Διοίκηση ΠΕΑΠ: Η αλήθεια για τη συνάντηση στις 18/10 στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης
Πολιτική

Διοίκηση ΠΕΑΠ: Η αλήθεια για τη συνάντηση στις 18/10 στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης

Παρέμβαση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πολυσυζητημένη συνάντηση της 18ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, διά του προέδρου του, Χρήστου Φωτίδη και του αντιπροέδρου του, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, τα δύο στελέχη μιλούν για «απρόσκλητους» δημοτικούς συμβούλους που εμφανίστηκαν στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Ωδείου, με σκοπό να τη «ματαιώσουν», ενώ δηλώνουν ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους κάποιο συμβάν με προπηλακισμούς και ύβρεις κατά του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Σκαμάκη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΠΕΑΠ:

Με τη θεσμική μας ιδιότητα ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ καταβάλαμε και καθημερινά καταβάλουμε μαζί με το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία των δομών του ΠΕΑΠ και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Με αυτό το σκεπτικό και για τη λύση των γνωστών σε όλους προβλημάτων που παρουσιάζονται στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στη λειτουργία των δομών του ΠΕΑΠ και σχετικά με τις συμβάσεις των εργαζομένων για ενημέρωση και ανταλλαγή σκέψεων – προτάσεων, ορίσαμε συνάντηση μαζί τους, άλλωστε αυτοί το ζήτησαν, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και να εξασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του.

Δυστυχώς, μια απρόσκλητη ομάδα δημοτικών συμβούλων με video και κάμερες έκανε την εμφάνισή της και όπως αποδείχτηκε σκοπός και στόχος της ήταν να ματαιώσει έναν δημοκρατικό διάλογο μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του ΠΕΑΠ, να δημιουργηθούν πλασματικές εντάσεις, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Γιατί άραγε; Ποιος ήταν ο στόχος και ο σκοπός τους;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, όπως φαίνεται ότι επιδιώκουν οι απρόσκλητοι καλεσμένοι, αποφασίσαμε με τον αντιπρόεδρο την αποχώρησή μας.

Για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σχετικά με τη συνάντησή μας και προσωπικά για τη μαρτυρία μας για όσα επικαλείται ο κ. Σκαμάκης, δηλαδή για προπηλακισμό και ύβρεις εναντίον του, κατηγορηματικά σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπέπεσε τίποτα από όλα αυτά στην αντίληψή μας. Γεγονός είναι ότι η αναστάτωση αυτή δεν τιμά κανένα, δεν προάγει τον πολιτισμό, δεν βοηθά καθόλου και κυρίως δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και βέβαια δεν συντελεί στη σωστή λειτουργία του Ωδείου και των 200 και πλέον μαθητών του.

Πιστεύουμε ότι όλοι μας, προεδρείο – Δ.Σ. του ΠΕΑΠ και εργαζόμενοι, θέλουμε την ανεμπόδιστη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των δομών του και ιδιαίτερα του Ωδείου μας. Άλλωστε η διοίκηση και το σύνολο των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου είναι ενημερωμένο για τις εξελίξεις, τους ευχαριστούμε θερμά για την οικειοθελή τους προσέλευση για την έναρξη των μαθημάτων. Ωστόσο, για την ορθή λειτουργία του Ωδείου και την κάλυψη του προσωπικού κρίθηκε καλό -ήδη και από προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΠ- να υπογραφεί από την πλευρά των καθηγητών μία βεβαίωση για την εθελοντική τους προσφορά, διαδικασία που έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών του Ωδείου.

Γι’ αυτό σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας ώστε να λύσουμε τα ούτως ή άλλως γνωστά προβλήματα που παρουσιάζονται στην έναρξη κάθε μαθητικής χρονιάς του Ωδείου.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι προσωπικές συμπάθειες, προτιμήσεις, και φιλοδοξίες, όταν πλήττουν πρωτίστως μαθητές και κοινωνικές δομές, καλό θα είναι να μας αφήσουν παγερά αδιάφορους όλους μας και βέβαια μακριά από εγωιστικές ικανοποιήσεις.

Υπάρχουν άλλοι χώροι και πεδία δόξης λαμπρά για τις πολιτικές μας αντιπαραθέσεις.

Έτσι θα αποδείξουμε όλοι μας στην Κοινωνία που μας παρακολουθεί και μας εκλέγει την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα προβλήματα και όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, γιατί όλοι μάς παρακολουθούν με ενδιαφέρον για τον Δήμο και όλοι καθημερινά κρινόμαστε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet