Γ. Βελλής: Ετοιμάζεται για την προεδρία του ΠΕΑΠ η κα Ασπραδάκη;
Πολιτική

Γ. Βελλής: Ετοιμάζεται για την προεδρία του ΠΕΑΠ η κα Ασπραδάκη;

«Καλύτερα να σιωπά» συνιστά στη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη, ο αντιπρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, Γιάννης Βελλής, απαντώντας σε ανακοίνωση της πρώτης που αφορά στην τέως πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, και ανεξάρτητη, πλέον, δημοτική σύμβουλο, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη (Α. Ασπραδάκη: Η αλήθεια έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη…).

Ο κ. Γ. Βελλής τονίζει ότι το έργο που έγινε από την τ. πρόεδρο του ΠΕΑΠ είναι το μόνο θετικό επίτευγμα της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Παράλληλα, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ κατηγορεί την κα Α. Ασπραδάκη ότι, επί αντιδημαρχίας της, χρησιμοποίησε τις δομές του Δήμου για την προβολή βιβλίου της και κάνει λόγο για «οικογενειακή εύνοια που έχει επιδειχθεί από πλευράς δημάρχου στον σύζυγό της, εργαζόμενο στον Δήμο».

Μάλιστα, ο κ. Γ. Βελλής θέτει το ερώτημα εάν η κα Ασπραδάκη «ετοιμάζεται για την προεδρία του ΠΕΑΠ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Η κ. Ασπραδάκη καλύτερα να σιωπά

Διάβασα με κατάπληξη τη δήλωση στήριξης της κ. Άννας Ασπραδάκη προς τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη και αποστροφής προς το πρόσωπο της ανεξάρτητης πλέον δημοτικής συμβούλου κ. Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη! Αναρωτιέμαι αν μαζί με τη δήλωσή της η κ. Ασπραδάκη έχει ετοιμάσει και το ταγέρ για την προεδρία του ΠΕΑΠ.

Η αλήθεια πράγματι έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη, καμία σχέση όμως με τους ισχυρισμούς της κ. Ασπραδάκη. Μόνο γέλια και προσβολή προς όλους μας προκαλεί η φράση της «με πυξίδα λοιπόν την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη συλλογικότητα και την ηθική συνεχίζουμε δυναμικά με όλους τους συναδέλφους που στο πρόσωπο του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη βλέπουμε την αλήθεια, την εργατικότητα, το όραμα και την αξιοσύνη».

Αναφέρει η κ. Ασπραδάκη ότι όλα τα μέλη της παράταξης είχαν συμφωνήσει να εναλλάσσονται στις θέσεις ευθύνης. Η πραγματικότητα όμως τη διαψεύδει πανηγυρικά! Επί 2,5 χρόνια παραμένουν σταθεροί στις θέσεις των αντιδημάρχων οι κ.κ. Χρήστος Σκαμάκης και Βαγγέλης Παπανικολάου οι οποίοι πληρώνονται από τα ταμεία του Δήμου μας. Πώς αιτιολογείται και τι έχει να μας πει για την προνομιακή μεταχείριση;

Κατηγορεί η κ Ασπραδάκη την πρώην πρόεδρο του ΠΕΑΠ ότι δεν συμμετείχε στις παραταξιακές συγκεντρώσεις. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την παραγωγή έργου προς όφελός της και όχι για τις μικροπολιτικές ισορροπίες παρακμιακών στελεχών της αυτοδιοίκησης που δεν αντιλαμβάνονται τις πολιτικές προτεραιότητες της εποχής. Άλλωστε το έργο που έγινε από το ΠΕΑΠ υπό την προεδρία της κ. Πατούλη είναι και το μόνο θετικό επίτευγμα της διοίκησης Μαυρίδη. Είναι παράδοξο και πρωτοφανές ότι το ΠΕΑΠ έχει πάρει περισσότερους επαίνους από την αντιπολίτευση παρά από την παράταξη του δημάρχου και της κ. Ασπραδάκη.

Ομιλεί για ηθική η κ. Ασπραδάκη όταν είναι γνωστή σε όλη την τοπική κοινωνία η οικογενειακή εύνοια που έχει επιδειχθεί από τον δήμαρχο στον σύζυγό της, εργαζόμενο στον Δήμο, τον οποίο μάλιστα και προήγαγε σε οδηγό του; Αλήθεια η κ. Ασπραδάκη δεν αποδέχεται το αυτονόητο ηθικό ασυμβίβαστο που αποτρέπει όλους τους δημοτικούς συμβούλους να έχουν ίδιον όφελος; Βέβαια ο σύζυγος της κ. Ασπραδάκη έχει φροντίσει να ανταποδώσει την προκλητικά γενναιόδωρη μεταχείρισή του από τον δήμαρχο, συμμετέχοντας στη γνωστή ομάδα που καθημερινά στοχοποιεί και συκοφαντεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσες και όσους δεν είναι αρεστοί στον προϊστάμενο που υπηρετεί.

Αλλά και στην αντιδημαρχία της ποιο έργο έχει να επιδείξει η κ. Ασπραδάκη;

Περισσότερο χρησιμοποίησε τις δομές του Δήμου, τη θέση του αντιδημάρχου και την προβολή μέσω αυτών στην τοπική κοινωνία, για να προωθήσει το βιβλίο της επανειλημμένα και με προκλητικό τρόπο.

Σε εξέλιξη, όσο γνωρίζω τουλάχιστον, βρίσκεται και η έρευνα που διενεργείται για το κόστος της εκδήλωσης «Αποκριάτικο Ξεφάντωμα» που είχε διοργανώσει.

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα γιατί η διοίκηση του κ. Μαυρίδη και όσων τον υποστηρίζουν όπως η κ. Ασπραδάκη, είναι η προσωποποίηση της αναξιοκρατίας, του παρασκηνίου, της εσωστρέφειας, των πελατειακών σχέσεων με όχημα το δημόσιο χρήμα, της θεσμικής εκτροπής, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, όλων εκείνων των χαρακτηριστικών δηλαδή που έχουν φέρει τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση.

Τα έχω βιώσει συστηματικά και ο ίδιος ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση. Λυπάμαι για την κατάντια της διοίκησης Μαυρίδη και όσων ταυτίζονται μαζί του, θλίβομαι για τη χαμένη πενταετία, αισθάνομαι όμως δικαιωμένος στην πολιτική μου επιλογή να μην τον υποστηρίξω στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Η κ. Ασπραδάκη καλύτερα να σιωπά όταν η αλήθεια είναι οδυνηρή σε βάρος της όπως φαίνεται από τη μέχρι σήμερα θητεία της στην παράταξη του κ. Μαυρίδη.

Γιάννης Βελλής

Μέλος Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ, αντιπρόεδρος Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πεύκης – Λυκόβρυσης, πρώην δημοτικός δύμβουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, κάτοικος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet