Γόνιμος διάλογος στη συνέλευση της Ριζοσπαστικής Ανατροπής
Πολιτική

Γόνιμος διάλογος στη συνέλευση της Ριζοσπαστικής Ανατροπής

Με σημαντική προσέλευση μελών και φίλων της δημοτικής παράταξης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/3/2015 η συνέλευση της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης, στον Πολυχώρο «Δαγκλή 12».

Την ανοιχτή στους δημότες συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γώγου (Κίνηση Ενεργών Πολιτών), η πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΠ και δημοτική σύμβουλος Κική Νικολαροπούλου (Κίνηση Ενεργών Πολιτών), ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Ομάδας Λυκόβρυση – Πεύκη 2020  Γιάννης Βακαλόπουλος, εκπρόσωποι του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Πεύκης «Πευκιώτικες Ρίζες», με επικεφαλής την κυρία Ζωή Πιπερίγκου, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας (Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι) και πλήθος δημοτών.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής και δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Πάγκαλος, η δημοτική σύμβουλος Εύη Βατσακλή – Παπαδημούλη και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης Μάκης Αρκουλής.

Η εισήγηση ασχολήθηκε με τις υφιστάμενες συνθήκες στη λειτουργία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα δράση της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, προτάθηκε ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου και αναπτύχθηκε το σκεπτικό της εσωτερικής λειτουργίας της δημοτικής παράταξης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, δόθηκαν οι αντίστοιχες απαντήσεις και κατατέθηκαν απόψεις από τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, παρουσιάσθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ριζοσπαστικής Ανατροπής και εκλέχθηκαν τα μέλη της Γραμματείας και της Οικονομικής Επιτροπής.

Για τη Γραμματεία εκλέχθηκαν τα εξής 5 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη:

  • Ζαφειρακοπούλου Δανάη
  • Καριαντσιούνη Φανή
  • Κυλάφη – Οικονομίδου Γιούλα
  • Λυσίκατος Νίκος
  • Μιχάλη Αρτεμησία
  • Στεργιοπούλου Μαρία (Αναπληρωματικό μέλος)
  • Τζιμέας Γιώργος (Αναπληρωματικό μέλος)

Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν τα εξής 3 μέλη:

  • Λίλος Γιώργος
  • Παπαναστασίου Γιώργος
  • Χαραλάμπου Γιώργος
Κανονισμός Λειτουργίας της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης

1. Η Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι δημοτική παράταξη με ανοικτές στην κοινωνία λειτουργίες.

2. Αποτελείται από μέλη που συμμετέχουν στη λειτουργία της, αποδέχονται το Πρόγραμμά της και τον Κανονισμό Λειτουργίας της.

3. Μέλος εγγράφεται μετά από γραπτή αίτηση και ενεργή δίμηνη συμμετοχή στη λειτουργία της παράταξης και χάνει την ιδιότητά του μετά από γραπτή αίτησή του.

4. Ανώτατο όργανο της παράταξης είναι η Συνέλευση των μελών, που συνέρχεται τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο.

5. Η Συνέλευση αποφασίζει για τη διαμόρφωση του Προγράμματος, εκλέγει επικεφαλής της παράταξης τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές ή όποτε παρουσιασθεί ανάγκη, αποφασίζει για τυχόν εκλογικές συνεργασίες και εγκρίνει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

6. Αποφασιστικό όργανο για όλα ανεξαιρέτως τα τρέχοντα ζητήματα, μεταξύ των Συνελεύσεων, αποτελεί η Εβδομαδιαία Συνάντηση Μελών, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη και η οποία δεν έχει αριθμητικό όριο.

7. Η Εβδομαδιαία Συνάντηση Μελών ορίζει επιτροπές μελέτης και υποβολής προτάσεων και μελετά τροποποιήσεις του Προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση εφόσον τα αποτελέσματα των σχετικών προτάσεων και μελετών επηρεάζουν το Πρόγραμμα της παράταξης ή τον Κανονισμό Λειτουργίας της, τίθενται σε συζήτηση σε Συνέλευση της παράταξης, που αποφασίζει σχετικά.

8. Η λειτουργία της δημοτικής παράταξης υποστηρίζεται από πενταμελή Γραμματεία και από τριμελή Οικονομική Επιτροπή, που αμφότερες εκλέγονται στην πρώτη Συνέλευση κάθε έτους.

9. Στη Γραμματεία και στην Οικονομική Επιτροπή δικαίωμα εκλογής έχουν μέλη που συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, τουλάχιστον στο τετράμηνο που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας.

10. Καθήκοντα της Γραμματείας είναι η βοηθητική υποστήριξη της λειτουργίας της παράταξης, ο συντονισμός αιρετών και διορισμένων μελών, η διαχείριση του αρχείου και η συμμετοχή στην Εβδομαδιαία Συνάντηση Μελών.

11. Τα μέλη της παράταξης συμβάλλουν οικονομικά ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική τους δυνατότητα, μετά από σχετική απόφαση της Συνέλευσης.

12. Εφόσον υφίστανται μέλη αιρετοί, που λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση ή αμοιβή από τη συμμετοχή τους σε δομή του Δήμου, συνδράμουν στα οικονομικά της παράταξης, αποδίδοντας σε αυτήν τουλάχιστον το 10% του εισπραττόμενου δημόσιου χρήματος.

13. Η Συνέλευση δικαιούται να ζητήσει την αιτιολογημένη παραίτηση αιρετών, την ανάκληση διορισμένων συμβούλων, την παραίτηση της Γραμματείας και της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και την αλλαγή επικεφαλής, εφόσον κατά τη συνεδρίαση το αποδεχθούν τα 2/3 των μελών της παράταξης.

14. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με ανοικτές δημόσιες διαδικασίες.

15. Η τροποποίηση του παρόντος μπορεί να γίνει από Συνέλευση, μετά από υπερψήφιση των 2/3 των μελών της παράταξης.

Το Προεδρείο της Συνέλευσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet