Λαϊκή Συσπείρωση: «Μεσοπρόθεσμο» – Ακόμα ένα αντιλαϊκό σχέδιο της δημοτικής αρχής
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: «Μεσοπρόθεσμο» – Ακόμα ένα αντιλαϊκό σχέδιο της δημοτικής αρχής

Για «ακόμη ένα αντιλαϊκό σχέδιο» της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση αναφερόμενη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατάρτισε η δημοτική αρχή.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης τον Άρη Κυριακίδη, επισημαίνει τα εξής:

«Μεσοπρόθεσμο» ακόμα ένα αντιλαϊκό σχέδιο της δημοτικής Αρχής

Ο δήμος ως θεσμός, ειδικά μετά τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, γίνεται ένα αντιλαϊκό «όπλο» στα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής που κινείται στις «ράγες» της ανταποδοτικότητας, της τοπικής φορολογίας, του παραπέρα χαρατσώματος των δημοτών.

Είναι ενδεικτικό το πώς αξιοποιούνται η δημόσια περιουσία, οι υποδομές, και οι δυνατότητες που δίνει ο Δήμος ως θεσμός, όχι για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, αλλά για την παραπέρα οικονομική αφαίμαξη του λαού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατάρτισε η δημοτική αρχή, και φαίνεται στον πίνακα, όπου ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα μέχρι το 2023 βαίνουν συνεχώς μειούμενα και η κρατική χρηματοδότηση (Επιχορηγήσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό) προβλέπεται να είναι μειωμένη για τα επόμενα χρόνια, τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη και φόρους αυξάνονται.

Η δημοτική Αρχή που τόσο υπερηφανεύεται για τη «χριστή» διαχείριση των οικονομικών του Δήμου δεν λέει κουβέντα από που προέρχονται τα έσοδά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι λιγότερο από το 30% των εσόδων του Δήμου προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή χρήματα που έχει πληρώσει ο λαός με τη φορολογία του, ενώ πάνω από το 70% των εσόδων είναι από ανταποδοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που καλείται και πάλι να πληρώσει ο λαός για υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο.

Η λογική του Δήμου Α.Ε., όπου ο κάθε δήμαρχος σαν άλλος μάνατζερ θα διαχειρίζεται τα οικονομικά παίρνοντας από τους δημότες ξανά και ξανά, μπορεί πρέπει να σταματήσει. Έχουν ευθύνη όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά και η αντιπολίτευση που συμφωνεί με αυτή την πολιτική που «στραγγίζει» το λαϊκό εισόδημα. Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους συμφωνούν με αυτή την πολιτική και πρέπει να πάρουν μια δυναμική απάντηση.

Ο Δήμος μπορεί να είναι ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, αρκεί να υπάρχει η πολιτική κατεύθυνση, η πολιτική της σύγκρουσης με τις κυρίαρχες πολιτικές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βάζουν το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες και την ικανοποίησή τους.

Μπορεί να μπει ένα φρένο στη φοροληστεία, στα πανάκριβα τροφεία, τις πολύ υψηλές συνδρομές στις υπηρεσίες του Δήμου, αν ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση, στον Δήμο και στην Περιφέρεια. Να βγει δυνατή η μόνη φωνή που είναι σε σύγκρουση με την ανταποδοτικότητα, τη λειτουργία του Δήμου ως επιχείρηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet