Η «Συμμαχία Πολιτών» δεν θα συμμετέχει σε άλλη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Η «Συμμαχία Πολιτών» δεν θα συμμετέχει σε άλλη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει πλέον σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων γνωστοποιεί η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών».

Από την αρχή της κρίσης που έφερε η πανδημία, η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει ενωτικά και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του δημάρχου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, «όπως και το έπραξε για δύο και πλέον μήνες με συνέπεια και υπευθυνότητα», όπως υποστηρίζει η ίδια. Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έθεσε συναινετικά και κάποιες προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι «τώρα πρέπει στην πόλη μας να είμαστε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό. Την προστασία όλων μας από τον αόρατο εχθρό. Έχουμε καιρό για αντιπολίτευση».

Τη συγκεκριμένη στάση η παράταξη «τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια», συμμετέχοντας «χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, «παρά το γεγονός ότι αυτές πραγματοποιούντο μέσω emails, χωρίς διάλογο και προτάσεις.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει η «Συμμαχία Πολιτών», στους περισσότερους δήμους της χώρας και σε όλους τους γειτονικούς πραγματοποιούνταν τηλεσυνεδριάσεις, «όπως εύκολα το… επιτρέπει η τεχνολογία». Σε αυτές, τα μέλη του Δ.Σ. συμμετέχουν στις συνεδριάσεις από τα σπίτια τους ή τα γραφεία τους ή και τα κινητά τους, σε ζωντανή σύνδεση και αναπτύσσουν όλοι τις θέσεις τους. Μάλιστα, προσθέτει η παράταξη, σε κάποιους δήμους όλη αυτή η διαδικασία μεταδίδεται ηλεκτρονικά και είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, καθώς η ΚΕΔΕ φρόντισε από την πρώτη στιγμή να θέσει στη διάθεση όλων των δήμων τα τεχνικά μέσα για να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα.

«Ο Δήμος μας όμως δεν ακολούθησε, συνέχισε να λειτουργεί με έναν τρόπο που δεν είναι και τόσο δημοκρατικός. Εμείς δεν προβάλαμε ένσταση γιατί θέλαμε να δώσουμε περιθώριο στον δήμαρχο να ρυθμίσει τα θέματα και βεβαίως να ακολουθήσει την πεπατημένη των άλλων δήμων. Κάτι που δεν το έπραξε» τονίζει η παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου.

Ύστερα από όλα αυτά, και τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στη «Συμμαχία Πολιτών», δηλαδή οι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστας Ξανθόπουλος αποφάσισαν να ζητήσουν από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, αλλά και τον πρόεδρο του Σώματος Κ. Νικολιδάκη, να διακόψουν αυτήν την τακτική.

Ειδικότερα, στην επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά προς τον δήμαρχο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Επίσης, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα περιθώρια που είχαμε δώσει στη διοίκηση του Δήμου να προετοιμαστεί για την περίοδο της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των οργάνων του πέρασε. Οι συνεδριάσεις μέσω emails δεν είναι ορθό, αλλά και δημοκρατικό να συνεχιστούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα μέτρα για την προστασία  από τον κορωνοϊό, αλλά θέλουμε και από τον Δήμο να σέβεται τη λειτουργία των οργάνων του». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet