“Έπεσαν οι πολιτικές μάσκες…”
Πολιτική

“Έπεσαν οι πολιτικές μάσκες…”

Στις πολιτικές ζυμώσεις στην παράταξη του νυν δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού αναφέρθηκαν, στην πρόσφατη συνάντησή τους, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Προκόπης Μπελεχρής και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2010 με την παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Μάριος Ψυχάλης. Οι δηλώσεις τους είναι χαρακτηριστικές και περιλαμβάνονται σε κείμενο που εξέδωσαν κι ακολουθεί παρακάτω:

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΤΡΙΩΔΕΙΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ…: Δηλώσεις των Γ. Κωνσταντόπουλου, Π. Μπελεχρή και Μ. Ψυχάλη

Δήλωση αντιδημάρχου κ. Γ. Κωσταντόπουλου:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα βρίσκομαι μεταξύ φίλων και κυρίως με τον Προκόπη, αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τοπικό αντιδήμαρχο Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης και πρόεδρο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον οποίο μας συνδέει μια φιλία πολλών ετών.

Οι μάσκες έπεσαν. Όσοι επικαλούνταν μέχρι σήμερα ότι ήμουν ο διασπαστής της παράταξης του Δ. Φωκιανου εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Όντας ο πρώτος τη τάξει αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου δηλώνω ότι:

Είναι ασύστολα ψευδή και συκοφαντικές τα περί δήθεν αποχώρησης μου από την παράταξη. Έδωσα μάχη με προσωπικό κόστος και έθεσα το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, προκειμένου να παραμείνει η ενότητα της παράταξης αρραγής. Όμως, η αδιαλλαξία ορισμένων, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι στρατηγικές οδήγησαν την παράταξη στον κατακερματισμό. Η πολιτική ευθύνη, βαρύνει αυτούς που με κατηγορούν ότι δήθεν αποχώρησα.

Η παραμονή μου στα καθήκοντα που προσφάτως μου ανέθεσε προσωπικά ο δήμαρχος κ. Δ. Φωκιανός, ανανεώνοντας τη θητεία μου, αποδεικνύει ότι η πολιτική σχέση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ ημών παραμένει αδιατάρακτη, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να τη δηλητηριάσουν και αποτελεί αδιάψευστη απάντηση σε αυτούς που με κατηγορούν.

Δήλωση αντιδημάρχου κ. Π. Μπελεχρή:

Όντας αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τοπικός αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης δηλώνω ότι:

Διαχώρισα τη θέση μου από την απόφαση της επιτροπής για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου και αποχώρησα για τον λόγο ότι δεν τηρήθηκαν οι δεοντολογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Όσοι επικαλούνται ότι αποτελούν τη συνέχεια της παράταξης δεν λένε την αλήθεια.

Ο δήμαρχος με τη στάση του παραμένει αμετακίνητα ουδέτερος. Δεν προκρίνει καμία υποψηφιότητα ούτε στηρίζει κάποιο πρόσωπο. Η παράταξη στην οποία πρώτευσα δεν μεταβιβάζεται και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής δεν εκχωρείται σε κανέναν. Η δημοτική παράταξη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στις 31/8 υπό την ηγεσία του ιδρυτή της κ. Δημήτρη φωκιανού.

Κανένας από εμάς δεν δικαιούται να καπηλεύεται την παρούσα δημοτική αρχή για προσωπικούς λόγους.

Δήλωση κ. M. Ψυχάλη:

Το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχα αποτελούνταν από 56 υποψηφίους συμβούλους, εκ των οποίων λιγότεροι από το ¼ στηρίζουν τον κ. Μαυρίδη. Επομένως, ο ισχυρισμός ότι δήθεν η δημοτική παράταξη του κ. Μαυρίδη αποτελεί συνέχεια της παράταξης του Δ. Φωκιανού είναι τουλάχιστον αναληθής και προβάλλεται εκ του πονηρού για ψηφοθηρικούς λόγους.

Παρακολούθησα από κοντά τη διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης και δηλώνω ότι: Ο κ. Μαυρίδης αρνήθηκε τη διαδικασία της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου για λόγους τακτικής, υποστηρίζοντας ότι δήθεν κινδυνεύει η συνοχή της παράταξης. Τον ερωτώ, τώρα που δεν έγιναν εκλογές πού είναι η συνοχή της παράταξης;

Στη διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε ειλικρινής διάλογος και καταστρατηγήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος, καλώ τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο του Δ. Φωκιανού σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για το κοινό καλό του Δήμου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet