«Αγκάθια» με τη διαχείριση των οικονομικών στα Ν.Π. του Δήμου
Πολιτική

«Αγκάθια» με τη διαχείριση των οικονομικών στα Ν.Π. του Δήμου

Το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου στο ΚΟΙΠΑΠ (Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παιδεία-Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη), τον οποίο μετ’ επιτάσεως ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, αλλά και της πλειοψηφίας, δημιούργησε… κλυδωνισμούς στις τάξεις της διοίκησης τον περασμένο Ιούλιο. Μάλιστα, το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν τόσο «εκρηκτικό» που ανάγκασε τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, σε ανακοίνωσή του, να κάνει λόγο για «προσπάθεια προσωπικής του εξόντωσης» και «σπίλωσης της δημοτικής Αρχής».

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα 3ο, 4ο  και 5ο θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2015, τα οποία αφορούσαν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αλλά και στις εγκρίσεις απολογισμού για τα έτη 2013 και 2014 του εν λόγω Νομικού Προσώπου, δεν μπορεί παρά να κέντριζαν το ενδιαφέρον.

Όπως ήταν φυσικό, ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί εκ νέου στο θέμα του διαχειριστικού ελέγχου, επαναλαμβάνοντας τα περί «σκιών» που θέλουν κάποιοι να αφήσουν σχετικά με τη διαχείριση του ΚΟΙΠΑΠ και προκαλώντας εκ νέου, όποιον διαθέτει στοιχεία, να προσφύγει στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή.

Από πλευράς μειοψηφίας, τόσο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Γώγου, όσο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος, τόνισαν ότι είναι περίεργη η στάση της διοίκησης, να προχωρεί στον διαχειριστικό έλεγχο του ενός Ν.Π. του Δήμου (το ΠΕΑΠ) και να τον αποφεύγει στο δεύτερο (το ΚΟΙΠΑΠ), και είναι ακριβώς αυτή η στάση «που αφήνει υπονοούμενα και σκιές».

Επίσης, τονίστηκε ότι ουδείς θέλει να εγκαλέσει οποιονδήποτε για κακοδιαχείριση, αλλά -όπως είπε ο κ. Δ. Κωνστάντος- «ο έλεγχος συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της διαφάνειας» που πρέπει να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα «τους νεότερους αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση ανέδειξε, για πολλοστή φορά, τη… δυσαρμονία στη συνεργασία αιρετών, υπαλλήλων του Δήμου και εξωτερικού λογιστικού γραφείου, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των Ν.Π., «τις οποίες η διοίκηση όφειλε να παρακολουθεί στενά και να έχει αντιμετωπίσει», όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή, Μανόλης Πάγκαλος.

Και επειδή ο λόγος για τα Ν.Π., η «μπάλα» πήρε και το ΠΕΑΠ (σ.σ.: η πρόεδρος του Ν.Π., δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Σώματος), με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να αναρωτιούνται «πού βρίσκεται, επιτέλους, το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε;», για να λάβουν την απάντηση ότι «σύντομα τα αποτελέσματα του ελέγχου θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet