Έκκληση για ενότητα για το καλό της πόλης από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Πολιτική

Έκκληση για ενότητα για το καλό της πόλης από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Έκκληση για ενότητα απευθύνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, καθώς διαπιστώνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι «είναι όλοι είναι εναντίων όλων», ότι «κανείς πια δεν πράττει το σωστό» και ότι «κανείς δεν ενδιαφέρεται ειλικρινά για το καλό της πόλης».

Να δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό της πόλης καλεί τους συμβούλους η δημοτική ομάδα, στην ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Μήνυμα ενότητας για το καλό της πόλης μας

Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας συμβαίνουν πολλά και περίεργα. Οι αντοχές του Έθνους μας δοκιμάζονται και όλα δείχνουν πως ο δρόμος είναι πολύ ανηφορικός ακόμα. Μέσα σ΄ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η μικρή μας πόλη πορεύεται τον δικό της δρόμο, που όποιος παρακολουθεί τα δρώμενα, νομίζει πως αυτοί που τη διοικούν αλλά και όσοι έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο δεν έχουν αντιληφθεί τα όσα σύσσωμη η κοινωνία μας και ως εκ τούτου και η πόλη μας, αντιμετωπίζει, τα οποία αναμφισβήτητα έχουν δημιουργήσει κόπωση και απογοήτευση στους συμπολίτες μας.

Ξεφυλλίζοντας τον τοπικό Τύπο, είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό, η απογοήτευση μεγεθύνεται γιατί εκεί πια βλέπει κανείς πως όλοι είναι εναντίων όλων και πως κανείς πια δεν πράττει το σωστό, πως έχει χαθεί το μέτρο και πως τελικά κανείς δεν ενδιαφέρεται ειλικρινά και πηγαία για το καλό της πόλης μας και πως όλοι προτάσσουν είτε το προσωπικό τους συμφέρον είτε την προσωπική τους προβολή και η σύμπνοια, η αγάπη και η μετριοφροσύνη έχουν χαθεί πια, θυσία στα μικροπαραταξιακά συμφέροντα των κρατούντων.

Είναι άξιο ιδιαίτερης παρατήρησης το πόσο εύκολα και αβασάνιστα οι άλλοτε συνεργάτες και οι άλλοτε συναγωνιστές κτυπούν ο ένας τον άλλον αποστασιοποιούμενοι  από θεσμικά κατοχυρωμένα προγράμματα δράσης, υποτίθεται για το καλό της πόλης μας, τα οποία φυσικά είχαν προεκλογικά συνυπογράψει και για τα οποία θα έδιναν μάχες ηρωικές με στόχο το κοινό καλό. Και τα φαινόμενα αυτά, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, επεκτείνονται και σε άλλους θεσμικούς παράγοντες της πόλης μας οι οποίοι επηρεάζονται αναμφισβήτητα από τη γενικότερη κατάσταση. Το λυπηρό είναι πως συμβαίνουν και σωστά πράγματα στην πόλη μας των οποίων όμως η σημασία υποβαθμίζεται μπρος  στο γενικό «τσακωμαριό»!

Ένα είναι βέβαιο πως οι συμπολίτες μας παρακολουθούν και κρίνουν και μάλιστα αυστηρά. Και το πιο σημαντικό. Επηρεασμένοι, λυπημένοι και αηδιασμένοι απ΄ όλα όσα συμβαίνουν σε εθνικό επίπεδο που τους συνθλίβουν, δεν συγχωρούν εύκολα πια!!! Άλλα περίμεναν και περιμένουν από τους φορείς της πόλης μας, εκλεγμένους και μή και άλλα εισπράττουν, τόσο γρήγορα μάλιστα, έναν χρόνο και κάτι μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πόσο τους απογοητεύουν οι άγονες και παλαιάς κοπής αντιπαραθέσεις των υπευθύνων, οι οποίες δείχνουν περίτρανα πως δεν έχουν καταλάβει πως δίπλα τους οι συμπολίτες μας αγκομαχούν καθημερινά να ανεβούν τον Γολγοθά τους που σε τελική ανάλυση δεν είναι και δική τους επιλογή.

Η δημοτική μας ομάδα πολύ νωρίς είχε επισημάνει και είχε μιλήσει για ομόνοια και σύμπνοια στα δημοτικά μας δρώμενα. Μας λυπούν αφάνταστα οι άγονες παραταξιακές αντιπαραθέσεις και η απουσία κοινού οράματος για την πόλη μας που υποτίθεται όλοι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε ειλικρινά!!! Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση προς όλους να  ομονοήσουμε και να ανακαλύψουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν!!!  Είναι καιρός πια να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά και υπεύθυνα, παραμερίζοντας άγονες προσωπικές φιλοδοξίες και διαξιφισμούς. Είναι καιρός πια η μικρή μας πόλη να ξαναβρεί τον ρυθμό της προόδου και της δημιουργίας. Το έχουν άμεση ανάγκη οι συμπολίτες μας οι οποίοι αναμφισβήτητα παραδειγματίζονται από την πολιτική συμπεριφορά των ηγετών τους. Φτάνουν οι πίκρες και οι απογοητεύσεις με τις οποίες είναι γεμάτη η καθημερινότητά τους. Γι΄ αυτήν την καθημερινότητα τους είχαμε υποσχεθεί πολλά!!! Ας δώσουμε χέρι συνεργασίας και συμφιλίωσης. Η πόλη μας το έχει άμεσα ανάγκη! Είναι χρέος, είναι ευθύνη, είναι επιτέλους πολιτικός ηρωισμός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet