ΚΟΒ του ΚΚΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ποια θέματα συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη
Πολιτική

ΚΟΒ του ΚΚΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ποια θέματα συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στην σύσκεψη μίλησε η Αφροδίτη Κτενά, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και ο Άρης Κυριακίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στη σύσκεψη, η Αφροδίτη Κτενά παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες και τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν από την κυβερνητική πολιτική όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στα πολύ σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν είναι «η ακρίβεια ως συνέπεια της επεκτατικής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., η ενεργειακή φτώχεια που αγγίζει όλα τα νοικοκυριά σαν επακόλουθο και της “πράσινης ανάπτυξης”, αλλά και η πολύ
επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε συνάρτηση με το παζάρι στο Αιγαίο με την Τουρκία, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρει ότι «αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα της πολιτικής διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος, από όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές, είτε Ν.Δ. είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε συνεργασίας, αφού στα στρατηγικά ζητήματα υπάρχει ταύτιση.

Στη συνέχεια ο Άρης Κυριακίδης ανέδειξε «τις προτεραιότητες της πολιτικής που εφαρμόζεται και σε τοπικό επίπεδο και από τις δημοτικές αρχές όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου υπηρέτησαν τις κεντρικές κατευθύνσεις της κάθε κυβέρνησης, ως συνέπεια όλων των μνημονιακών νόμων και των εφαρμογών τους, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα, τη φοροληστεία, το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων όπως και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

«Οι προτεραιότητες του κράτους είναι που έχουν αφήσει απροστάτευτα τα δημόσια κτήρια στο ενδεχόμενο ενός σεισμού αλλά και γενικά την έλλειψη πολιτικής προστασίας, που ιεραρχεί τις κερδοφόρες “επενδύσεις” και όχι τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες» επισημαίνει η ΚΟΒ του ΚΚΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet