Γ. Κωνσταντόπουλος: Κύριε δήμαρχε εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τη στάση σας απέναντι στη μεγάλη αθλητική γιορτή
Αθλητισμός

Γ. Κωνσταντόπουλος: Κύριε δήμαρχε εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τη στάση σας απέναντι στη μεγάλη αθλητική γιορτή

Ως «ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, για το γεγονός ότι ο κ. Τάσος Μαυρίδης και το αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) δεν παραχώρησαν το διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης για τη πραγματοποίηση της μεγάλης αθλητικής γιορτής που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Εκδήλωση που θυμίζουμε ότι τελικώς πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, χάρη στην παρέμβαση του όμορου Δήμου Μεταμόρφωσης, που είναι συνδιαχειριστής του σταδίου.

Στην ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει:

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος  για την UNESCO Βορείων Προαστίων, υπό την  αιγίδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», προωθώντας το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενάντια στη μικροπολιτική σκοπιμότητα που χαρακτηρίζει κάθε ενέργεια της δημοτικής Αρχής.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τη νέα γενιά να είναι πρωταγωνίστρια αυτής της εκδήλωσης, δίνοντας το παράδειγμα και την ελπίδα ότι η κοινωνία μπορεί να γίνει καλύτερη μέσα από συλλογικές δράσεις που ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν στον άνθρωπο.

Ένα άλλο στοιχείο που ανέδειξε η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι η συλλογική προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους της θα πρέπει να μην αντιμετωπίζεται κοντόφθαλμα, καιροσκοπικά, με αγκυλώσεις και μικροψυχία.

Οφείλουν κάποιοι να προτάξουν το εμείς έναντι του εγώ, να αφουγκραστούν την κοινωνία και να φανούν αντάξιοι του θεσμικού τους ρόλου και όχι να βάλλουν εναντίον προσώπων που αποδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία μέσα από δράσεις, όπως η εν λόγω εκδήλωση.

Η έμπρακτη υποστήριξη αυτής της εκδήλωσης από μια προσωπικότητα με τέτοια διεθνή ακτινοβολία, όπως είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, πολλαπλασίασε το κοινωνικό μήνυμα που εξέπεμψε η εκδήλωση και άφησε εκτεθειμένους, με προεξάρχοντα τον δήμαρχο, όλους αυτούς που αρνήθηκαν πεισματικά να συμμετάσχουν, ουσιαστικά εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, στη λαμπρή κοινωνική εκδήλωση.

Οφείλω να θυμίσω, για την ιστορία, όχι μόνο την άρνηση του ΠΕΑΠ να ικανοποιήσει το αίτημα του Ομίλου για την παραχώρηση του διαδημοτικού γηπέδου Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, αίτημα που έγινε δεκτό μονομερώς από τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης κύριο Μιλτιάδη Καρπέτα, αλλά και την ανοχή του δημάρχου απέναντι στις μη θεσμικές επιθέσεις, αφού αντί να τις καταδικάσει, καθώς είχαν αποκλειστικό σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης, τις επιδοκίμασε με τη σιωπή του, απαξιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης, που ήταν ενάντια στο φαινόμενο της σχολικής βίας.

Κύριε δήμαρχε, είστε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος για τη μη παραχώρηση του διαδημοτικού γηπέδου, τη χρήση του οποίου από κοινού έχει ο Δήμος μας με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, ο οποίος τελικά ικανοποίησε το αίτημα του Ομίλου να διοργανώσει υπό την αιγίδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με τη συμμετοχή των αθλητικών ακαδημιών του Α.Ο. Πεύκης, του Α.Ο. Λυκόβρυσης, της Α.Ε. Μεταμόρφωσης, του Ατρομήτου Μεταμόρφωσης, του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου Αθηνών, τουρνουά ποδοσφαίρου κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών.

Και όμως η δημοτική Αρχή «έλαμψε» διά της απουσίας της από αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση, αφού το ΠΕΑΠ αποφάσισε μονομερώς, με μικροπολιτικά κριτήρια και μικροψυχία, να μη συμμετάσχει ο Δήμος μας σε μια αθλητική εκδήλωση με κοινωνικά μηνύματα, όπως του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η αδυναμία σας κύριε δήμαρχε να παράξετε κοινωνικό έργο, σας οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η κοινωνία όμως ξέρει να κρίνει και να αποφασίζει δίκαια και έχω την αίσθηση ότι, μετά από ενάμιση χρόνο, οι συμπολίτες μας θα σας κρίνουν όπως σας αξίζει, γυρίζοντας την πλάτη τους…

Η κοινωνία πρέπει να γυρίσει σελίδα, πρέπει να πάει μπροστά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet