Δ. Κωνστάντος: Οι απουσίες από το Δ.Σ., η «αφωνία», οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι κλήσεις
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Οι απουσίες από το Δ.Σ., η «αφωνία», οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι κλήσεις

Ανασκόπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κάνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος επισημαίνει στα εξής:

Σύντομο σε διάρκεια, πλούσιο σε ειδήσεις το Δ.Σ. της 15ης Ιανουαρίου. Γιατί ψηφίσαμε ναι στον προϋπολογισμό. Οι απουσίες, η«αφωνία», οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι κλήσεις

Αν και ο προϋπολογισμός του Δήμου συνιστά την κορυφαία ετήσια συζήτηση και ψηφοφορία στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου η σχετική συζήτηση επισκιάστηκε δυστυχώς από την προεκλογική προτεραιότητα που έχουν δώσει οι περισσότερες παρατάξεις σε σχέση με τα θεσμικά τους καθήκοντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολλοστή φορά απουσίαζε από τη συνεδρίαση σύσσωμη η μείζονα αντιπολίτευση! Με δεδομένο μάλιστα ότι η επικεφαλής της κ. Μαρία Γώγου έχει ήδη δηλώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου εκφράσαμε την άποψη ότι η ίδια εφόσον άλλαξε προτεραιότητες θα ήταν χρήσιμο να παραιτηθεί, ώστε να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό φυσικά είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη και επιλογή. Στα αξιοπερίεργα, επίσης, η πλήρης δημόσια «αφωνία» των παρατάξεων που απουσίαζαν αλλά και των νέων συνδυασμών που έχουν ανακοινωθεί, σχετικά με τον προϋπολογισμό λες και είναι κάποιο ασήμαντο ή δευτερεύον θέμα! Φαίνεται οι φωτογραφίες από τις πίτες και οι θεωρητικές ακαδημαϊκού τύπου ανακοινώσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Η δημοτική μας παράταξη όπως και στην αντίστοιχη περυσινή συνεδρίαση ψήφισε θετικά στον προϋπολογισμό επιθυμώντας αφενός να καθησυχάσει για μία ακόμη φορά στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τις σκόπιμες κατηγορίες περί ακυβερνησίας που θα επιφέρει η καθιέρωση της απλής αναλογικής και αφετέρου δίνοντας στη διοίκηση το δικαίωμα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να κριθεί γι΄ αυτό. Ωστόσο με απόλυτη σαφήνεια και πάλι επισημάναμε την επιδείνωση των οικονομικών επιβαρύνσεων προς τους κατοίκους που σωρευτικά έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000 ευρώ μέσω της αύξησης του δημοτικού φόρου και της αναιτιολόγητης συνέχισης είσπραξης του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης, την ευεργετική επίδραση στην οικονομική κατάσταση του Δήμου από την αναχρηματοδότηση των δανείων (που επίσης είχαμε υπερψηφίσει) και τη συνέχιση αποπληρωμής των ληξιπρόσθεσμων υποχρεώσεων μέσω ειδικών χρηματοδοτήσεων. Επιπρόσθετα τονίσαμε ότι ο κ. Μαυρίδης αδίκησε με την πολιτική συμπεριφορά και πρακτική του τη γόνιμη και δημιουργική αντιπολίτευση που ασκήσαμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ας σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε συνολικά από 17 δημοτικούς συμβούλους συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία, στοιχείο που δείχνει ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο παρά τις αντιθέσεις, διαφοροποιήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις λειτουργεί με αξιοσημείωτη υπευθυνότητα στα σοβαρά θέματα που το απασχολούν.

Οι ανεξαρτητοποιήσεις των συναδέλφων κ.κ. Μαυρίδη Αναστασίου (Λυκόβρυση) και Ιωαννίδη Ιωάννη από την παράταξη του δημάρχου ήταν αναμενόμενες από καιρό και δεν αιφνιδίασαν. Ωστόσο απομένει να φανεί αν αποτελούν και προάγγελο μιας νέας δημοτικής κίνησης που θα επιχειρήσει να εκφράσει ένα ακροατήριο που αποτελείται κυρίως από δυσαρεστημένους με τον κ. Μαυρίδη ψηφοφόρους της Ν.Δ. και τμήμα συνδημοτών μας που έβλεπαν με θετικό τρόπο την υποψηφιότητα της κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για υποψήφια δήμαρχο στον Δήμο μας. Ωστόσο, οφείλουμε να αναδείξουμε ότι όσον αφορά στον συνάδελφο κ. Ιωαννίδη η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εξαιρετικά αραιή και όταν συνέβαινε μικρής διάρκειας.

Πρωτοφανής στα χρονικά λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσία αρχιφύλακα από το Α.Τ. Πεύκης με σκοπό να παραδώσει κλήσεις στους εννέα δημοτικούς συμβούλους που έχει μηνύσει η εταιρεία «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ» για το θέμα της μετακίνησης του περιπτέρου στη Λυκόβρυση. Απόφαση στην οποία εγώ και οι οκτώ συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι απλά εφαρμόσαμε τον νόμο όπως αποδέχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απορρίπτοντας σχετική ένσταση της εταιρείας. Ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί μείζον δημοκρατικό και θεσμικό ζήτημα η εμπλοκή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020. κ. Παναγιώτη Ιωάννου, ο οποίος συμπλέει απόλυτα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος μας! Ένας εν δυνάμει δημοτικός σύμβουλος δηλαδή, στρέφεται κατά της ανεξαρτησίας γνώμης και ψήφου των δημοτικών συμβούλων και της εφαρμογής του νόμου ως έχουμε ορκιστεί. Αν για εμάς η μήνυση της εταιρείας συνιστά ένα τιμητικό τεκμήριο ανεξαρτησίας και αυστηρής προσήλωσης στα καθήκοντά μας η πλήρης σύμπλευση του κ. Παναγιώτη Ιωάννου με την εταιρία «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ» τι συνιστά για τον ίδιο; Για το θέμα αυτό όμως θα επανέλθουμε εστιάζοντας και στην προσωπική ευθύνη που έχουν όσες και όσοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη, επικίνδυνη σε δημοκρατικό και θεσμικό επίπεδο για τον Δήμο υποψηφιότητα, του κ. Παναγιώτη Ιωάννου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet