Δ. Νικολάου: «Παραιτηθείτε από τη Λυκόβρυση Πεύκη.- κ. Κωνστάντο»
Πολιτική

Δ. Νικολάου: «Παραιτηθείτε από τη Λυκόβρυση Πεύκη.- κ. Κωνστάντο»

Να παραιτηθεί από τον συνδυασμό Λυκόβρυση Πεύκη.- ο επικεφαλής Δημήτρης Κωνστάντος ζητεί το πρώην στέλεχος του συνδυασμού Δημήτρης Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου, στην ακόλουθη ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον κ. Κωνστάντο ότι «τσαλάκωσε και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» την προσπάθεια των μελών του συνδυασμού να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό «διαφορετικό από τους άλλους, με καθαρό προεκλογικό λόγο, χωρίς κατηγορίες για κανέναν πολιτικό αντίπαλο».

Η πολιτική κουραμπιέ

Όπως είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του Δήμου μας, εδώ και τρεις μήνες έχω παραιτηθεί από τον συνδυασμό του οποίου υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος.

Κατά την αποχώρηση μου δεν θέλησα να αναφερθώ εκτενέστερα στους λόγους που με οδήγησαν σ΄ αυτήν την απόφαση, καθώς τον συνδυασμό στήριζαν ακόμη καλοί φίλοι και συγγενείς και δεν επιθυμούσα να τους φέρω στη δύσκολη θέση μιας άμεσης επιλογής.

Γνωρίζω ότι οι πολίτες που μας στήριξαν προεκλογικά, έχουν απογοητευτεί από αυτές τις εξελίξεις, δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με όλους εμάς που αναγκαστήκαμε ν΄ αποχωρήσουμε, καθώς οι ενέργειες του επικεφαλής μας, δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο.

Ήμουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όταν αρχές Δεκέμβρη, αν θυμάμαι καλά, και εν αγνοία του συνδυασμού, πουλώντας τότε «Πατουλοφροσύνη»  επέκρινε την κυρία Νικολαροπούλου και εκθείαζε τη σημερινή πρόεδρο του ΠΕΑΠ για την οικονομική της διαχείριση.

Δυστυχώς ήμουν εκεί και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πουλώντας αυτή τη φορά «Νικολαροφροσύνη» επέκρινε την κυρία Πατούλη για το κόστος των εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου (το οποίο γνώριζε από τον Νοέμβριο και στις οποίες χειροκροτούσε όρθιος μαζί με άλλους 400 συμπολίτες μας) και εκθείαζε την προηγούμενη πρόεδρο του ΠΕΑΠ για το χαμηλό κόστος των εκδηλώσεων επί προεδρίας της. 

Δυστυχώς έζησα και την πολιτική του κουραμπιέ. Ο κος Κωνστάντος ζητούσε με εμφατικό τρόπο να μάθει (το Πάσχα), ποιος πλήρωσε τους κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα!!!

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, προσβάλουν βάναυσα όσους προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν συνδυασμό διαφορετικό από τους άλλους, και πορευθήκαμε με έναν καθαρό προεκλογικό λόγο, χωρίς να κατηγορούμε κανέναν πολιτικό αντίπαλο, καταθέτοντας στην κρίση των συμπολιτών μας, μόνο προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Όλα αυτά ο κος Κωνστάντος τα πήρε, τα τσαλάκωσε και τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, προτάσσοντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες για πολιτική σταδιοδρομία.

Εύλογα θ΄ αναρωτηθεί κανείς, γιατί ασχολούμαι με τον κο Κωνστάντο τη στιγμή που έχω παραιτηθεί; Γιατί του κάνω «πόλεμο» όπως εκείνος ισχυρίζεται;

Κατ΄ αρχήν δεν πρόκειται για πόλεμο. Η λέξη πόλεμος περιέχει αισθήματα, όπως το μίσος, η έχθρα, η εκδίκηση. Κανένα τέτοιο αίσθημα δεν νιώθω για το πρόσωπό του.

Είναι όμως γεγονός ότι αγωνίζομαι ενάντιά του, για την αλήθεια και τη δικαίωση, διότι κατέστρεψε με τη συμπεριφορά του, μια αγνή συλλογική προσπάθεια.

Όσον αφορά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως «ηθικός αναμορφωτής» του τόπου μας, θα τον καλέσω να το αποδείξει, καταθέτοντας σήμερα κιόλας την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του από τον συνδυασμό Λυκόβρυση – Πεύκη.-  

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στην παραίτηση του από την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία νομίμως κατέχει και δεν την εποφθαλμιά κανείς.

Οφείλει όμως άμεσα, να δηλώσει ότι είναι ένας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ δημοτικός σύμβουλος, ώστε οι πράξεις και οι ενέργειές του να βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον εαυτό του και όχι τον συνδυασμό που τον ανέδειξε.

Όσο δεν το πράττει, απλά συνεχίζει να προκαλεί εκνευρισμό, να δημιουργεί εντάσεις και θα μας βρίσκει ν΄ αγωνιζόμαστε εναντίον του.

Ας ανεξαρτητοποιηθεί λοιπόν, ώστε να δώσει μια ηθική λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε, κι ας πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ασκεί αντιπολίτευση μιλώντας για κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κι ότι άλλο έδεσμα επιθυμεί και κανείς από μας δεν θα ασχοληθεί ξανά μαζί του.

Νικολάου Δημήτριος

Υ.Γ.

Το γεγονός ότι ειρωνεύτηκε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του συνδυασμού του, τους ανθρώπους που του έδωσαν τη θέση που κατέχει και τα οποία επέλεξαν να παραιτηθούν, χωρίς όπως είπε να τον ενημερώσουν, είναι η απόδειξη, γιατί έπραξαν ως έπραξαν.

Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet