Α. Ασπραδάκη: Η αλήθεια έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη…
Πολιτική

Α. Ασπραδάκη: Η αλήθεια έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη…

Στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεσπάσει στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, αλλά και την ανεξαρτητοποίησή της, τοποθετείται η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Άννα Ασπραδάκη.

Η κα Ασπραδάκη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στηρίζει τη διοίκηση του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, ενώ για την τέως πρόεδρο του ΠΕΑΠ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της υπήρχαν πολλά προβλήματα συνεργασίας και ότι «αγνοούσε παραδειγματικά» τα μέλη της πλειοψηφίας, αλλά και τον δήμαρχο.

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κάνει λόγο για «αυτοπροβολή» της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη, καθώς και για δημιουργία, από πλευράς της, «κλικών» με τη μειοψηφία, εις βάρος της διοίκησης, την οποία χαρακτηρίζει «αθέμιτη, παραπλανητική, αλλά και επικίνδυνη», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η αλήθεια έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη…

Το τελευταίο διάστημα η τοπική κοινωνία «βομβαρδίστηκε» από την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου κας Μαρίνας Σταυράκη- Πατούλη. Οι διαστάσεις που πήρε, ή καλύτερα που θέλησε η ίδια να πάρει, δημιούργησαν πόλωση ανάμεσα στους δημότες.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 20 συμβούλους της πλειοψηφίας και  13 συμβούλους της μειοψηφίας, έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανεξαρτητοποιείται σύμβουλος από τη διοίκηση για τους δικούς του προσωπικούς ή πολιτικούς λόγους. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στους πολίτες που στήριξαν τη δημοτική Αρχή και της έδωσαν την ευθύνη να διοικήσουν έως τις επόμενες εκλογές του 2019.

Σεβόμενη λοιπόν όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, θα ήθελα να τοποθετηθώ, ως μέλος της δημοτικής Αρχής, στον δημόσιο μονόλογο που έχει αναπτυχθεί στην τοπική μας κοινωνία γύρω από την παραίτησή της.

Στο τελευταίο Συμβούλιο μετά από παρέμβαση της κυρίας Γώγου, η οποία στην τοποθέτησή της ανέφερε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης της συγκεκριμένης συμβούλου θα πρέπει να ειπωθούν πρώτα στο ανώτατο θεσμικό όργανο που την ψήφισε για πρόεδρο το 2014 και αυτό δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο και έπειτα σε όσες συνεντεύξεις Τύπου επιθυμούσε, η κα Πατούλη αντέτεινε το επιχείρημα, στον λιγοστό χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός, ότι είμαστε μια δημοτική Αρχή δίχως όραμα!

Ομολογώ ότι η τοποθέτηση της συναδέλφου δεν μπόρεσε να με πείσει για τα ευγενή κίνητρα αυτής της παραίτησης. Γι΄ αυτόν τον λόγο της έθεσα κάποια ερωτήματα προσδοκώντας μια απάντηση για να είναι πιο σαφείς και κατανοητοί οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτήν της την απόφαση.

Απορίας άξιο είναι πως έπειτα από την τελευταία συνάντηση με τον δήμαρχο, που έγινε μία ακριβώς μέρα πριν την παραίτησή της, κατάλαβε ότι είμαστε μια δημοτική Αρχή χωρίς όραμα;

Και αν πράγματι συνέβαινε αυτό, για ποιο λόγο εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει τη θητεία της ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ και μάλιστα να ζητά τελεσίδικες και οριστικές απαντήσεις; Αλλά και γιατί δεν περίμενε να λήξει η θητεία της σε ενάμιση μήνα και να ανεξαρτητοποιηθεί; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η παραίτηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Είναι σαφές ότι οι πρόεδροι και οι αντιδήμαρχοι εναλλάσσονται προκειμένου να δοκιμαστούν όλοι σε θέσεις ευθύνης. Νομίζω ότι αυτό το γνωρίζαμε όλοι από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου.

Επιπλέον, τα σχέδια και το όραμα της δημοτικής Αρχής στην οποία ανήκε, πώς θα ήταν σε θέση να το γνωρίζει όταν τους τελευταίους οχτώ μήνες δεν ερχόταν ούτε στα συμβούλια ούτε στις ολομέλειες;  Μήπως στην πραγματικότητα δεν ένιωσε ποτέ ότι είναι μαζί μας;

Όλο αυτό το διάστημα κάνει λόγο για τον πολιτισμό. Πράγματι προσέφερε έργο και τον διατήρησε σε υψηλά επίπεδα. Αλλά όχι μόνη! Ο αντιπρόεδρος και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΠ, το οποίο απαρτίζεται από εξαιρετικά μέλη, συνέβαλαν στο καλό αποτέλεσμα.

Αναρωτήθηκε άραγε ποτέ ότι και πριν από εκείνη υπήρχε πολιτισμός; Δεν τον εφηύρε. Απλά τον προσωποποίησε! Το τελευταίο διάστημα ολοένα και λιγότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας παρακολουθούσαμε τις εκδηλώσεις, γιατί νιώθαμε ξένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Ενώ ο δήμαρχος την είχε επιλέξει για αυτή την κομβική θέση, εκείνη μας αγνοούσε παραδειγματικά και εμάς, αλλά ακόμη και τον δήμαρχο! Η προβολή είναι θεμιτή και αναμενόμενη. Η αυτοπροβολή όμως και η δημιουργία κλικών με την αντιπολίτευση εις βάρος μας, και σε γενικότερο πλαίσιο εις βάρος των δημοτών που εμάς επέλεξαν να είμαστε η δημοτική Αρχή αυτού του τόπου, είναι αθέμιτη παραπλανητική, αλλά και επικίνδυνη.

Ο πολιτισμός πέρα από τα λόγια φαίνεται και στη συμπεριφορά μας. Είμαστε νοήμονες και μπορούμε να καταλάβουμε τη μεθόδευση και τον τακτικισμό που βλέπουμε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας, και που θέλει συνεχώς η ίδια και ευτυχώς ελάχιστοι ακολουθητές της, να πυροδοτεί το κλίμα για επικοινωνιακούς λόγους και όχι μόνο.

Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, είχαμε πολλά προβλήματα συνεργασίας. Ακόμα και για τις αίθουσες, οι οποίες αντιμετωπίζονταν ως τσιφλίκι, δεν μας δίνονταν για εκδηλώσεις του Δήμου ή του άλλου νομικού προσώπου.

Επιπρόσθετα, μας κατηγορεί ότι έχουμε εναντίον της μια έντονη φοβικότητα. Θα ήθελα να την πληροφορήσω ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν αντίπαλοι. Καλό θα ήταν να μην υπερεκτιμά τις δυνάμεις της και υποτιμά τις δικές μας. Ανήκουμε σε μια ομάδα, και προσπαθούμε όλοι μαζί, με συλλογική προσπάθεια και όχι μεμονωμένα, να κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.

Δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω δεν έλαβα καμία απάντηση στο Συμβούλιο. Αναμένω με ανυπομονησία τη συνέντευξη Τύπου για να μπορέσουμε κι εμείς να τοποθετηθούμε. Εμάς, ευτυχώς δεν μπορεί να μας παραπληροφορήσει, διότι γνωρίζουμε… όλο το παρασκήνιο και τις αλήθειες που υπάρχουν πίσω από αυτό!

Κλείνοντας, σε όλον αυτόν τον κρότο που γίνεται το τελευταίο διάστημα, η απάντησή μας είναι μόνο δουλειά, αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Με πυξίδα λοιπόν την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη συλλογικότητα και την ηθική, συνεχίζουμε δυναμικά με όλους τους συναδέλφους που στο πρόσωπο του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, βλέπουμε την αλήθεια, την εργατικότητα, το όραμα και την αξιοσύνη.

Θα παραμείνουμε υπέρμαχοι της αλήθειας και με κάθε τρόπο θα προσπαθούμε να την κάνουμε να λάμπει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet