Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγελία μεθόδευσης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγελία μεθόδευσης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης καταγγέλλει «προσπάθεια μεθόδευσης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η κ. Νίκη Δημητρίου, κοινοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 24/02/2021, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Διοίκηση. Η παράταξη της πλειοψηφίας, όπως υποστηρίζει η κ. Δημητρίου, προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση και την ουσιαστική αντιπαράθεση για την ουσία του νόμου.

«Στόχος τους», όπως τονίζει, «ήταν να πάρει το Κοινοτικό Συμβούλιο μια κούφια απόφαση για τη μη κατάργησή του, αφήνοντας στο απυρόβλητο το αντιδραστικό περιεχόμενο του νέου εκλογικού νόμου. Η υποκριτική αγωνία τους βγάζει μάτι. Έχουν στηρίξει όλες τις κατευθύνσεις των κομμάτων που τους στήριξαν και ανήκουν όλα τα προηγούμενα χρόνια, για αποδυνάμωση των κοινοτικών και των δημοτικών συμβουλίων, και τη μετατροπή τους σε γνωμοδοτικά όργανα. Φαίνεται ότι σκοπός της συνεδρίασης ήταν οι σύμβουλοι να συρθούν πίσω από την απόφαση της ΚΕΔΕ, όπου πλειοψηφούν οι “εκλεκτοί” της Ν.Δ.».

Και η κοινοτική σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ. συνεχίζει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε απέναντι στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Τοποθετήθηκε για την ουσία του νέου εκλογικού νόμου, που δεν είναι άλλη από το να διασφαλίζεται και να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική στους δήμους από συμπαγείς πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα, να μην υπάρχει καμία παρεμπόδιση, καμία καθυστέρηση από την αντιπολίτευση. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα υπέρ της απλής, ανόθευτης αναλογικής, της ισοτιμίας της ψήφου, να μην υπάρχει 2ος γύρος που αλλοιώνει τη βούληση του λαού, να μην μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων σε όλα τα επίπεδα. Η παράταξη του δήμαρχου καταψήφισε το ψήφισμά μας, όπως επίσης και ο “ανεξάρτητος” – ΠΑΣΟΚ Π. Μαριδάκης, ενώ οι περισσότεροι σύμβουλοι ήταν απόντες.

»Σε ένα Συμβούλιο που χαρακτηρίστηκε ότι είχε απαρτία απλώς και μόνο γιατί ο κ. Βατσακλής (ΣΥΡΙΖΑ) ενημέρωσε προφορικώς τον πρόεδρο για το “ναι” ή “όχι” της ψήφου του και αποχώρησε, απαξιώνοντας τη λειτουργία του στην πράξη. Η παράταξη της πλειοψηφίας, εφόσον δεν κατόρθωσε να πάρει την επιθυμητή απόφαση από το Κοινοτικό Συμβούλιο, θεώρησε πως μπορεί να διορθώσει τη λεπτομέρεια αυτή, παρουσιάζοντας τη δική της εκδοχή στα πρακτικά. Τα πρακτικά τής εν λόγω συνεδρίασης προφανώς και δεν αντανακλούσαν την πραγματικότητα, καθώς έκαναν λόγο για ψηφοφορίες που δεν υπήρξαν, για παρόντες που ήταν απόντες!

»Χωρίς λοιπόν να τους βγει ούτε κι αυτή η απαράδεκτη προσπάθεια, η παράταξη του δημάρχου κάλεσε ξανά σε συμβούλιο στις 31/03/2021 για το ίδιο θέμα. Αυτή τη φορά όμως τα πήγε καλύτερα στην οριοθέτηση του περιεχομένου του συμβουλίου προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη απόφαση. Ο πρόεδρος κάλεσε σε διά περιφοράς συμβούλιο, αποφεύγοντας τη συζήτηση, αλλά επιδιώκοντας εν κρυπτώ συνδιαλλαγές και ψηφοφορίες, ολοκληρώνοντας έτσι το σκηνικό της μεθόδευσης.

»Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας ως πάγια θέση την ουσιαστική συζήτηση στα όργανα της τοπικής διοίκησης, από τη μεριά της λαϊκής αντιπολίτευσης, δεν συμμετέχει στα διά περιφοράς συμβούλια, πόσο μάλλον σε αυτή τη συνεδρίαση παρωδία, δεν θα νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της το “μαγείρεμα” της ψηφοφορίας.

»Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση και την υφαρπαγή της ψήφου των κοινοτικών συμβούλων. Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τον πρόεδρο του Συμβουλίου να αναβάλει τη διά περιφοράς συνεδρίαση και να γίνει εκ νέου με τηλεδιάσκεψη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet