Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η «Συμμαχία Πολιτών» δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19/5
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η «Συμμαχία Πολιτών» δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19/5

Η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» γνωστοποιεί ότι ο επικεφαλής της και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση διά περιφοράς της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 19/5, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις και να λειτουργεί ένας δήθεν σύγχρονος Δήμος με ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, χωρίς συζήτηση και χωρίς διάλογο». Ακόμη, η παράταξη διερωτάται «γιατί ο δήμαρχος συνεχίζει να κρατά τον Δήμο μας πολλά χρόνια πίσω;», αναφερόμενη στη μη εφαρμογή συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης στον Δήμο Λυκόβρυση – Πεύκης.

Ειδικότερα, η «Συμμαχία Πολιτών» αναφέρει ότι «η δημοτική μας παράταξη από την έναρξη της της κρίσης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου με δημόσια ανακοίνωση και με δηλώσεις του επικεφαλής Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ο οποίος σημείωνε: “Θα είμαστε ενωτικοί και θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις του δημάρχου σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

«Την υπόσχεση την τηρήσαμε απόλυτα και θα συνεχίσουμε», σημειώνει η παράταξη, ενώ προσθέτει: «Εξάλλου χρόνια τώρα οι τόνοι που χρησιμοποιούμε στον δημόσιο λόγο είναι χαμηλοί ακόμα και έναντι εκείνων που συστηματικά λειτουργούν με ψεύδη και ύβρεις».

Το διάστημα αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, «στηρίξαμε τις αποφάσεις του δημάρχου να συνεδριάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του Δήμου διά αλληλογραφίας. Θέλαμε να δώσουμε περιθώρια στη διοίκηση να οργανωθεί για να περάσουμε σε τηλεδιασκέψεις. Όπως πράττουν ήδη όλοι οι Δήμοι. Και όπως πράττουν ακόμη και μικροί φορείς σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί δεν μπορεί να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις και να λειτουργεί ένας δήθεν σύγχρονος Δήμος με ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Χωρίς συζήτηση και χωρίς διάλογο».

«Επειδή ο εύλογος χρόνος για προσαρμογή», προσθέτει η παράταξη, «έχει περάσει και διαπιστώναμε ότι όλοι οι Δήμοι είχαν καθιερώσει συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, που για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εντελώς δωρεάν και τεχνικά εύκολη, ενημερώσαμε εγγράφως τον δήμαρχο ότι πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο. Επίσης ενημερώσαμε και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι η “Συμμαχία Πολιτών” δεν επρόκειτο πλέον να συμμετάσχει στην αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία».

«Δυστυχώς», καταλήγει η «Συμμαχία Πολιτών», «ο δήμαρχος συγκάλεσε για την Τρίτη 19 Μαΐου συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την οποία περνά πλέον το 90% των οικονομικών αποφάσεων του Δήμου, μετά την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι εννέα αιρετοί, οι έξι από την παράταξη του δημάρχου και οι τρεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είναι ο μοναδικός από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας που είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Οι αποφάσεις λοιπόν ελέγχονται απολύτως από τον δήμαρχο, που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστεί κάποια εισήγηση. Γιατί λοιπόν ο δήμαρχος συνεχίζει να κρατάει τον Δήμο μας πολλά χρόνια πίσω; Αυτή είναι η μεγάλη απορία και αναμένουμε απαντήσεις».

Σε δηλώσεις του επί του θέματος ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε:

«Φυσικά η “Συμμαχία Πολιτών” σεβόμενη τους πολίτες που εκπροσωπεί, δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στην υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και διαφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας. Δεν πρόκειται λοιπόν σήμερα να στείλουμε ηλεκτρονικό μήνυμα για τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί απλούστατα δεν συμμετέχουμε.

»Εμείς θα συνεχίσουμε βεβαίως να στηρίζουμε τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά απαιτούμε και από το τη διοίκηση του Δήμου και την παράταξη της πλειοψηφίας να σέβεται τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου. Τα περιθώρια που είχαμε δώσει στον δήμαρχο να προετοιμαστεί για την περίοδο της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου πέρασε».

»Ο Δήμος μας δυστυχώς βρίσκεται μεταξύ των ελάχιστων δήμων όλης της χώρας στις τελευταίες θέσεις της τεχνολογίας. Κρίμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet