Να σταματήσει τις διά περιφοράς συνεδριάσεις ζητεί από τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Ηλ. Κατσαρός
Πολιτική

Να σταματήσει τις διά περιφοράς συνεδριάσεις ζητεί από τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Ηλ. Κατσαρός

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση», δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Κατσαρός, γνωστοποιεί το αίτημα της παράταξής του προς τη δημοτική αρχή «για παύση της πρακτικής των διά περιφοράς συνεδριάσεων και της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» σε θέματα των Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Παράλληλα, προτάσσει «την υιοθέτηση της μεθόδου της τηλεδιάσκεψης, για όσο ακόμα η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στον ίδιο χώρο θα πρέπει να αποφεύγεται».

Ειδικότερα, ο κ. Κατσαρός σημειώνει ότι «συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους δύναται να λαμβάνονται οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του κορωνοϊού», ενώ προσθέτει πως «εξαρχής η παράταξή μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συμμετείχε στις διά περιφοράς συνεδριάσεις, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας και δίνοντας στη διοίκηση τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι «δημιουργεί ερωτηματικά ωστόσο η ανεξήγητη επιμονή της δημοτικής αρχής σε αυτή τη μέθοδο συνεδρίασης. Μία μέθοδο που δεν επιτρέπει τη διενέργεια συζήτησης και την κατάθεση προτάσεων, τη στιγμή που προωθούνται σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης», προσθέτοντας ότι «παράλληλα, παρακολουθούμε να δημοσιεύονται δελτία τύπου στα οποία ο δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις ή κάνουν διά ζώσης συναντήσεις με αυξημένο αριθμό ατόμων, με αποκορύφωμα εκδήλωση που διοργανώθηκε έξω από το δημοτικό κατάστημα της Λυκόβρυσης. Δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί αντιφατικό, από τη μία να δείχνουν εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα και τους σύγχρονους τρόπους τηλεπικοινωνίας όταν πρόκειται για την επικοινωνιακή τους προβολή, και από την άλλη να αρνούνται το αίτημα να γίνουν οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης προβάλλοντας διάφορα προσχήματα».

Τέλος, ο κ. Κατσαρός αναφέρει τα εξής:

«Η δημοτική μας παράταξη ζητά την παύση της πρακτικής των διά περιφοράς συνεδριάσεων και της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την υιοθέτηση της μεθόδου της τηλεδιάσκεψης, για όσο ακόμα η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στον ίδιο χώρο θα πρέπει να αποφεύγεται. Δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή μας σε συνεδριάσεις που αποδυναμώνουν το ρόλο της αντιπολίτευσης κι οδηγούν στη λήψη αποφάσεων ερήμην των δημοτών και των εκπροσώπων τους.

»Η δημόσια συζήτηση προάγει την τοπική δημοκρατία και συμβάλλει στην οικοδόμηση της απαραίτητης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους αιρετούς, καθώς και στην αντιστοιχία των αποφάσεων που λαμβάνονται με τις ανάγκες των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet