την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», «γίνονται ένα ακόμα γρανάζι του κράτους, που παίρνουν από τον λαό, μέσω της τοπικής φορολογίας, και ενισχύουν το κεφάλαιο, τους εργολάβους». Επίσης, ανέδειξε τις ευθύνες διαχρονικά των δημοτικών αρχών «που ακολουθούν τον δρόμο του Δήμου-Επιχείρηση, που υπηρετούν τη πολιτική κόστους-οφέλους, που βάζουν τις ανθρώπινες ανάγκες κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματιών». Χαρακτηριστικά ανέφερε τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τις «διαλυμένες» εργασιακές σχέσεις, ενώ ο λαός συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα για τις δημοτικές υπηρεσίες. Κάλεσε τον λαό να καταδικάσει τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και τους «εκλεκτούς» τους υποψήφιους περιφερειάρχες και υποψηφίους δημάρχους και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, «αλλά και άλλους που κρύβουν επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, που όσο ανεξάρτητοι κι αν θέλουν να παρουσιάζονται υπηρετούν την ανταποδοτικότητα, την ενίσχυση της τοπικής φορολογίας, και την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματιών». Υποσχέθηκε δε ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, είτε στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να υψωθεί «τείχος» αντίστασης και διεκδίκησης λαϊκών δικαιωμάτων, ότι θα αποκαλύπτουν και θα οργανώνουν την πάλη του λαού.

Τέλος, κάλεσε το λαό να πάει με ενιαίο κριτήριο στην κάλπη, για τα συνολικά προβλήματα που βιώνει καθημερινά και να ψηφίζει με βάση τα πραγματικά του συμφέροντα, ενισχύοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet