Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 20ής Σεπτεμβρίου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Οι τοποθετήσεις της παράταξης στο Δ.Σ. της 20ής Σεπτεμβρίου

Ανασκόπηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου κάνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-, παραθέτοντας παράλληλα τις τοποθετήσεις της σε θέματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Κωνστάντος σημειώνεται:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ής Σεπτεμβρίου. Οι τοποθετήσεις της παράταξής μας. Στο επίκεντρο η επέκταση εταιρείας μαρμάρου στη Λυκόβρυση

Τα «μαρμαράδικα» στη Λυκόβρυση, με αφορμή την επέκταση υφιστάμενης μονάδας, ήταν το θέμα που απασχόλησε περισσότερο το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου. Η ανεπιτυχής προσπάθεια του δημάρχου κ. Μαυρίδη να πείσει για την προσήλωσή του στην ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης ανεξάρτητα από τις εξελίξεις για το «πράσινο σημείο» όπως εκφράστηκαν πρόσφατα από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο, η ονοματοδοσία του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ Λυκόβρυσης σε «Γεώργιος Κ. Αλεξόπουλος» και η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου μας ήταν ορισμένα από τα ξεχωριστής βαρύτητας θέματα της συνεδρίασης.

Στο πλαίσιο της «ημέρας του πολίτη» που προηγείται, έξι συμπολίτες μας τοποθετήθηκαν σχετικά με την επέκταση της επιχείρησης μαρμάρου στη Λυκόβρυση, για κυκλοφοριακά θέματα στην περιοχή Ψαλιδίου, για έλλειψη καπακιών σε κάδους απορριμμάτων, για το δάσος Κάσδαγλη και για την αυστηρή τήρηση μεταφοράς της λαϊκής από την Άνω στην Κάτω Πεύκη.

1. Όσον αφορά στην επέκταση της εταιρείας μαρμάρου στη Λυκόβρυση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη ειδικού πραγματογνώμονα για το θέμα και την προσφυγή κατά των αποφάσεων έγκρισης της επέκτασης, που φέρουν την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου. Η παράταξή μας επισήμανε την ανάγκη εκτός από νομικές ενέργειες να υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες ώστε να καταστεί σαφής η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Προτείναμε την πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης πλησίον της επιχείρησης ώστε να κατανοήσουν όλοι οι συμπολίτες μας το μέγεθος του προβλήματος, παραστάσεις διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και κάθε άλλη πρόσφορη ενέργεια. Η διαλογική συζήτηση για το θέμα ήταν στο σύνολό της θετική και ουσιαστική.

2. Οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Καραμέρου για διασύνδεση της χρηματοδότησης ολοκλήρωσης του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης με τις επιλογές του Δήμου για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και το πράσινο σημείο τέθηκαν εκ νέου στη συνεδρίαση τόσο από την παράταξή μας όσο και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τα εύλογα ερωτήματα δυστυχώς δεν απαντήθηκαν με πειστικό τρόπο από τον δήμαρχο. Είναι ενδεικτικό της προφανούς αδυναμίας του κ. Μαυρίδη να επιχειρηματολογήσει με επάρκεια και σαφήνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εκνευρισμός και η ένταση που διέκριναν την απάντησή του, στοιχεία επικοινωνίας που χαρακτηρίζουν όλες τις αδύναμες, γκρίζες και έκθετες στιγμές της Διοίκησής του. Να θυμίσουμε απλά ότι ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Καραμέρος ήταν το πρωταγωνιστικό δίδυμο ομάδας που επιχείρησε το φθινόπωρο του 2015, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να μετατρέψει το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης σε πράσινο σημείο διαδημοτικού και υπερτοπικού χαρακτήρα.

3. Το θέμα της απόρριψης του φακέλου για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του Βόρειου Τομέα Αττικής στον οποίο μετέχει και ο Δήμος μας με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αμαρουσίου, από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 στερώντας πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους για τις πόλεις μας, Πεύκη και Λυκόβρυση, ύψους 5.000.000 ευρώ, τέθηκε εκ νέου από της παράταξή μας, ζητώντας αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την εισαγωγή του ως τακτικό θέμα σε προσεχή συνεδρίαση κάτι που θεωρούμε επιβεβλημένο ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας.

4. Εγκρίθηκε και με τη δική μας θετική ψήφο ο κανονισμός λειτουργίας του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου ο οποίος είχε αποσυρθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημά μας. Υιοθετήθηκε από τη διοίκηση η πρότασή μας να συζητείται υποχρεωτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ως τακτικό θέμα η απολογιστική ετήσια έκθεση πεπραγμένων του γραφείου εθελοντισμού. Εστιάσαμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας εθελοντών αφοσιωμένων σε ιδέες και σκοπούς και όχι σε πρόσωπα όπως συμβαίνει συχνά στον Δήμο μας.

5. Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει ονοματοδοσία στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης. Μετά το Πνευματικό Κέντρο σειρά είχε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ σε «Γεώργιος Κ. Αλεξόπουλος». Αίτημα που έγινε δεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ήταν παρόντες. Θετική ήταν και η ψήφος της παράταξής μας βαρύνοντας ιδιαίτερα στην απόφασή μας το δικαιολογημένο συναισθηματικό φορτίο της τοπικής κοινωνίας για απόδοση τιμής σε έναν διακεκριμένο νέο άνθρωπο στον αθλητισμό και όχι μόνο, του οποίου η ζωή αφαιρέθηκε με βίαιο τρόπο. Με την ευκαιρία της συζήτησης επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η γραφειοκρατική αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα των ονοματοδοσιών και η αναγκαιότητα ευρύτερης συζήτησης πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

6. Εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στο ΠΕΑΠ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος στη θέση του κ. Αντώνη Τσελέντα που ορίστηκε αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου κ. Μαυρίδη φαίνεται να υπάρχει νέα καθυστέρηση στις εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στο γήπεδο της Πεύκης λόγω ενστάσεως που έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να οριστεί νέος προσωρινός ανάδοχος από την Περιφέρεια Αττικής που έχει αποκλειστικά την ευθύνη δημοπράτησης και χρηματοδότησης του έργου.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας προσκάλεσε εκ νέου όλες και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου καθώς και στην τακτική φθινοπωρινή εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet