Δήμος Μπροστά+: Ούτε «σασμός», ούτε σωσμός με Τάσο Μαυρίδη
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Ούτε «σασμός», ούτε σωσμός με Τάσο Μαυρίδη

Για «θλιβερή κατάσταση στον περιβάλλοντα, αλλά και τον εσωτερικό χώρο του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Ούτε “σασμός”, ούτε σωσμός με Τάσο Μαυρίδη» αναφέρει:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εικόνα που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και το εσωτερικό του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης. Στελέχη της παράταξης Δήμος Μπροστά+ πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και το αποτέλεσμα που αντίκρισαν είναι… τραγικό.

Βουνά από ξερόχορτα, σκουπίδια, ανοικτοί και σπασμένοι καφέ και πράσινοι κάδοι, γεμάτοι με κάθε λογής απορρίμματα, οργανικά και μη, μπάζα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς είναι μόνο ελάχιστα από όσα συναντήσαμε. Ένας χώρος που με την ολοκλήρωσή του θα έπρεπε να αποτελεί «στολίδι» για την πόλη μας, στέκεται εγκαταλελειμμένος, παραιτημένος στη μοίρα που έχει αποφασίσει η διοίκηση για το σύνολο των δομών της πόλης. Η κατάσταση μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, αλλά, ταυτόχρονα και να χτυπήσει το «καμπανάκι» του κινδύνου ενόψει θερινής περιόδου, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα σωρευμένα ξερόχορτα και εύφλεκτα απορρίμματα, είναι πολύ μεγάλος.

  • Τι θα κάνει η διοίκηση για αυτήν την κατάσταση;
  • Ποιος ο λόγος οι δημότες να βλέπουν τις δομές της πόλης να μαραζώνουν;
  • Ποιος ευθύνεται για αυτήν την εικόνα;
  • Τι κάνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου;
  • Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η εγκατάλειψη;

Θα μπορούσαμε να δείξουμε κατανόηση αν ο δήμαρχος είχε απλώς κουραστεί και μετρούσε τους μήνες μέχρι την τελική του… απόδραση. Όμως, στο βωμό αυτής της δικαιολογίας, το να μετατρέπεται κάθε γωνιά της πόλης σε υγειονομική «βόμβα», όχι μόνο δεν είναι αποδεκτό, αλλά και επικίνδυνο. Και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε. Αν ο δήμαρχος θέλει να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, μπορεί να το πράξει ακόμα και σήμερα. Αλλιώς, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να μην θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών και των παιδιών τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet