«Κόβουν» τη Μαρίνα Πατούλη από κάθε δημόσιο βήμα σε Λυκόβρυση – Πεύκη
Πολιτική

«Κόβουν» τη Μαρίνα Πατούλη από κάθε δημόσιο βήμα σε Λυκόβρυση – Πεύκη

Τον αποκλεισμό της από τα δημόσια βήματα της πόλης από μέρους της διοίκησης του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, καταγγέλλει η πλέον ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, η οποία ενημερώνει ότι ο Δήμος τής παραχωρεί, μόνο επί πληρωμή, την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», για την οποία είχε λάβει προφορική διαβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο του ΠΕΑΠ, Γ. Καρύμπα, ότι μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για τη συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 (Συνέντευξη Τύπου της Μ. Πατούλη – Σταυράκη μετά την ανεξαρτητοποίησή της).

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η κα Πατούλη – Σταυράκη επανέρχεται με δεύτερο αίτημα, μέσω του οποίου ζητεί την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα, αναρωτιέται εάν «οι δημόσιες αίθουσες του Δήμου υπόκεινται σε ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκάστοτε διοίκησης, αποκλείοντας τη χρήση τους από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το δοκούν».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της τέως προέδρου του ΠΕΑΠ:

Μαρίνα Πατούλη: Ποιοι ενοχλούνται από τη δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας και γιατί;

Μετά από αίτημα παραχώρησης της αίθουσας «Μανόλης Αναγνωστάκης» για την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου (της 26ης Ιανουαρίου) σχετικά με την παραίτησή μου από πρόεδρος του ΠΕΑΠ, μου δόθηκαν δύο απαντήσεις.

Η μία προφορικά από τον αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Γ. Καρύμπα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η οποία ήταν θετική.

Ακολούθησε άλλη μια γραπτή από τον ίδιο, με διάστημα 3 ημερών, σήμερα 23 Ιανουαρίου, η οποία ουσιαστικά είναι αρνητική, υποχρεώνοντάς με να καταβάλω το ποσό των 500 ευρώ, για τη χρήση της αίθουσας.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στην κοινωνία που μας κρίνει όλους καθημερινά.

Ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, αναρωτιέμαι εύλογα τα εξής:

  • Τι μεσολάβησε και ο κ. Καρύμπας άλλαξε την αρχική του απόφαση; Δέχτηκε πιέσεις;
  • Το αντίτιμο των 500 ευρώ δεν καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων, ως αιρετά, αυτοδιοικητικά, πολιτικά στελέχη, να ενημερώνουμε ελεύθερα και θεσμικά τους συμπολίτες μας;
  • Οι δημόσιες αίθουσες του Δήμου υπόκεινται σε ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκάστοτε διοίκησης, αποκλείοντας τη χρήση τους από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το δοκούν;
  • Ποιοι ενοχλούνται από την δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας και γιατί;

Παρ’ όλα αυτά, τα προσβλητικά και αντιδημοκρατικά, επιμένω με νέο -δίκαιο αίτημα προς το γραφείο του Δημάρχου κ. Μαυρίδη, να μου παραχωρηθεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέντευξη Τύπου.

Από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου πορείας, το 2014, τόσο ως δημοτική σύμβουλος όσο και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, υπηρέτησα και υποστήριξα απαρέγκλιτα και καθολικά τις αρχές της διαφάνειας, λογοδοσίας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, για την έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, τους οποίους ας μην ξεχνάμε πρωτίστως υπηρετούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet