Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 31ης Αυγούστου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 31ης Αυγούστου

Για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τοποθετήθηκε η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, την αποκτηθείσα εμπειρία της παράταξης και τις προεκλογικές τοποθετήσεις της για ένα ανοικτό και συμμετοχικό σύστημα τοπικής διακυβέρνησης, η παράταξη ζήτησε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με αντικείμενο τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. Αντικείμενο της επιτροπής θα αποτελέσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, η αναβάθμιση των εργασιών του στα λειτουργικά, ποιοτικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά των εργασιών του, η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, η διενέργεια ειδικών θεματικών συνεδριάσεων για πρωτεύουσας σημασίας ζητήματα όπως η παιδεία, το περιβάλλον, η καθαριότητα, οι δομές πρόνοιας, τα νομικά πρόσωπα κ.α. Η παράταξη ευελπιστεί στην υποστήριξη του αιτήματός της τόσο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τους επικεφαλής των πέντε άλλων παρατάξεων.

«Η παρουσία γονέα εργαζόμενου πεντάμηνης σύμβασης με προβλήματα υγείας στο ΚΟΙΠΑΠ και οι καταγγελίες του για άνιση μεταχείριση που έγιναν και εγγράφως στο αρμόδιο Υπουργείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «ήταν μία εξαιρετικά θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα για το Δημοτικό Συμβούλιο που εντάθηκε με τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό του δημάρχου ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη». Η παράταξη επεσήμανε στον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ ότι «είναι υποχρέωση των διοικήσεων των νομικών προσώπων να επιλύουν οι ίδιες παρόμοια ζητήματα, συνδυάζοντας τους ανθρωπιστικούς παράγοντες και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς να αναγκάζουν τους πολίτες του Δήμου να δημοσιοποιούν ευαίσθητα οικογενειακά βιώματά τους, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Δήμο στο σύνολό του σε τομείς ιδιαίτερα σημαντικούς όπως οι εργασιακές συνθήκες».

Ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στον λαογραφικό σύλλογο «Πευκιώτικες Ρίζες» για την εξαιρετική έκδοση «Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται» αποτέλεσμα πολυετούς και επίπονης πρωτογενούς έρευνας των μελών του, καλύπτοντας ιδανικά το σημαντικό βιβλιογραφικό κενό που υπήρχε.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Στη συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων η παράταξη επανέλαβε την αναγκαιότητα άμεσης ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών χωρίς την ενεργητική, διαρκή και πειθαρχημένη υποστήριξη των οποίων δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το πρόγραμμα όσο άρτια κι αν είναι η σχεδίασή του επί χάρτου. Πρότεινε επίσης την αναζήτηση ερευνητικών προγραμμάτων και ιδεών που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ένταξή τους στον σχεδιασμό, με σκοπό την άντληση πρόσθετων οικονομικών πόρων που σχετίζονται με την έρευνα και την καινοτομία.

Η παράταξη υπερψήφισε και καλωσόρισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την «έστω και καθυστερημένη υποβολή των ετήσιων ταμειακών απολογισμών του ΚΟΙΠΑΠ για τα έτη 2013 και 2014 ως ένα βήμα προς την ολοκλήρωση και έγκριση όλων των προβλεπόμενων οικονομικών καταστάσεων του νομικού προσώπου». Ωστόσο επεσήμανε ότι «η υπερψήφιση αυτή εκφράζει και ενισχύει την προληπτική και καλοπροαίρετη διάσταση του αιτήματός της για τον διαχειριστικό έλεγχο του ΚΟΙΠΑΠ σε αντιδιαστολή με την εκφρασμένη άποψη του δημάρχου και της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης ότι ο έλεγχος μπορεί να εγκριθεί μόνο μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες κακοδιαχείρισης». «Φυσικά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για την επικράτηση των ενιαίων αρχών διοίκησης και της εφαρμογής προληπτικών και απολογιστικών μεθόδων ελέγχου θα συνεχιστεί. Κρίσιμο σημείο στη διαδικασία αυτή θα αποτελέσει και η δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΑΠ και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου».

«Με τις τοποθετήσεις μας και στα υπόλοιπα θέματα» αναφέρει η παράταξη «επιλέξαμε όπως πάντα να είμαστε χρήσιμοι, αξιόπιστοι εκφραστές δίκαιων αιτημάτων συμπολιτών μας, θεσμικά συνεπείς στα καθήκοντά μας, συνενωτικοί και συνεργατικοί στην ουσία των θεμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet