«Απέναντι» στη διοίκηση Μαυρίδη και ο Δ. Κατραμάδος;
Πολιτική

«Απέναντι» στη διοίκηση Μαυρίδη και ο Δ. Κατραμάδος;

Νέα «σύννεφα» εμφανίζονται εντός της διοίκησης του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη. Ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας – Περιβάλλοντος, Δημήτρης Κατραμάδος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρότασή του για «έμπρακτη υποστήριξη των αθλητών που συμμετέχουν στις Εθνικές Ομάδες ή έχουν πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια διάκριση».

Ως εκ τούτου, επαναφέρει το αίτημά του, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ευελπιστώντας ότι η πρότασή του θα «παρακινήσει το ενδιαφέρον για έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ σωματείων, Δήμου και αναγνωρισμένης αξίας προπονητών της πόλης μας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κατραμάδου:

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκε να μπει σε συζήτηση από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ν. Κατραμάδο η έμπρακτη υποστήριξη των αθλητών που συμμετέχουν στις Εθνικές Ομάδες ή έχουν πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια διάκριση. Ζήτησε να γίνει επίσημη καταγραφή της βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για ν’ αποτελέσει τη βάση για να διαμορφωθεί εισήγηση από τις  υπηρεσίες και να ψηφιστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση δυστυχώς δεν συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Στο πλαίσιο δηλώσεων του δημάρχου για περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών αθλητικών σωματείων, επιπλέον της παραχώρησης αθλητικών χώρων, με κάποιο χρηματικό ποσό, πρότεινα να εξετάσουμε την υποστήριξη/επιβράβευση των αθλητών που με τις επιτυχίες τους τιμούν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η Πολιτεία δεν στηρίζει τους πρωταθλητές μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να στηρίξει τα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους, επιβραβεύοντας τη δύσκολη προσπάθειά τους για παγκόσμιες διακρίσεις και πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δικές τους επιτυχίες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο στα χέρια του Δήμου, ώστε να έρθουν περισσότερα παιδιά από μικρή ηλικία κοντά στον αθλητισμό, αλλά και ν’ αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης. Ο Δήμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πρωταθλητές μας δεν είναι μόνοι τους.

Ελπίζω η πρότασή μου, που δυστυχώς δεν μπήκε σε ψηφοφορία για να εγκριθεί προς συζήτηση, να παρακινήσει το ενδιαφέρον για έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ σωματείων, Δήμου και αναγνωρισμένης αξίας προπονητών της πόλης μας, οι οποίοι συμμετέχουν στα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων για την υλοποίηση μιας ενιαίας στρατηγικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και στη δημιουργία ευκαιριών στον αθλητισμό για όλα τα νέα παιδιά του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Δημήτρης Ν. Κατραμάδος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας – Περιβάλλοντος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet