Δ. Κωνστάντος: Μαύρη σελίδα η θητεία του κ. Κ. Νικολιδάκη
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Μαύρη σελίδα η θητεία του κ. Κ. Νικολιδάκη

Κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Νικολιδάκη, βάλλει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Δημήτρης Κωνστάντος, με αφορμή τη λήξη της θητείας του πρώτου ως προέδρου του Σώματος.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- κατηγορεί τον πρόεδρο ότι υποβάθμισε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τονίζει ότι ο πρόεδρος και ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, «συμπορεύθηκαν για 2,5 χρόνια στην προσπάθεια υποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου με αντιλήψεις και πρακτικές που μοιάζουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μαύρη σελίδα και παράδειγμα προς αποφυγή η θητεία του κ. Κωνσταντίνου Νικολιδάκη

Ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 2,5 έτη, η θητεία του κ. Κωνσταντίνου Νικολιδάκη στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Προεδρεία που θα καταγραφεί ως μαύρη σελίδα στην αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου και παράδειγμα προς αποφυγή. Ο κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης στη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε αποκλειστικά και μόνο τα στενά συμφέροντα της μικρής εκείνης ομάδας δημοτικών συμβούλων που επηρεάζονται από τον πρώην δήμαρχο, κ. Δημήτρη Φωκιανό, και οι οποίοι βρίσκονται στην παράταξη του δημάρχου και στις τάξεις των «ανεξάρτητων» δημοτικών συμβούλων.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνειδητά, συστηματικά και μεθοδευμένα υποβάθμισε τη λειτουργία του, επιβάλλοντας τη μία συνεδρίαση κάθε μήνα, σωρεύοντας δεκάδες θέματα στην ημερήσια διάταξη, καθιστώντας επίπονη χρονικά και αδύνατη λειτουργικά την ουσιαστική συζήτησή τους. Επέτρεψε και διευκόλυνε τον δήμαρχο, κ. Αναστάσιο Μαυρίδη, στις σκόπιμες απουσίες του από τις συνεδριάσεις, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις εργασίες του, εφάρμοσε επιλεκτικά τον κανονισμό λειτουργίας προς όφελος συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων να ομιλούν διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο, ενώ σε άλλους έκλεινε το μικρόφωνο μόλις συμπληρωνόταν ο προβλεπόμενος χρόνος, ανέχθηκε κατά περίπτωση προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς ανάλογα με τα προσωπικά του συμφέροντα, καταστρατήγησε τον κανονισμό λειτουργίας υλοποιώντας πολιτικές στοχοποίησης και πολιτικής εξόντωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του.

Αρνήθηκε κάθε πρόταση αλλαγής του προβληματικού κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως την «ημέρα του πολίτη», επέτρεψε απρεπείς συμπεριφορές και ύβρεις του δημάρχου προς κατοίκους που έθεταν όπως προβλέπεται ζητήματα που τους απασχολούσαν σε σχέση με τον Δήμο, έφερε προς συζήτηση δεκάδες θέματα με πλημμελείς εισηγήσεις ή με προφανή λάθη αντί να έχει μεριμνήσει για τη διόρθωσή τους σε συνεννόηση με τους κατά περίπτωση υπεύθυνους.

Αποκορύφωμα όσων αντιδημοκρατικών βιώσαμε με πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη ήταν οι απαράδεκτες θεσμικά, διοικητικά και πολιτικά μεθοδεύσεις του στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου σχετικά με τη συγκρότηση διαπαραταξιακών επιτροπών για διάφορα ζητήματα. Τα εύσημα που εισέπραξε από τον δήμαρχο, κ. Αναστάσιο Μαυρίδη, αποδεικνύουν ότι δήμαρχος και πρόεδρος συμπορεύθηκαν για 2,5 χρόνια στην προσπάθεια υποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου με αντιλήψεις και πρακτικές που ομοιάζουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, υποβαθμίζοντας τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, προσφέροντας δύναμη σε παράκεντρα εξουσίας, θαμπώνοντας το φως της δημοκρατίας και της διαφάνειας στα σκοτεινά δωμάτια των συναλλαγών και των σχεδίων σπίλωσης, συκοφάντησης και εξόντωσης. Αμετανόητοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι και οι δύο ως την ύστατη ώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet