Δ. Βίτσας: “Δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη της γενιάς μας”
Πολιτική

Δ. Βίτσας: “Δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη της γενιάς μας”

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης διοργάνωσε εκδήλωση γύρω από το προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συζήτηση παρέστησαν ο Μανόλης Πάγκαλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και νυν δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Άλκης Ρήγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Διαμαντόπουλος, μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Ο Δημήτρης Βίτσας άνοιξε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε εκατοστό από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης: «Από το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συζητήσει με τους υπαλλήλους της τρόικας, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ομιλητής περιέγραψε ότι με την κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια διαλύθηκε η παραγωγική βάση της χώρας, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και ο διοικητικός-ελεγκτικός μηχανισμός. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα αλληλοενισχυόμενων μέτρων, τα οποία αποσκοπούν στην καταπολέμηση της φτώχειας, πολιτική που θα ενισχύσει την «ενεργό ζήτηση» και θα συνεπιφέρει αύξηση των δημοσίων εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος, γεγονός που με τη σειρά του θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την κοινωνική μας πολιτική.

Ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με το πρόγραμμά του μια ισχυρή κοινωνία με ισχυρό, επίσης, κοινωνικό κράτος, καθώς και την ανασυγκρότηση της παραγωγής, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ενότητα και την κοινή δράση της αριστεράς, διακρίνεται και από ένα επιπλέον νέο ποιοτικό στοιχείο: Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα νίκης, το σχέδιό του δεν είναι απλά για τα λόγια, «αλλά για να νικήσουμε», όπως υπογράμμισε ο ομιλητής.

Ο Δημήτρης Βίτσας ολοκλήρωσε την εισήγησή του προειδοποιώντας ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει, ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι «μέρες φωτιάς», με παριστάμενο στην εκδήλωση να συμπληρώνει ότι θα αποτελέσει «τη μεγαλύτερη μάχη της γενιάς μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet