«Με τέτοιες μεθόδους δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις έργο κ. δήμαρχε»
Πολιτική

«Με τέτοιες μεθόδους δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις έργο κ. δήμαρχε»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, αναφορικά με τις πρώτες ενέργειές του στον Δήμο, κάνει η δημοτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Λυκόβρυσης Πεύκης με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου.

Η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο αναφορικά με τη δωρεά στον Δήμο ποσού (700 ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση) που επρόκειτο να δαπανήσει στην προεκλογική του καμπάνια, ενώ μόνον για τις προσκλήσεις στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής δαπανήθηκαν 123 ευρώ. Το θέμα χαρακτηρίζει ως «εμπαικτικό, παλαιοκομματικό και λαϊκίστικο». Του καταλογίζει, επίσης, την προκήρυξη θέσεως επικοινωνιολόγου όταν υπάρχουν υπέρογκα χρέη στον Δήμο.

Καλεί δε, τον δήμαρχο να πάρει αποφάσεις που να επιλύουν προβλήματα του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά «δικές σας αποφάσεις και όχι του προηγούμενου δημάρχου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όταν αναλαμβάνει μία νέα δημοτική αρχή εύχεσαι καταρχήν να είναι καλύτερη από την προηγούμενη προς όφελος των δημοτών και του Δήμου και φυσικά περιμένεις να δεις το δείγμα γραφής της για να τοποθετηθείς απέναντι της θετικά ή αρνητικά.

Περιμένεις αποφάσεις και πράξεις του δημάρχου να στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και των κατοίκων και όχι εμπαιγμού.

Γιατί τι άλλο είναι περισσότερο εμπαικτικό, παλαιοκομματικό και λαϊκίστικο, από την πολυδιαφημισμένη προσφορά στον Δήμο των χρημάτων που, προεκλογικά θα δαπανούσε η παράταξη του δημάρχου για εκτύπωση φυλλαδίων με το πρόγραμμά της και που ο δήμαρχος τελικά τα «συνόψισε» στα… 700 ευρώ!!!, όταν οι προσκλήσεις για τη φιέστα ορκωμοσίας του στοίχησαν 123 ευρώ!!! Κρίμα! Δεν περιμέναμε να τον δούμε να ξεκινά από τόσο χαμηλά…

Περιμέναμε η πολύ σφικτή διαχείριση του προηγούμενου δημάρχου να τύχει ανάλογης συνέχειας, γιατί «λεφτά δεν; υπάρχουν»!

Αντί αυτού, από την πρώτη μέρα γίναμε μάρτυρες μίας τεράστιας κινητικότητας γύρω από τα γραφεία (χώροι, έπιπλά, κ.λπ.) των αντιδημάρχων και προέδρων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Ντεκορατέρ, επικοινωνιολόγοι, σύμβουλοι για όλα, λογιστές, γραμματείς, που κανείς δεν ξέρει ούτε από πού ήρθαν, ούτε με ποια διαδικασία, με αποκορύφωμα την προκήρυξη, φυσική συνέπεια των προηγούμενων, πρόσληψης επικοινωνιολόγου στον Δήμο.

Επιτέλους μάθαμε και κοντά σε μας όλοι οι πολίτες, ότι το πρόβλημα του Δήμου μας δεν είναι τα υπέρογκα χρέη του, η ανεπαρκής καθαριότητά του, η ανύπαρκτη αγορά του, η κακώς σχεδιασμένη αστική του συγκοινωνία, η φτώχεια και η ανεργία ενός μεγάλου τμήματος των πολιτών του, αλλά η κακή επικοινωνία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής! Το άκουσες κ. Φωκιανέ; Αυτή είναι η συνέχειά σου…

Κύριε Μαυρίδη, αυτό λέγεται κατήφορος! Και θα πρέπει να ξέρετε, ότι είναι ένας εύκολος δρόμος, που στο τέρμα του όμως συναντάς πάντα την λαϊκή κατακραυγή.

Εμείς, πιστοί και συνεπείς στα προεκλογικά μας λόγια και δεσμεύσεις, θα επιμείνουμε στο να στηρίζουμε ό,τι καλό γίνεται για τους πολίτες και τις πόλεις μας.

Θα θέλαμε να ακούσουμε από σας αποφάσεις που να επιλύουν προβλήματα, δικές σας αποφάσεις και όχι του προηγούμενου δημάρχου.

Θα περιμένουμε, πριν κάνετε κριτική, π.χ. για τη συντήρηση των σχολείων με τα ελάχιστα, αλλά συγκεκριμένα χρήματα, να δούμε την κατάστασή τους την επόμενη χρονιά και πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Θα περιμένουμε να δούμε το έργο των ΝΠΔΔ του Δήμου μας και μετά να το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τέλος, θα περιμέναμε από στελέχη σας που είχαν θέση ευθύνης και στην απελθούσα δημοτική αρχή να γνωρίζουν ότι εσείς, ακόμα και πρόσφατα, λέτε σε όλους τους τόνους ότι «αποτελείτε συνέχεια της προηγούμενης»!!! Εκτός αν αλλάξατε άποψη…

Πείτε τους λοιπόν ότι είναι «σχιζοφρένεια» το να καταγγέλλει κανείς τον εαυτόν του! Γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε διαφορετικά, αντιπρόεδρο νομικού προσώπου και υπευθύνου για τα αθλητικά, να καταγγέλλει, με την προσφιλή του μέθοδο της συκοφαντίας και της λάσπης, τους απαράδεκτους αθλητικούς χώρους και τα μεγάλα τάχα ελλείμματα που ο ίδιος δημιούργησε!!!

Και θα συμβουλεύαμε κάποια άλλα στελέχη σας που δεν γνωρίζουν επαρκώς πρόσωπα και πράγματα στις πόλεις μας να μην πέφτουν εύκολα θύματά του. Θα το διαπιστώσουν ευτυχώς σύντομα και θα μετανιώσουν για όσα άκριτα επαναλαμβάνουν και κάνουν…

Με αυτές τις μεθόδους του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις έργο στις πόλεις μας και τους πολίτες τους. Και αυτό μας αφορά και μας προβληματίζει περισσότερο από κάθε τι!

Γιατί εμείς θέλουμε να κάνουμε καλόπιστη κριτική, αυτή την κριτική που η θέση μας και οι ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων του μας επιβάλλουν!

Γραφείο Τύπου 
Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet