Β. Γρύλλης: Η δημοτική αρχή Μαυρίδη αφήνει στο… σκοτάδι το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκης
Κοινωνία

Β. Γρύλλης: Η δημοτική αρχή Μαυρίδη αφήνει στο… σκοτάδι το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκης

Ο Βασίλης Γρύλλης, κοινοτικός σύμβουλος Πεύκης με τη δημοτική παράταξη «Δήμος Μπροστά+», αμφισβητεί με ανακοίνωσή του το προβαλλόμενο έργο από πλευράς της δημοτικής αρχής του Τάσου Μαυρίδη εν μέσω της υπάρχουσας υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα βάζει στο «στόχαστρο» την πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πεύκης, αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές της.

Ειδικότερα ο κ. Γρύλλης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η δημοτική αρχή συνειδητά δημιουργεί μια επίπλαστη εικόνα, δήθεν έργου, ενώ στην πραγματικότητα λάμπει διά της απουσίας της από τις γειτονιές. 

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εμπαιγμός με τη δωρεά 20 tablets για χιλιάδες μαθητές ή η φύτευση καλλωπιστικών ανθέων, λες και το πολιτικό διακύβευμα είναι οι μαργαρίτες ή το γιασεμί.

»Σήμερα, δεκάδες μαθητές μένουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η δημοτική αρχή δυστυχώς είναι απούσα. Σήμερα πολλές γειτονιές έχουν γεμίσει με σκουπίδια, αλλά η δημοτική αρχή είναι απούσα. Σήμερα πολλοί αδύναμοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από κοινωνική στήριξη, αλλά η δημοτική αρχή είναι απούσα».

Συνεχίζοντας, ο κοινοτικός σύμβουλος σημειώνει ότι «ουδέποτε η δημοτική αρχή εισήγαγε κάποιο σοβαρό πρόβλημα της Πεύκης προς συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο, αφού σε όλο το χρονικό διάστημα του κορωνοϊού είναι απούσα», ενώ κάνει λόγο για απαξίωση του θεσμού του Κοινοτικού Συμβουλίου Πεύκης από την πρόεδρό του, καθώς, όπως αναφέρει «δεν έχει φροντίσει να χορηγηθεί γραφείο συνεδριάσεων και χώρος καθημερινής λειτουργίας, προϋπολογισμός δαπανών, μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να λειτουργεί ο θεσμός»

Εκτός από τα προαναφερθέντα ο κ. Γρύλλης τονίζει ότι «δεν καταγράφονται αναλυτικά τα πρακτικά του Κοινοτικού Συμβουλίου, ούτε μεταδίδονται, με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι», για να προσθέσει: 

«Η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου απολαύει της μηνιαίας της αποζημίωσης, που σωρευτικά εδώ και έξι χρόνια είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει επιδείξει το παραμικρό έργο.

»Καλώ, έστω και σήμερα, να δημοσιεύσει τον απολογισμό των πρωτοβουλιών, των δράσεων, των έργων και των παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς όφελος της Πεύκης».

Εν συνεχεία ο κ. Γρύλλης ενημερώνει τη δημοτική αρχή ότι οφείλει, όπως σημειώνει, να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συμμετοχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη διαχείριση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, «καθώς την Τετάρτη 28/4 κατατέθηκε στη Βουλή το αντίστοιχο νομοσχέδιο, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ οφείλει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία των κατοίκων από τη λειτουργία ρυπογόνων επιχειρήσεων με τη χρήση συγκεκριμένων φίλτρων, όπως τα καφεκοπτεία, στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή».

Τέλος ο κ. Γρύλλης καλεί τη δημοτική αρχή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστεί για τους πολίτες, παρά για το προσωπικό όφελος και την αυτοπροβολή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet