Δ. Κωνστάντος: «Επιβάλλεται να τοποθετηθούν οι πολίτες στο Δ.Σ.»
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: «Επιβάλλεται να τοποθετηθούν οι πολίτες στο Δ.Σ.»

Να μην αναβληθεί η Ημέρα του Δημότη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού Λυκόβρυση Πεύκη .-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο κ. Κωνστάντος επικαλείται τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται ματαίωση ή αναβολή της ημέρας του πολίτη από την πρώτη κάθε μήνα συνεδρίαση. Παράλληλα επισημαίνει ότι «επιβάλλεται να τοποθετηθούν οι πολίτες για ζητήματα όπως οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη και ο προϋπολογισμός» και δηλώνει ότι «θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την τήρηση της νομιμότητας και την κατοχύρωση έκφρασης των απόψεων των κατοίκων του Δήμου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλει την «Ημέρα του Πολίτη» από την κρίσιμη Συνεδρίαση για την αύξηση του Δημοτικού Φόρου

«Λόγω της φύσεως των θεμάτων η ημέρα του Δημότη θα μεταφερθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τον Νοέμβριο». Με αυτή την διατύπωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου, μας ανακοινώνει την απόφασή του για αναβολή της «ημέρας του πολίτη». Είναι ακριβώς η φύση των θεμάτων τέτοια, που επιβάλλεται η ενθάρρυνση και η κατοχύρωση του δικαιώματος των συμπολιτών μας να τοποθετηθούν για ζητήματα όπως οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη, ο προϋπολογισμός καθώς φυσικά και όσα αφορούν στην καθημερινότητά τους στην πόλη.

Επιπρόσθετα σύμφωνα και με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 15 παράγραφος 6 ΔΕΝ παρέχεται η δυνατότητα ματαίωσης ή αναβολής της ημέρας του πολίτη από το πρώτο κάθε μήνα δημοτικό συμβούλιο.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη να εφαρμόσει τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας.

Η επίκληση πιθανής μεγάλης διάρκειας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι ημερολογιακοί περιορισμοί για την ψήφιση κάποιων θεμάτων ΔΕΝ επιτρέπεται να λειτουργούν σε βάρος του πρωταρχικού δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης των συμπολιτών μας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα παρακολουθούμε το θέμα σε όλα τα επίπεδα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την τήρηση της νομιμότητας και της κατοχύρωσης έκφρασης των απόψεων των κατοίκων του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet