Λαϊκή Ενότητα: Ένας χρόνος από την ομιλία Δραγασάκη στην Πεύκη
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Ένας χρόνος από την ομιλία Δραγασάκη στην Πεύκη

Στην πριν από έναν χρόνο ομιλία του κ. Γιάννη Δραγασάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης αναφέρεται, με ανακοίνωσή της η Πολιτική Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Πεύκης, αντιπαραβάλλοντάς την με τη σημερινή ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει:

Ένας ακριβώς χρόνος έχει περάσει από την ομιλία του κ. ΓιάννηΔραγασάκη στο θέατρο της Πεύκης στις 17/01/2015.

Ο κ. Δραγασάκης, στην ομιλία εκείνη, εντόπισε τα προβλήματα της οικονομίας, αναφέροντας τους αντίστοιχους ποσοτικούς δείκτες: 25% ύφεση τα τελευταία χρόνια, με καταστροφή του ¼ της οικονομίας, ανεργία 27%, δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ, μη εξυπηρετούμενα δάνεια 80 δισ., ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την Εφορία 75 δισ. και προς τα ασφαλιστικά ταμεία 25 δισ.

Ακολούθως εξέθεσε και ανέλυσε τα μέτρα που απαιτείται να λάβει η κυβέρνηση της Αριστεράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών (επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επέκταση προστασίας από πλειστηριασμούς κ.λπ.). Παρά τον ήδη ευκρινή και μαθηματικοποιημένο τρόπο έκθεσης των προβλημάτων και των λύσεων, διαβεβαίωσε επιπλέον το πολυπληθές ακροατήριο, σε όλους τους τόνους, ότι τα μέτρα είναι απολύτως κοστολογημένα και εφαρμόσιμα. Πρόσθεσε, για άλλη μια φορά, ότι το μνημόνιο είναι απολύτως παράνομο γιατί παραβιάζει τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και ανέδειξε την ανάγκης κουρέματος του χρέους και αποπληρωμής του με ρήτρα ανάπτυξης. Αλλά κατέληξε: «Ακόμα κι όλο το χρέος να μας χάριζαν, δεν θα κάναμε τίποτα εάν δεν αντιμετωπίζαμε πρώτα τις εγγενείς αδυναμίες».

Η συνέχεια είναι σε όλους, δυστυχώς, γνωστή. Η κυβέρνηση της Αριστεράς πήγαινε να διαπραγματευτεί όχι με κοστολογημένα μέτρα και  σχέδιο, αλλά, όπως είπε εκ των υστέρων και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη δύναμη που της έδινε η πεποίθηση (έτσι γενικά και αφηρημένα) ότι έχει το δίκιο με το μέρος της, όπως η Αντιγόνη του Σοφοκλή. Δεν χρειάστηκε παρά πίεση 17 ωρών από τον άλλο Κρέοντα για να κάνει την άλλη μικρή Αντιγόνη να αλλάξει το νόημα ενός δημοψηφίσματος και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Κρέοντα υπερενισχυμένο.

Όμως το πρόγραμμα αυτό, τελείως αντίθετο στην επιχειρηματολογία του κ. Δραγασάκη της ομιλίας εκείνης, όσο ήταν γνωστό στον λαό, εγκρίθηκε στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση της Αριστεράς, με σπουδή, ήδη το εφαρμόζει!

Άρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν μόνο: ‘Η ο κ. Δραγασάκης έλεγε συνειδητά ανεφάρμοστες προεκλογικές αρλούμπες εκείνο το βράδυ και μας τις παρουσίαζε κιόλας ως απολύτως κοστολογημένες και εφαρμόσιμες, για να μας χαϊδέψει τα αυτιά, και σήμερα, που δεν έχει ανάγκη (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέχτηκε), εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα, ή συνειδητά η χώρα οδηγείται στην ολοσχερή καταστροφή, αφού τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρότεινε ως τα μόνα ενδεδειγμένα μέτρα ο κ. Δραγασάκης εφαρμόζονται σήμερα.

Ένα ακριβώς χρόνο μετά από τις διαπιστώσεις του κ. Δραγασάκη και με  την κυβέρνηση της «2 σε 1» (την άλλη) φορά Αριστερά και με όλους τους δείκτες, που ανέφερε, σε ταχεία επιδείνωση, περιμένει, αφού περάσει τον ασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα, να της δοθεί το πράσινο φως να αρχίσει μια συζήτηση για μια απλή επιμήκυνση του χρέους στην καλύτερη περίπτωση.

Ο κ. Δραγασάκηςόμως ήταν σαφής: Αν δεν ληφθούν μέτρα σαν κι αυτά που, με πάσα ευκρίνεια και μαθηματικό υπολογισμό, πρότεινε, όπως επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επέκταση προστασίας από πλειστηριασμούς κ.λπ., «δεν θα κάναμε τίποτα, ακόμα κι αν μας χάριζαν ολόκληρο το χρέος»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet