Η Συμμαχία Πολιτών δεν… έστειλε γράμμα στον δήμαρχο
Πολιτική

Η Συμμαχία Πολιτών δεν… έστειλε γράμμα στον δήμαρχο

Στην τακτική της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να μην προχωρεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά διά περιφοράς, αναφέρεται για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η επιλογή αυτή της διοίκησης την οδήγησε να απέχει από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27/5, διαμαρτυρόμενη και με αυτόν τον τρόπο στην έλλειψη διαλόγου στον Δήμο.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Τα τέσσερα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών, της μοναδικής παράταξης της αντιπολίτευσης που δεν είχε κομματική στήριξη στις εκλογές του 2019, δεν έστειλαν… γράμμα στον δήμαρχο για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαΐου. Με άλλα λόγια δεν πήραν μέρος στην αντιδημοκρατική διαδικασία που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του Δήμου, εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση.

Κάτι που είχαμε ανακοινώσει με δελτίο Τύπου πριν από δέκα ημέρες, όταν ανακοινώσαμε ότι δεν θα ξαναπάρουμε μέρος σε συνεδριάσεις διά αλληλογραφίας, αλλά μόνο σε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη. Ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρη η παράταξη της πλειοψηφίας, που προφανώς θεωρούν τον Δήμο ιδιοκτησία τους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς την υπόσχεση που είχαμε δώσει από την αρχή της πανδημίας, ότι θα είμαστε ενωτικοί και θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις του δημάρχου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, την κρατήσαμε. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για το καλό της πόλης. Έχουμε όμως υποχρέωση να κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι στο ίδιο διάστημα η διοίκηση του Δήμου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν ενημέρωσε τις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες εκφράζουν το 55% των πολιτών, για τα προβλήματα του Δήμου και για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αλλά κυρίως αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία (τηλεδιασκέψεις) για τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Νομικά Πρόσωπα (ΚΟΙΠΑΠ, ΠΕΑΠ, Σχολικές Επιτροπές) και βεβαίως την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όλες οι αποφάσεις ήταν διά αλληλογραφίας, με ένα μήνυμα (email).

Την ίδια ώρα οι δήμοι όλης της χώρας λειτουργούσαν με τηλεδιασκέψεις, όπου τα μέλη των συμβουλίων συμμετείχαν στη διαμόρφωση των αποφάσεων και βεβαίως γινόταν ένας διάλογος. Προειδοποιήσαμε εγκαίρως και καλόπιστα τον δήμαρχο και την ομάδα του ότι ο εύλογος χρόνος δήθεν να προετοιμαστεί πέρασε και δεν μπορούσε ο Δήμος μας να είναι απροετοίμαστος τεχνολογικά να κάνει μια τηλεδιάσκεψη, όταν η ΚΕΔΕ είχε προετοιμάσει τα πάντα και τα διέθετε δωρεάν. Δεν πήραμε καμιά απάντηση. Είναι το χαρακτηριστικό του δημάρχου να μην δίνει απαντήσεις… Είναι χαρακτηριστικό το απαξιωτικό ύφος προς την αντιπολίτευση.

Η δημοτική μας παράταξη, με ομόφωνη απόφαση των αιρετών δημοτικών συμβούλων (Ι. Θεοδωρακόπουλος, Κ. Φασουλά, Φρ. Αλεξοπούλου, Κ. Ξανθόπουλος) πριν από δέκα ημέρες κατέληξε να μην συμμετάσχει στις διά … αλληλογραφίας συνεδριάσεις. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, προτού ανακοινώσει την απόφαση ενημέρωσε δεοντολογικά τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης. Αργότερα, με δελτίο Τύπου, κάναμε γνωστό ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε πλέον στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες της διοίκησης του Δήμου».

Ήταν μια ξεκάθαρη θέση και μάλιστα ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος δεν συμμετείχε στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε εκείνες τις ημέρες.

Με ικανοποίηση διαβάσαμε το τελευταίο τριήμερο και την απόφαση των άλλων παρατάξεων να μην πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις διά…αλληλογραφίας. Τις χαιρετίζουμε και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τρόπους αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου διαφάνειας των αποφάσεων της διοίκησης.

Αλλά ένα μεγάλο ερώτημα μένει αναπάντητο. Γιατί ο δήμαρχος συνεχίζει να κρατάει τον Δήμο μας πολλά χρόνια πίσω; Αυτή είναι η μεγάλη απορία και αναμένουμε απαντήσεις.

«Φυσικά η Συμμαχία Πολιτών, σεβόμενη τους πολίτες που εκπροσωπεί, δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στην υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και διαφωνεί για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας, γιατί απλούστατα δεν συμμετέχουμε» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε βεβαίως να στηρίζουμε τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά απαιτούμε και από το τη διοίκηση του Δήμου και την παράταξη της πλειοψηφίας να σέβονται τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου.

Ο Δήμος μας δυστυχώς βρίσκεται μεταξύ των ελάχιστων δήμων όλης της χώρας στις τελευταίες θέσεις της τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet