Δ. Κωνστάντος: Περισσεύει το πολιτικό θράσος και η υποκρισία στην πρόσκληση του κ. Ιωάννου
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Περισσεύει το πολιτικό θράσος και η υποκρισία στην πρόσκληση του κ. Ιωάννου

«Περισσεύει το πολιτικό θράσος και η υποκρισία στην πρόσκληση του κ. Ιωάννου να συναντηθούμε οι υποψήφιοι δήμαρχοι» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος, απαντώντας σε πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, επίσης υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Ιωάννου για συνάντηση μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει τα εξής:

«Περισσεύει το πολιτικό θράσος και η υποκρισία στην πρόσκληση του κ. Ιωάννου να συναντηθούμε οι υποψήφιοι δήμαρχοι»

Αφού πρώτα δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου μια «υποτιθέμενη» συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων με πρωτοβουλία του, ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Λυκόβρυση Πεύκη 2020 χθες έστειλε και τη σχετική πρόσκληση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας γιατί πιστεύουμε πως αξίζει στην πόλη μας ένας ευπρεπής και ευγενικός προεκλογικός αγώνας στον οποίο οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν τους άξιους…»!

Προφανώς ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου στο πλαίσιο ενός ευπρεπή και ευγενή προεκλογικού αγώνα εντάσσει και δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αφορούν τον ίδιο:

Έχει αποδεχθεί ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου να είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά εννέα δημοτικών συμβούλων ταυτιζόμενος με συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας σε αντιδικία της με ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λυκόβρυση. Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εφαρμόζοντας τον νόμο όπως έχει υποχρέωση, απέρριψε το αίτημα μεταφοράς του περιπτέρου λόγω μη ολοκληρωμένης εισήγησης από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία. Απόφαση που εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ουσία της, μετά από ένσταση της ιδιωτικής εταιρείας. Ανάμεσα στους εννέα δημοτικούς συμβούλους, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δύο αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, δύο δημοτικοί σύμβουλοι δικηγόροι. Είναι πρωτοφανές ένας υποψήφιος δήμαρχος όπως ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου να στρέφεται κατά της θεσμικής ανεξαρτησίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εφαρμογής του νόμου όπως έχουν υποχρέωση να πράττουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Επιπρόσθετα όπως έχουμε αναδείξει με σχετικά δελτία τύπου ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου δημοσίως και με ιδιαίτερο κομπασμό, επαίρετο γιατί τις πολιτικές του διαφωνίες, τις λύνει είτε γρονθοκοπώντας πρώην δημοτικό σύμβουλο που ανήκει σήμερα στην παράταξη του κ. Μαυρίδη είτε εκσφεντονίζοντας καρέκλες στοχεύοντας νυν Δημοτικό Σύμβουλο και όλα αυτά σε δημόσια θέα. Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Παναγιώτη Ιωάννου έχει πραγματοποιηθεί σε καφέ της Άνω Πεύκης παρουσία δημοτικών συμβούλων και συμπολιτών μας.

Περισσεύει το πολιτικό θράσος και η υποκρισία στην πρόσκληση του κ. Ιωάννου να συναντηθούμε οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Όσοι ανταποκριθούν ας αναλάβουν την ευθύνη νομιμοποίησης παρόμοιων πολιτικών συμπεριφορών που βρίσκονται εκτός κάθε θεσμικού πλαισίου και μόνο σε έναν ευπρεπή και ευγενικό προεκλογικό αγώνα δεν αρμόζουν.

Παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με την ιταμή δήλωση του δημάρχου κ. Μαυρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου όπου κατηγόρησε συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι πράττουν συνειδητά, ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. Δήλωση για την οποία αναμένουμε, όχι για πολύ, τη δημόσια συγγνώμη του και την ανάκληση του περιεχομένου της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet