Δ. Κωνστάντος: «Τη φυγή επέλεξαν Τ. Μαυρίδης & Μ. Πατούλη»
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: «Τη φυγή επέλεξαν Τ. Μαυρίδης & Μ. Πατούλη»

Ότι «επέλεξαν τον δρόμο της φυγής» και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, κατηγορεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη και την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κ. Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη επέλεξαν τον δρόμο της φυγής

«Όλα θα ειπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο» εκεί που θεσμικά το οφείλουμε στους συμπολίτες μας. Αυτό είχα δηλώσει, αποφεύγοντας δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και ότι άλλο επικοινωνιακού χαρακτήρα τις προηγούμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι αφορμές ήταν πολλές. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, για 12 ώρες, περίπου, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό έπραξα.

Δυστυχώς ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κ. Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη επέλεξαν τη φυγή. Κρίμα, ήταν η ευκαιρία για την πρόεδρο του ΠΕΑΠ να αποδείξει την προσήλωση στα θεσμικά της καθήκοντα, τον σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αντοχή στον δημοκρατικό διάλογο, την ανάδειξη του οράματός της και την τεκμηριωμένη αιτιολόγηση των ισχυρισμών της για διάφορα ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα. Δεν το έπραξε, συνειδητά!

Είναι μάλιστα ενδεικτικό της καλής προαίρεσης όλων μας, ότι δύο θέματα που είχε εισηγηθεί η ίδια για το ΠΕΑΠ υπερψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση.

Η στάση του κ. δημάρχου δεν προκαλεί έκπληξη, αφού συστηματικά υπερβαίνει τα θεσμικά του καθήκοντα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24 Μαρτίου, περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση μαζί με συμβούλους της πλειοψηφίας μετά από παρότρυνση του κ. Μαυρίδη. Ήταν η στιγμή που θα ξεκινούσε η συζήτηση των θεμάτων του ΠΕΑΠ που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 4 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η «συζήτηση» των θεμάτων που είχαμε ζητήσει η αντιπολίτευση για το ΠΕΑΠ. Ένα λεπτό αργότερα εμφανίστηκε και πάλι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης με συμβούλους της πλειοψηφίας. Στις 4:30 π.μ. είχαν συζητηθεί και τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολιδάκης με την επιμονή του να «συζητηθούν» τα θέματα και να μην διακοπεί η συνεδρίαση, επικύρωσε τη θεσμική εκτροπή, την πρωτοφανή υποβάθμιση και την περιφρόνηση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας.

Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ.κ. Μαμαλάκη, Ποριώτου, Κατραμάδο, Μαυρίδη και Σιαδήμα που παρέμειναν στην αίθουσα παρά την εντολή του κ. δημάρχου για αποχώρηση της πλειοψηφίας όσο διαρκεί η συζήτηση των θεμάτων που έθεσε η αντιπολίτευση για το ΠΕΑΠ. Τίμησαν τον θεσμικό τους ρόλο. Το ίδιο ισχύει για τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης με τη γόνιμη συζήτηση, την υποβολή ερωτημάτων και φυσικά την προσήλωση στην εκπροσώπηση των συμπολιτών μας.

Δημήτρης Κωνστάντος

Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet