Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Άσκηση κριτικής με σύνεση, πειθώ και τεκμηριωμένα επιχειρήματα
Πολιτική

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Άσκηση κριτικής με σύνεση, πειθώ και τεκμηριωμένα επιχειρήματα

Την άσκηση κριτικής με «σύνεση, πειθώ και τεκμηριωμένα επιχειρήματα» ζητεί η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 με αφορμή τη μελέτη «Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων» που εκπόνησε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» και τα αποτελέσματά της για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συγκεκριμένα, η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ιωάννου, επισημαίνει τα εξής:

Σαφώς και οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και το κλίμα γίνεται βαρύτερο μεταξύ των πρωταγωνιστών. Είναι επόμενο αυτό όταν, μάλιστα, οι διεκδικητικές της δημοτικής Αρχής πληθαίνουν και το εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί επιφυλάσσει εκπλήξεις. Όμως, όπως και με άλλες αφορμές έχουμε γράψει, είναι ανάγκη να επικρατήσει κοσμιότητα μα προ πάντων ειλικρινής διάθεση κριτικής, χωρίς ψεύδη, στρεβλώσεις και παραποιήσεις δεδομένων ή υπερτονίσεις κάποιων θετικών στοιχείων, τα οποία αναμφισβήτητα η παρούσα δημοτική Αρχή έχει επιτύχει, όλα στον βωμό μιας στείρας και άνευ ουσίας αντιπαράθεσης.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι πρωταγωνιστές του προεκλογικού αγώνα ότι ο απλός πολίτης και από  ειδικές αυτοδιοικητικές γνώσεις στερείται και στην ουσία δεν τον ενδιαφέρουν κουραστικά και επίπονα στοιχεία μακροοικονομικού ενδιαφέροντος. Ο πολίτης για άλλα ενδιαφέρεται, αυτά που θα του βελτιώσουν την καθημερινότητά του και την ποιότητα της ζωής του, είτε του ίδιου, είτε της οικογένειάς του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το νοικοκύρεμα του Δήμου μας από οικονομική άποψη δεν είναι μια πραγματικότητα για την παρούσα δημοτική Αρχή, το οποίο φυσικά μπορεί να του εξασφαλίσει όλα τα προηγούμενα. Δεν σημαίνει, όμως, αυτό ότι η παρούσα δημοτική Αρχή παίρνει άφεση αμαρτιών για όλες τις άλλες ελλείψεις της ή την απουσία της αμφίδρομης επικοινωνίας που επί τέσσερα και πλέον χρόνια είναι είδος σε σπανιότητα! Όλα αυτά περιμέναμε να τα ακούσουμε από τον υπεύθυνο απολογισμό του δημάρχου με όλες τις θεσμικές του απαιτήσεις που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ…

Ο πολίτης περιμένει επίσημα να τον ενημερώσει ο δήμαρχος τόσο για τα καλά που έχει πετύχει όσο και για αυτά που υστέρησε για πολλούς και διαφόρους λόγους και όχι από διάφορα κέντρα φιλελεύθερων μελετών, που ομολογουμένως δεν αμφισβητούμε! Και στο σημείο αυτό θλιβόμεθα με τα στοχευμένα άρθρα που διαβάζουμε τα οποία, πάντα κατά τη γνώμη μας, εξυπηρετούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, γραμμένα κατά  τα άλλα από ειδήμονες του αυτοδιοικητικού παιχνιδιού, αλλά που δυστυχώς εξυπηρετούν το προεκλογικό γίγνεσθαι όχι με ειλικρινή και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται απαιτούν ένααν προεκλογικό αγώνα τίμιο και ειλικρινή! Μισές αλήθειες ή υπερτονισμοί κάποιων δεδομένων τις δυναμιτίζουν και τις πολώνουν! Είμαστε διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουμε;

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 το ζητά τέσσερα και πλέον χρόνια! Και είναι διατεθειμένη να τον ακολουθήσει σεβόμενη πάνω από όλα τους συμπολίτες της, οι οποίοι απαιτούν τον δρόμο αυτό επιτακτικά! Ας πιστέψουμε πως όλοι μας θα έχουμε να κερδίσουμε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet