«Ζυμώσεις» σε… υψηλές θερμοκρασίες στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών
Πολιτική

«Ζυμώσεις» σε… υψηλές θερμοκρασίες στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Η Άνοιξη είναι περίοδος ανακατατάξεων και κινητικότητας όχι μόνο για τη Φύση αλλά και για την πολιτική σκηνή. Αυτό, τουλάχιστον, επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο, συντελούνται «ζυμώσεις» σε… υψηλές θερμοκρασίες.

Στο επίκεντρο των «ζυμώσεων» αυτών βρίσκεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, όπου εδώ και καιρό «κυοφορούνται» εξελίξεις, που ωστόσο ουδείς γνωρίζει ακόμη σε τι είδους «γέννα» θα οδηγήσουν.

Ειδικότερα, η επικεφαλής Μαρία Γώγου έχει «απομονωθεί» από την πλειοψηφία των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, καθώς οι τρεις εκ των τεσσάρων (Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Βασιλική Νικολαροπούλου και Προκόπης Μπελεχρής) έχουν ανοιχτά καταγγείλει τη στάση της και έχουν ζητήσει την παραίτησή της. Ωστόσο και μεταξύ των υπολοίπων μελών της δημοτικής παράταξης το κλίμα κάθε άλλο παρά ενωτικό μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι συναντήσεις μεταξύ των συγκεκριμένων μελών (σχεδόν όλοι μιλούν με όλους, αν και ο καθένας προσεγγίζει το όλο θέμα από… διαφορετική αφετηρία) σε μία προσπάθεια να εξετάσουν πώς μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Αλλά και η ίδια η κα Μ. Γώγου έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώσει την πρόθεση να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη της παράταξης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο εσωτερικό της. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το δύσκολο «ραντεβού» έχει προσδιοριστεί για τις 20 Μαρτίου και ήδη, έχει κλειστεί αίθουσα για τη συγκέντρωση. Πάντως, κάποιοι σημειώνουν με νόημα ότι ίσως οι εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν να είναι τέτοιες που να καταστήσουν την εν λόγω συνάντηση άνευ αντικειμένου…

Όμως, ακόμη και στην περίπτωση που συγκληθεί η ενδοπαραταξιακή συνάντηση τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι. Κι αυτό καθώς υπάρχουν μέλη τα οποία δηλώνουν ότι η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει στη βάση της σύνθεσης και όχι της διαίρεσης, κάτι που μάλλον δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την επικεφαλής, η οποία φέρεται να επιδιώκει πιο… δραστικές λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, όταν της τίθεται το αυτονόητο, δηλαδή ότι όποια πλευρά χάσει στο ενδοπαραταξιακό «μπρα-ντε-φερ» θα πρέπει να αποτραβηχτεί από το προσκήνιο, εκείνη φέρεται να απορρίπτει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση της.

Από την άλλη, δείχνει να μην ξεκαθαρίζει στους συνεργάτες της ποιες είναι οι προθέσεις της ως προς την παραμονή της ή όχι στη θέση της επικεφαλής και κατά τις επόμενες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο χρόνος μέχρι τότε είναι μακρύς…

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που, αν και προς το παρόν επιλέγουν τη σιωπή, τουλάχιστον δημοσίως, δεν αποδέχονται τη σημερινή «κατάσταση ομηρίας», όπως τη χαρακτηρίζουν, και ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε, όπως υποστηρίζουν, «να μπορέσει η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών να επανακτήσει την ενότητά της και να επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο την ψήφισαν οι δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Με αυτά και μ’ εκείνα, το σίγουρο είναι ότι το μέτωπο της παράταξης μόνο αρραγές δεν παρουσιάζεται, γεγονός που αναμφίβολα εξυπηρετεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Η τελευταία, με «εξουδετερωμένη» τη μείζονα μειοψηφία, σαφώς και έχει έναν σοβαρό «πονοκέφαλο» λιγότερο και μπορεί ευκολότερα και πολύ πιο ανώδυνα να περνά τα θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη περίοδος μόνο αδιάφορα δεν θα κυλήσει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, αφού οι «ζυμώσεις» θα πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν και τότε, θα φανούν τα αποτελέσματά τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet