Γ. Θεοδωρακόπουλος: Με το βλέμμα στο μέλλον
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Με το βλέμμα στο μέλλον

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρουσίασε, επίσης, τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα κατέβουν μαζί στο μάχη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Σχετικά με τα εγκαίνια, η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με μια εντυπωσιακή από πλευράς συμμετοχής των πολιτών συγκέντρωση έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης, της Συμμαχίας Πολιτών και ταυτοχρόνως έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα μεγάλο μήνυμα για πολλούς. Ακόμα και αντικειμενικοί παρατηρητές συμφώνησαν ότι έδωσε προβάδισμα στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και την υπέροχη ομάδα του.

Ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος, χαρακτήρισε ανέλπιστα μεγάλη την παρουσία των πολιτών αλλά όπως είπε «έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δρόμο και χρειάζεται δουλειά».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αμέσως μετά τον αγιασμό από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, π. Δημήτριο και τον ιερέα των Αγίων Αποστόλων π. Στυλιανό:

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Σας ευχαριστώ για την απόφασή σας να χτίσουμε ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ το αύριο της πόλης μας.

Η δημιουργία του εκλογικού μας κέντρου μακριά από τη Λεωφόρο Ειρήνης ξάφνιασε πολλούς. Κι άρχισαν να ψάχνουν σενάρια επί σεναρίων. Όχι δεν συμβαίνει κάτι παράξενο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θέλαμε να δηλώσουμε όχι μόνο συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά ότι ο Δήμος μας δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά και οι γειτονιές.

Κι αυτό εμείς το εφαρμόζαμε όταν είχαμε τη διοίκηση του δήμου. Οι κάτοικοι της Πεύκης γνωρίζουν καλά τι κάναμε τότε. Τα έργα μιλούν καθαρά και δεν αμφισβητούνται.    

Έχουμε δείγματα χειροπιαστά για όσα πράξαμε τότε. Η Πεύκη είχε αλλάξει και ήταν μια πεντακάθαρη ανθρώπινη και νοικοκυρεμένη πόλη. Με βραβεία στην καθαριότητα, βραβεία στα σχολεία, βραβεία στις παιδικές χαρές, βραβεία στους ελεύθερους χώρους και το πράσινο. Βραβεία στη συγκοινωνία, στα ΚΑΠΗ, βραβεία παντού. Και με τη δημιουργία του Δημοτικού Ωδείου, του μεγαλύτερου πολιτιστικού έργου στην ιστορία του δήμου. Του Ωδείου που έχει σήμερα στις τάξεις του 60 περίπου μουσικούς δημιουργούς της πόλης μας, δεν είναι και μικρό πράγμα… Βεβαία δεν είμαστε σήμερα εδώ να σας κάνουμε ανάλυση των μεγάλων επιτευγμάτων εκείνης της περιόδου. Αλλά όταν ακούς κάποιος να είναι τόσο μίζεροι δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις.

Πέντε χρόνια χωρίς συντήρηση των πεζοδρομίων

Όπως και δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Πέντε και παραπάνω χρόνια τα βλέπετε και τα ζείτε όλα. Όταν πληρώνεις πανάκριβα δημοτικά τέλη και όχι μόνο δεν κάνουν μείωση, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι δήμοι (γιατί οι δαπάνες έχουν μειωθεί) αλλά δεν έχεις ούτε υποφερτή καθαριότητα τι να πεις παραπάνω; Όταν στα πεζοδρόμια έχουν να στείλουν πέντε χρόνια συνεργεία, όταν οι λακκούβες πολλαπλασιάζονται και οι κάδοι μένουν τέσσερα χρόνια χωρίς καπάκια, πώς να ζητήσεις έργα ανάπτυξης και πνοής πώς να απαιτήσεις μέτρα για την νεανική επιχειρηματικότητα, μέτρα για την τοπική αγορά και για την ανάπτυξη του τόπου. Να σας πω μόνο κάτι και να σταματήσω γιατί δεν θέλω να σας μελαγχολήσω απόψε. Είμαστε στην καλύτερη περίοδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κι όμως ο Δήμος μας δεν είναι σε θέση να πάρει ένα αξιόλογο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή είχε ανακοινώσει ένα έργο ομβρίων που δεν το ξανακούσαμε όμως. Γιατί; Μα είχαν οι άνθρωποι βάλει στη μελέτη δρόμους όπου είχαν γίνει έργα την περίοδο τη δική μας. Ακόμα γελάνε στο γραφείο εγκρίσεων. Όμως, εμείς δεν γελάμε καθόλου. Όπως δεν γελάμε και από το άλλο με το στάδιο όπου ξέχασαν να βάλουν στη μελέτη του έργου το ταρτάν. Και τώρα αντί να τα πληρώσει η Περιφέρεια θα τα πληρώσει ο Δήμος. Θα μου πείτε από την τσέπη του θα τα βάλει ο δήμαρχος…  

Με το βλέμμα στο μέλλον…

Ας γυρίσουμε όμως σελίδα όλοι μαζί. Και να κοιτάξουμε, μαζί προς το μέλλον. Σήμερα είμαστε εδώ να χτίσουμε μαζί το μέλλον του ενιαίου δήμου μας. Με ενότητα, με συνεργασία και συνεννόηση, που αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά μας. Να ξεπεράσουμε τα διχαστικά διλήμματα που κάποιοι βάζουν και να αλλάξουμε την πορεία μας. Γιατί χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Μιλάμε για χαμένα χρόνια, που δεν κερδίζονται εύκολα. Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη μας και να την κερδίσουμε.

Σήμερα η μεγάλη μας παράταξη δεν παρουσιάζει απλά ένα προεκλογικό πρόγραμμα. Πρόκειται για δεσμεύσεις υλοποίησης μια σειράς πρωτοβουλιών, έργων και αλλαγών που θα διευκολύνουν τη καθημερινότητα, θα βελτιώσουν άμεσα το επίπεδο διαβίωσης και θα χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας και τη νέα γενιά.

Αυτό το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου με φορείς και ειδικούς, αλλά επάνω από όλα είναι καρπός δικός σας. Των πολιτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Ο διάλογος που κάναμε ήταν παραγωγικός. Και δεν θα τον σταματήσουμε ποτέ. Θα είμαστε και την επομένη των εκλογών δίπλα σας. Κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση.

Η διοίκηση του Δήμου ήταν για 4,5 χρόνια αδρανής, άφαντη. Και μόνο στο τελευταίο τρίμηνο δραστηριοποιήθηκε, φυσικά λόγω των εκλογών. Κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να ξεγελάσει τους κατοίκους. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς και μοιράζει καθρεφτάκια.  λλά δεν μπορεί πια  να πείσει κανέναν.

Όλοι οι πολίτες διατυπώνουν το αίτημα για μια πόλη καθαρή και νοικοκυρεμένη, όπως ήταν η Πεύκη επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου. Για μια πόλη ανθρώπινη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία των δασών. Για μια πόλη πρωτοπόρο και καινοτόμο που θα δίνει βάρος στην οικογένεια, στην τρίτη ηλικία και τη νέα γενιά. Για μια πόλη που θα στηρίζει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα των νέων, την τοπική αγορά και βεβαίως τη βελτίωση των κοινωνικών δομών. Για μια πόλη ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας. 

Μείωση 12% των Δημοτικών Τελών άμεσα

Στη συνέχεια ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του προγράμματος της παράταξης τονίζοντας τον ανθρώπινο χαρακτήρα, την καινοτομία, και τη σύγχρονη πόλη.

Για την καθαριότητα είπε ότι η πόλη θα ξαναγίνει πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη και ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μειώνονται τα δημοτικά τέλη κατά 12%. «Κι αυτή είναι μόνο η αρχή». Για τους παιδικούς σταθμούς είπε ότι θα μειωθούν τα ψηλά τροφεία, ενώ στο πρόγραμμα τονίζεται ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία βρεφικών σταθμών για μωρά από 6 μηνών. Επίσης αναφέρεται ότι θα αρχίσουν οι διαδικασίες για δημοτικό ιατρείο. Για τα έργα της Πεύκης που ακυρώθηκαν μετά την αλλαγή της διοίκησης ανέφερε ότι έχει υποχρέωση να τα ξαναβάλει στο τραπέζι (Λ. Ειρήνης, κεντρική πλατεία κ.λπ.) ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης που από το 2003 οι δημοτικές αρχές δεν έχουν βάλει καρφί και τις περιπέτειες των κατοίκων από τα μαρμαράδικα και το καφεκοπτείο γιατί άφησαν την πόλη απροστάτευτη, στο πρόγραμμα υπάρχει μεγάλο βάρος. Οι κοινωνικές και οι αθλητικές δομές είναι ένα μεγάλο θέμα που το πρόγραμμα δίνει απαντήσεις. Για τα ΚΑΠΗ, τα οποία θα αναβαθμιστούν, είναι γνωστό το ενδιαφέρον. Στο πρόγραμμα υπάρχουν τμήματα για το ζωντάνεμα της γειτονιάς,  για τα έργα για την καθημερινότητα, στις πρωτοβουλίες για τους νέους, την τοπική αγορά, για τα σχολεία και βεβαίως για την ασφάλεια των κατοίκων. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι το αναλυτικό πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας, ενώ θα είναι από μεθαύριο και στο διαδίκτυο.

«Εμείς προχωράμε. Μιλάμε για το αύριο και για το μέλλον με την Κοινωνία μαζί μας» είπε.    

Ο δήμαρχος δεν θα είναι κλεισμένος στο γραφείο του…

Κλείνοντας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε:

«Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε καλά. Κι όχι μόνο με τους κατοίκους της Πεύκης, στην οποία ζω με την οικογένειά μου εδώ και 30 χρόνια αλλά και με τους κατοίκους της Λυκόβρυσης με τους οποίους αρχίσαμε τη γνωριμία πριν από 9 ακριβώς χρόνια όταν ο “Καλλικράτης” έφερε την Ένωση των δυο πόλεων. Να το ξέρετε δεν ξεχωρίζω τα προβλήματα των δυο Δημοτικών Κοινοτήτων γι αυτό και μπήκαμε μπροστά στη μάχη για το ημιτελές κλειστό, για τα μαρμαράδικα, για το καφεκοπτείο, για το ΓΠΣ, για τη ΜΗ λειτουργία επί 11 μήνες του πολυχώρου, για το πρόβλημα των λυμάτων, και για πολλά άλλα. Και στις δυο πλευρές του φεγγαριού υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Και θα τα λύσουμε γιατί είμαστε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη με τα πιο υγιή στελέχη του τόπου μας.   

Για μια πόλη ενιαία που δεν θα πρέπει να έχει… μπάρμπα στον Δήμο για να αλλάξουν μια καμένη λάμπα, ή για να βάλουν μια πλάκα στο πεζοδρόμιο.  Αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα είναι καθημερινά στις γειτονιές και όχι κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους. Ο δήμαρχος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κοντά και να ΑΚΟΥΕΙ τους πολίτες. Και  η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοικτή καθημερινά, όπως συνέβαινε στη θητεία του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Εμείς έχουμε όραμα και έμπνευση για την ενιαία πόλη μας.  Έχουμε εμπειρία και γνώσεις γι αυτή τη δύσκολη περίοδο που έρχεται. Και είμαστε ομάδα που έχει δοκιμαστεί στη συνεργασία  και τη συνεννόηση, στοιχεία απαραίτητα για να πάμε μπροστά.

Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Πατάμε σε ότι γερό άφησαν  οι προηγούμενοι και συνεχίζουμε. Δεν ακυρώνουμε. Προσθέτουμε…

Εμείς ενώνουμε δυνάμεις…

Ζητάμε λοιπόν και τη δική σας συμμετοχή στην καινούρια εποχή. Ελάτε μαζί μας για να ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ την πόλη μας και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ελάτε να κερδίσουμε μαζί το αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet