Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 21ης Ιουλίου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 21ης Ιουλίου

Για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τοποθετήθηκε η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015.

Συγκεκριμένα, στη θλιβερή και ξαφνική είδηση για τον θάνατο του Μιχάλη Χαβιάρα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Κωνστάντος επεσήμανε τη συνεπή, συνετή και συνενωτική παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

Αναφορικά με τα πρόσθετα δικαστικά έξοδα λόγω απόσπασης σε υπουργικό γραφείο της μοναδικής νομικού του Δήμου, ο κ. Κωνστάντος ζήτησε πληροφορίες από τον κ. Τάσο Μαυρίδη ο οποίος μαζί με τον κ. Βασίλη Σιαδήμα έχουν αναλάβει, εθελοντικά, την καλύτερη δυνατή κάλυψη και συντονισμό των νομικών ζητημάτων του Δήμου, εκφράζοντας και τις ευχαριστίες μας για την προσφορά τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, το πρόσθετο κόστος υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ ενώ ενδέχεται να προσεγγίζει και τις 15.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό. Ακριβή στοιχεία θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί και δεύτερη οργανική θέση δικηγόρου ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Στο θέμα της έλλειψης άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης και τους λόγους αδυναμίας απόκτησής της τόσα χρόνια που έθιξε ο επικεφαλής της παράταξης, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη διαβεβαίωσε ότι έχει πλέον συνταχθεί ο φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση. Η πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΠ Κική Νικολαροπούλου ανέλυσε τους λόγους καθυστέρησης.

Ο κ. Κωνστάντος ζήτησε επίσης από την πρόεδρο του ΠΕΑΠ ρητή χρονική δέσμευση για τη δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου στο ΠΕΑΠ για την περίοδο 2013-2014 και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «αναμένεται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί».

Αναφορικά με ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ για τη διόρθωση της, όπως αναφέρεται, «καταφανούς αδικίας σε βάρος των τριών εθελοντών παιδιάτρων στη διαδικασία πρόσληψης για τους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι ούτε καν θεωρήθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν» η παράταξη συνηγόρησε. Της προκάλεσε, όμως, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η συμπεριφορά του δημάρχου ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αν και αναγνώρισε τη λανθασμένη διαδικασία από τις υπηρεσίες του ΚΟΙΠΑΠ, ουσιαστικά στράφηκε εναντίον και των εθελοντών παιδιάτρων “απειλώντας” με ένδικα μέσα».

Εκτιμώντας το θετικό χαρακτήρα της λαμπαδηδρομίας εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο όσον αφορά στην προαγωγή της ιδέας προσφοράς αίματος όσο και στην ενίσχυση της ενότητας των δύο πόλεων του Δήμου, ο κ. Κωνστάντος ζήτησε από τον δήμαρχο να ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση πραγματοποίησης και φέτος της εκδήλωσης σε συνεργασία με τη «Γέφυρα Αγάπης». Θετική ήταν η ανταπόκριση της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και του αντιδήμαρχου Παιδείας Δημήτρη Κατραμάδου οι οποίοι ανέλαβαν ήδη σχετική πρωτοβουλία.

Στο κυριότερο θέμα, τώρα, ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στα θέματα λειτουργίας του ΚΟΙΠΑΠ (διοικητική, οικονομική, δομές) η παράταξη ανέπτυξε τις προτάσεις της σε συγκεκριμένα ζητήματα ενώ υπερψήφισε την πρόταση διαχειριστικού ελέγχου που υποβλήθηκε από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Γώγου. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε φανερό ότι το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο σε επίπεδο λογιστικής παρακολούθησης λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι θεμιτό να εξεταστούν όχι στο πλαίσιο μιας καταγγελτικής διάθεσης αλλά ως μια επιθυμητή και προληπτική απόδειξη διαφάνειας». Επιπρόσθετα, και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η παράταξη «θεώρησε εύλογο ότι εφόσον η δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα διενήργησε διαχειριστικό έλεγχο στο ΠΕΑΠ, κατ΄ αντιστοιχία και στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων διοίκησης, θα υπερψήφιζε τη συγκεκριμένη πρόταση. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη, δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα συνοχής και ενιαίας έκφρασης στις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης. Εξαιρετικά αρνητική και αντιθεσμική η εισήγηση του δημάρχου προς τα μέλη της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν την πρόταση, χωρίς καμία αιτιολόγηση και σε αντίθεση με όσα είχε πράξει για το ΠΕΑΠ πριν μερικούς μήνες».

Αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα συνέπειας όλων των δημοτικών συμβούλων στα καθήκοντά τους ο δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κωνστάντος καταψήφισε τη νέα αίτηση άδειας δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας η οποία έχει απουσιάσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ίδια γνώμη συμμερίστηκε το σύνολο των παριστάμενων συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η άδεια τελικά εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας (πλην ενός που ψήφισε λευκό) επικυρώνοντας και επιβραβεύοντας την, όπως αναφέρεται, «προκλητική έλλειψη ενδιαφέροντος». «Με ιδιαίτερη λύπη», συνεχίζει η ανακοίνωση, «παρατηρήσαμε ότι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολιδάκης συντάχθηκε με αυτή την άποψη, υπερψηφίζοντας την άδεια».

«Με τις τοποθετήσεις μας και στα υπόλοιπα θέματα» αναφέρει η παράταξη «επιλέξαμε όπως πάντα να είμαστε χρήσιμοι, αξιόπιστοι εκφραστές δίκαιων αιτημάτων συμπολιτών μας, θεσμικά συνεπείς στα καθήκοντά μας, συνενωτικοί και συνεργατικοί στην ουσία των θεμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet