Δ. Κωνστάντος: Νέος επικοινωνιολόγος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Νέος επικοινωνιολόγος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;

Ενημέρωση από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, σχετικά με πληροφορία περί πρόσληψης νέου επικοινωνιολόγου στον Δήμο ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- ζητά να μάθει κατ΄ αρχάς αν αληθεύει η πληροφορία, τη διάρκεια και το κόστος της συνεργασίας και τους κωδικούς του Δήμου στους οποίους αντιστοιχεί η πρόσληψη.

Μάλιστα, ο κ. Δ. Κωνστάντος τονίζει ότι ο εν λόγω επικοινωνιολόγος «αποτελούσε μέχρι πριν λίγες ημέρες ενεργό δημοσιογράφο έντυπης εφημερίδας, υπεύθυνος για την κάλυψη του Δήμου» και σε τέτοια περίπτωση, όπως υπογραμμίζει, πρόκειται για την «πλέον επικίνδυνη απόφαση» στη θητεία του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου είχα ρωτήσει τον αναπληρωτή δήμαρχο, μιας και ο κ. Μαυρίδης, ως συνήθως, απουσίαζε από τη συνεδρίαση, αν αληθεύει η πληροφορία ότι έχει προσληφθεί νέος επικοινωνιολόγος στον Δήμο μας.

Με δεδομένο ότι έχουν ήδη περάσει πολλές ημέρες, ενημέρωση δεν έχει υπάρξει, ούτε στη Διαύγεια έχει δημοσιευτεί, τουλάχιστον από τη δική μου έρευνα, κάποια σχετική απόφαση, αναμένω από τον δήμαρχο επίσημη ενημέρωση σχετικά με το θέμα:

  1. Έχει πράγματι προσληφθεί νέος επικοινωνιολόγος στον Δήμο;
  2. Ποια είναι τα ακριβή καθήκοντά του;
  3. Ποια είναι η χρονική διάρκεια της συνεργασίας;
  4. Ποια είναι το συνολικό κόστος για τον Δήμο συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων επιβαρύνσεων;
  5. Ποιοι κωδικοί του Δήμου αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη πρόσληψη και με ποια ποσά;

Από τις απαντήσεις του δημάρχου θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω αξιολόγησή μας για το θέμα, επισημαίνοντας ότι η αναγωγή πρόσληψης επικοινωνιολόγου σε πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα του κ. δημάρχου αποδεικνύει το οριστικό του «διαζύγιο» με τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Η με κάθε τρόπο ωραιοποίηση της πραγματικότητας και προβολής ανύπαρκτου έργου, όπως πρόσφατα με το δελτίο Τύπου για το δάσος Μορέλλα που μόνον ως «επικοινωνιακό αυτογκόλ» μπορεί να χαρακτηριστεί με βάση τις απαντήσεις που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί, χαρακτηρίζει την απεγνωσμένη προσπάθεια του δημάρχου να διατηρηθεί στον έμμισθο δημαρχιακό θώκο με κάθε μέσο και τρόπο. Τις ίδιες απόψεις για την προκλητική απόφαση πρόσληψης επικοινωνιολόγου είχαμε εκφράσει και πριν δύο χρόνια περίπου όταν ο κ. Μαυρίδης το είχε πράξει για πρώτη φορά.

Ωστόσο αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο επικοινωνιολόγος που προσλήφθηκε αποτελούσε μέχρι πριν λίγες ημέρες ενεργό δημοσιογράφο έντυπης εφημερίδας, υπεύθυνο για την κάλυψη του Δήμου μας, δημιουργούνται πρόσθετα ερωτηματικά. Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή του δημάρχου θα συνιστά την πλέον επικίνδυνη και ενδεικτική του ανδρός Μαυρίδη απόφαση στη θητεία του, αποκαλυπτική των αρχών και αξιών που πρεσβεύει.

Το δημόσιο χρήμα αξιωματικά δεν μπορεί να εξαγοράζει, στη βάση των αναγκών βιοπορισμού ή υπηρέτησης ενδεχομένως «διαπλεκόμενων» συνεργασιών, συνειδήσεις, υπογραφές, δημοσιεύματα, χειραγώγηση της κοινής γνώμης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet