Ηλίας Κατσαρός: Οι προτεραιότητές μας σε Λυκόβρυση και Πεύκη
Πολιτική

Ηλίας Κατσαρός: Οι προτεραιότητές μας σε Λυκόβρυση και Πεύκη

«Με την ψήφο σας στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 μας δίνετε δύναμη για να λύσουμε, κατά προτεραιότητα, σημαντικά προβλήματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας» αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης με την παράταξη Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, Ηλίας Κατσαρός, σε ανακοίνωσή με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει σε Λυκόβρυση και Πεύκη, οι οποίες είναι οι εξής:

Παρεμβάσεις για Λυκόβρυση

  • Άμεση ολοκλήρωση – Ψήφιση του ΓΠΣ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) Λυκόβρυσης

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο έτσι θωρακίζεται η πόλη από οχλούσες  χρήσεις και διατηρείται ο χαρακτήρας της. Σε αυτό διαφέρουμε από τους άλλους που μασούν τα λόγια τους, θολώνοντας τα νερά. Τι θέλουν να κρύψουν;

  • Κέντρο Πόλης

Διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας της Λυκόβρυσης σύμφωνα με την υπάρχουσα (πριν 6-7 χρόνια) μελέτη. Έτσι θα αποφευχθεί η διαμπερής κυκλοφορία των αυτοκινήτων, θα ενωθεί περιπατητικά με το κέντρο της Πεύκης και θα καταστεί ένας όμορφος χώρος συνάντησης για όλους μας.

  • Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων

Άμεση διαμόρφωση-αποπεράτωση της πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου (περιοχή LIDL Γυμνάσιο Λυκόβρυσης) σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη. 

  • Αθλητικοί χώροι

Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης με χρήματα από την Περιφέρεια Αττικής

  • Έγκαιρη αποπεράτωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στο Ηλιακό Χωριό.

Με τη λειτουργία του θα αποσυμφορηθούν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου και θα πάψουν να στεγάζονται σε containers οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης.

  • Μέριμνα του Δήμου η Ασφάλεια των Πολιτών

ΟΧΙ με ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά με επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και αναβάθμιση της λειτουργίας της.

  • Καθαριότητα – Πράσινο

Καθαρή Πόλη, με ταυτόχρονη μείωση απορριμμάτων και ανακύκλωση στην πηγή. Φροντίδα για τα δάση και τα άλση της Λυκόβρυσης, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο. Δεν εφησυχάζουμε. Θέλουμε όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά να αυξηθούν οι πνεύμονες πρασίνου του προαστίου μας.

Παρεμβάσεις για Πεύκη

  • Κεντρική πλατεία Πεύκης

Άμεση μετατροπή της υπάρχουσας προμελέτης για την Κεντρική Πλατεία (Πέρρου) σε οριστική μελέτη, με πρόβλεψη για κατασκευή υπογείου Parking και εξασφάλιση χρηματοδότησης για κατασκευή του έργου.

  • Λεωφόρος Κύμης – Βύρωνος

Επιμένουμε στην κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης, όπως προβλέπεται στην τελευταία μελέτη (υπόγεια σε όλο το μήκος της διαδρομής στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης). Ελαχιστοποιούμε τις κυκλοφοριακές οχλήσεις των κατοίκων. Σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής, προωθούμε λύση στην Οδό Βύρωνος, αντιμετωπίζοντας την υπερτοπική κυκλοφοριακή κίνηση.

  • ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη

Δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη. Βελτιώνουμε τη λειτουργία, τις δράσεις και εμπλουτίζουμε τα προγράμματα  στο άλλο ΚΑΠΗ.

  • Βρεφικός Σταθμός στην Κάτω Πεύκη

Δημιουργούμε βρεφικό σταθμό και ανακουφίζουμε τις νέες οικογένειες. Μειώνουμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.

  • Αστυνομικό Τμήμα – Δημοτική Αστυνομία

Διασφαλίζουμε την παρουσία και ενισχύουμε τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Πεύκη – Επανασυστήνουμε τη Δημοτική Αστυνομία.

  • Σχολικά Κτήρια

Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Λυκείου, 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκης και εξοικονόμηση πόρων για άλλες ανάγκες των σχολείων. Εγκατάσταση ανελκυστήρων στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, 2ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία Πεύκης και 1ο Γυμνάσιο Πεύκης.

  • Ηλιακό Χωριό

Επέκταση – ολοκλήρωση της μελέτης για το αποχετευτικό δίκτυο του Ηλιακού Χωριού με τους αρμόδιους φορείς (ΕΥΔΑΠ), ώστε να σταματήσουν τα έντονα προβλήματα δυσοσμίας που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

  • Αναθεώρηση και επικαιροποίηση του ΓΠΣ της Πεύκης

Ζητάμε τη μείωση του συντελεστή δόμησης, όπως προβλέπεται από το ΓΠΣ και επικαιροποιούμε τις χρήσεις γης.

  • Πολιτισμός – Αθλητισμός

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι. Άμεση αναβάθμιση του Παιδικού Φεστιβάλ. Θρησκευτικές εκδηλώσεις Χριστούγεννα, Πάσχα. Κυριακάτικα πρωινά για το παιδί. Εκθέσεις εικαστικών τεχνών, σχεδιασμός καλλιτεχνικών δράσεων από φορείς και ομάδες καλλιτεχνών της πόλης. Σύνδεση σχολείου με πολιτισμό και αθλητισμό. Ανοικτό θέατρο για όλους τους Δημότες.

  • Καθαριότητα – Πράσινο

Καθαρή Πόλη με ταυτόχρονη μείωση απορριμμάτων και ανακύκλωση στην πηγή. Φροντίδα για τα δάση της Πεύκης σε συνεννόηση με το Δασαρχείο. Δεν εφησυχάζουμε. Θέλουμε όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά να αυξηθούν οι πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet