Γ. Κωνσταντόπουλος: Δώστε ονόματα, άλλως εκτίθεστε κ. Μαυρίδη
Πολιτική

Γ. Κωνσταντόπουλος: Δώστε ονόματα, άλλως εκτίθεστε κ. Μαυρίδη

Για «πρωτοφανείς στα αυτοδιοικητικά χρονικά καταγγελίες» από πλευράς του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου για τους ελέγχους που διενήργησαν οι φορολογικές Αρχές σε κοινωνικές δομές του Δήμου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος, «η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με κύριο εκφραστή της τον ίδιο τον δήμαρχο, επέλεξε για άλλη μια φορά τις αόριστες και  γενικόλογες αναφορές σε “υπόπτους” που στρέφονται εναντίον της».

«Με μια πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά ανακοίνωσή της περί ανωνύμων καταγγελιών κατά των κοινωνικών δομών του Δήμου, ο συντάκτης… ανακαλύπτει “γνωστούς – αγνώστους”, τους οποίους δεν κατονομάζει, αλλά τους συνδέει με ένα δήθεν “αόρατο” σύστημα διαπλοκής και “μαύρου” χρήματος, που προσπαθεί να πλήξει το κύρος και τη λειτουργία του Δήμου» προσθέτει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, που, απευθυνόμενος πλέον προς τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε, αντιπροσωπεύετε  ένα  δημόσιο θεσμικό φορέα, ως πρώτος πολίτης του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Μέσα από την ανακοίνωσή σας,  «φωτογραφίζετε» πρόσωπα  που σχετίζονται  με διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως εσείς ισχυρίζεστε στην ανακοίνωση σας.                                                                                

Άρα, τα πρόσωπα αυτά είναι εν δυνάμει υπόδικοι για κακουργηματικές πράξεις.

Θεωρώ  επιβεβλημένο,  να προβείτε άμεσα σε δημοσιοποίηση  των ονομάτων των προσώπων που με βάση τους ισχυρισμούς σας  εμπλέκονται σε σοβαρότατα ποινικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

1ον.  Οφείλετε να κατονομάσετε δημόσια τα πρόσωπα των φερομένων ως εμπλεκομένων, σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας.

2ον. Να γνωστοποιήσετε τον λόγο που δεν τα έχετε αναφέρει, όπως έχετε υποχρέωση από τον νόμο, ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών, δικαιοδοτικών και εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες  υποθέσεις που καταγγέλλετε. Άλλως,  πρέπει να γνωρίζετε ότι η μη γνωστοποίηση των ονομάτων στις Αρχές αυτές, σας καθιστά συνυπεύθυνο.

Κύριε Δήμαρχε, με την ανακοίνωσή σας, κατηγορείτε, εν δυνάμει οποιοδήποτε συμπολίτη μας και προφανώς είστε υπεύθυνος έναντι αυτών, αν παραμείνετε στη μη δημοσιοποίηση  συγκεκριμένων ονομάτων.

Επίσης, παραλείψατε να  αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας  τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, καθώς και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τους ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κεντρικής διοίκησης.

Ποιος διοικεί, κύριε Δήμαρχε, τον Δήμο και ποιος ευθύνεται για τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε βάρος συγκεκριμένου νομικού προσώπου και ανέρχονται στις δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ, περίπου;

Η καταβολή του ως άνω ποσού δεν θα επιβαρύνει τελικά όλους τους συμπολίτες μας;

Μήπως,  με το να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα, επιχειρείτε τεχνηέντως να αποφύγετε τις ευθύνες που σας αναλογούν σχετικά με τη διοίκηση του Δήμου;   

Σε κάθε περίπτωση, η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος εκ μέρους της διοίκησής σας, για την οποία  εκ του νόμου είστε υπόχρεος, υπόκειται σε ελέγχους οι οποίοι δεν θα έπρεπε να σας δημιουργούν εκνευρισμό, όπως αυτός που διαφαίνεται μέσα από την ανακοίνωση που εκδόσατε.

Ελπίζω να προβείτε άμεσα στην αποσαφήνιση των καταγγελλομένων  στην ανακοίνωση του Δήμου, άλλως θα αφήσετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο απέναντι στους συμπολίτες μας.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet