Δ. Κωνστάντος: Μπήκαμε στο 2019 χωρίς ψηφισμένο προϋπολογισμό στον Δήμο
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Μπήκαμε στο 2019 χωρίς ψηφισμένο προϋπολογισμό στον Δήμο

Τη μη ύπαρξη ψηφισμένου προϋπολογισμού για το 2019 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνστάντος αναφέρει:

Χωρίς ψηφισμένο προϋπολογισμό του Δήμου ξεκίνησε το 2019! Άνω των 2.000.000 ευρώ η σωρευτική επιβάρυνση σε δημοτικούς φόρους & τέλη επί διοίκησης του κ. Μαυρίδη”!

Το 2019 ξεκίνησε χωρίς να έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου, αν και η νομοθεσία επιβάλλει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του προηγούμενου κάθε φορά έτους (2018). Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τις Οικονομικές Υπηρεσίες, προγραμματίζεται η εισαγωγή προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 2019.

Με την εκπνοή του έτους, στις 21 Δεκεμβρίου 2018, εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των δύο νομικών προσώπων του Δήμου, ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, τους οποίους η δημοτική μας παράταξη υπερψήφισε, αποδεικνύοντας εκ νέου με πράξεις ότι για εμάς η συναίνεση και η συνεργατική διάθεση είναι ενσυνείδητη επιλογή και όχι ένα εφεύρημα και μάλιστα κακόγουστο, που επιχειρεί ανεπιτυχώς να ενδυθεί τελευταία στιγμή ο κ. Μαυρίδης, που αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα μονοπαραταξιακής διοίκησης από το 2014 μέχρι και σήμερα, λόγω προφανώς της αλλαγής του εκλογικού νόμου και εφαρμογής της απλής αναλογικής.

Ο Δήμος μας αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις Δήμων που δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έγκρισης του προϋπολογισμού εντός του 2018, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση διαθέτει και την παραταξιακή πλειοψηφία εδρών (17 από τις 33).

Είναι χαρακτηριστικό ότι Δήμοι όπου οι διοικήσεις έχουν για διάφορους λόγους απολέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ολοκληρώσει έγκαιρα τις διαδικασίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορούν να αναζητηθούν και στο Βόρειο Τομέα Αττικής.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, που ανέλαβε η διοίκηση του κ. Μαυρίδη, οι κάτοικοι του Δήμου σε Πεύκη και Λυκόβρυση έχουν σωρευτικά επιβαρυνθεί περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, λόγω της αύξησης του δημοτικού φόρου στην Πεύκη σε ποσοστό άνω του 50% και της διατήρησης του ειδικού τέλους Λυκόβρυσης, έστω και μειωμένου κατά 50%, ενώ σύμφωνα με έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν εφικτή και τεκμηριωμένη η πλήρης κατάργησή του, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε το κατασκευαστικό κόστος του έργου στο Ο.Τ.9 σε ποσοστό 100%.

Σε μια εποχή όπου όλες οι διοικήσεις των Δήμων πανελλαδικά μείωναν τα δημοτικά τέλη και φόρους των πολιτών και των οικογενειών, ο Δήμος μας, η διοίκηση του κ. Μαυρίδη, έχει αποδειχθεί πρωταθλήτρια σε εθνικό επίπεδο στην οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών (έχουμε δημοσιοποιήσει σχετικό αναλυτικό δελτίο τύπου).

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαυρίδης και η διοίκησή του δεν εργάστηκαν στην κατεύθυνση υλοποίησης προγραμμάτων που μεταξύ άλλων προσφέρουν εξοικονόμηση σε σημαντικούς τομείς ανταποδοτικών υπηρεσιών που πληρώνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού που εκτός από τα τεκμηριωμένα οφέλη ποιότητας φωτισμού, βελτίωσης αισθήματος ασφάλειας πολιτών, σημαντικής μείωσης ρύπων και εφαρμογής «έξυπνων» εφαρμογών θα προσέφερε ταμειακή ελάφρυνση στον Δήμο περί τα 200.000 ευρώ ετησίως, ποσό που θα μπορούσε να επιστραφεί στους πολίτες ή να συνδυαστεί με περαιτέρω αναβάθμιση του οδοφωτισμού (έχουμε δημοσιοποιήσει σχετικό αναλυτικό δελτίο Τύπου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet