Γ. Θεοδωρακόπουλος: ΝΑΙ σε διαπαραταξιακή για Πεύκη, αλλά και Λυκόβρυση
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: ΝΑΙ σε διαπαραταξιακή για Πεύκη, αλλά και Λυκόβρυση

«Ναι» στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διερευνήσει τον πρώην Δήμο Πεύκης λέει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Με αφορμή την ένταξη του θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 (Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 28/2), ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ζητεί από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν ομόφωνα τη συγκρότηση της επιτροπής αυτής, αλλά παράλληλα και επιτροπής που θα διερευνήσει τον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης, στον οποίο δεν έχει γίνει ποτέ έλεγχος, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Θεοδωρακόπουλος: ΝΑΙ στη Διαπαραταξιακή και για την Πεύκη και για τη Λυκόβρυση
Τι φοβούνται για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης;

Στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είδαμε ότι επιτέλους η διοίκηση του Δήμου συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη το θέμα για τη «δημιουργία Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών απαξίωσης του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης, την αναζήτηση και την καταγραφή των ζημιών των κλαπέντων υλικών και αντικειμένων…».

Την επιτροπή είχαμε ζητήσει εγγράφως 42 πολίτες και έξι δημοτικοί σύμβουλοι από τις 19 Ιανουαρίου, αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολιδάκης και ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης αρνήθηκαν δύο φορές να συμπεριλάβουν στην ημερήσια διάταξη. Την πρώτη φορά στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου και τη δεύτερη στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος συμπεριέλαβε το θέμα μπροστά στον κίνδυνο που είχε (και έχει) για σοβαρές συνέπειες εξ αιτίας αυτής της αυθαιρεσίας του.

Και το ερώτημα που θέτουν οι πολίτες, το ερώτημα που θέτουμε όλοι, είναι:

Τι φοβήθηκαν; Ποιον ήθελαν στον Δήμο να προστατεύσουν και αρνήθηκαν δύο φορές να κάνουν το καθήκον τους;

Γνωρίζουμε όλοι ότι η υπόθεση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, στο οποίο 15 χρόνια οι δημοτικοί άρχοντες δεν έβαλαν ούτε ένα καρφί, εκθέτει τον πρώην δήμαρχο, Δ. Φωκιανό, ο οποίος ενέπαιξε χιλιάδες νέους της Λυκόβρυσης μετατρέποντας τον χώρο αντί για ένα όμορφο γήπεδο σε σκουπιδότοπο. Γνωρίζουμε όλοι ότι το… έργο Φωκιανού να ρίχνει σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα στον χώρο συνέχισε και ο σημερινός δήμαρχος. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι τοπικοί άρχοντες μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα προόριζαν τον χώρο για σταθμό μεταφόρτωσης, που τον έλεγαν με τον ωραίο τίτλο «πράσινο σημείο». Αλλά δεν μπόρεσαν… Ηττήθηκαν από τις υγιείς δυνάμεις της πόλης.

Ίσως έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι στον Δήμο μας ήθελαν (και θέλουν προφανώς) να αποφύγουν τη διερεύνηση του θέματος. Κι έπαιζαν καθυστέρηση…

Ταυτοχρόνως διαπιστώσαμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην πλειοψηφία και στο τόξο επιρροής του τέως δημάρχου ζήτησαν τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για έλεγχο των δράσεων του πρώην Δήμου Πεύκης. Κάτι που περιέργως δεν ζήτησαν  για τον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης με τον οποίο συνενώθηκε η Πεύκη το 2011.

Παρά τη διάκριση αυτή απευθύνουμε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίσουν ομόφωνα τη συγκρότηση αυτής της διαπαραταξιακής για τον Δήμο Πεύκης. Να υπενθυμίσουμε βεβαίως ότι στον Δήμο Πεύκης έχουν γίνει αλλεπάλληλοι έλεγχοι.  

Για να μην υπάρχουν όμως σύννεφα αδιαφάνειας ζητάμε να ψηφιστεί ομοφώνως ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή και για τον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης, όπου έως τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος.  

Κι όλα αυτά για να μην υπάρχουν σκιές στη λειτουργία του Δήμου για μονόπλευρους ελέγχους. Έχουμε όλοι καθήκον να εργαζόμαστε αρμονικά για το συμφέρον των πολιτών και να ενώνουμε αντί να διχάζουμε.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet