Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφορές που δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές του
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφορές που δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές του

Για συμπεριφορές που δεν τιμούν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριφορές που δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές του!!!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Οκτωβρίου 2018 υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη τρία πολύ σοβαρά θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων, με πιο σημαντικό το θέμα των δημοτικών τελών που απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας.

Το Συμβούλιο ξεκίνησε στην ώρα του και ως προβλέπει ο κανονισμός της λειτουργίας του προηγείται πάντα η εισήγηση του κ. δημάρχου και κατόπιν εγγράφονται ομιλητές αρχηγοί παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας. Ως εδώ καλά όλα. Όμως επειδή παρακολουθούμε ως ακροατές τα Δημοτικά Συμβούλια, μας έκανε αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του κ. δημάρχου, ο οποίος αλαζονικά και απαξιωτικά μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του για τα προς συζήτηση θέματα αποχωρούσε από την αίθουσα συνεδριάσεων και κατευθυνόταν στο γραφείο του, προσερχόμενος μόνο κατά την ώρα της ψηφοφορίας!

Επισημαίνουμε με θλίψη τη συμπεριφορά αυτή του κ. δημάρχου με την οποία έδειχνε προς όλους πως τα θέματα δεν τον ενδιαφέρουν και όσα και αν διατυπώνονταν από τους ομιλητές, για τον κ. δήμαρχο ήσαν μάταια και ανωφελή. Και το πιο σημαντικό με τη συστηματική απουσία του από την αίθουσα κατά τις συζητήσεις των θεμάτων απαξίωνε και τους ομιλητές της δικής του παράταξης, ορισμένοι από τους οποίους κατέθεσαν πολύ γόνιμους προβληματισμούς.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει πως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου νοσεί και οι πρωταγωνιστές του αρκετές φορές δεν προάγουν με τη συμπεριφορά τους τη σημασία του, τον ρόλο του και την ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Όταν όμως αυτή η απαξίωση εκπορεύεται από τον ίδιο τον δήμαρχο, τότε πραγματικά οι συμπολίτες μας απογοητεύονται, όταν μάλιστα τα θέματα προς συζήτηση είναι τόσο σοβαρά και περίπλοκα και όλοι αναμένουν ουσιαστικές λύσεις. Ο δήμαρχος οφείλει να είναι παράδειγμα προς μίμηση, τυπικός μα προ πάντων καθοδηγητής!!!

Μήπως κ. δήμαρχε κουραστήκατε πια; Ανθρώπινο είναι. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές, όταν η θέση σας απαιτεί διαρκή εγρήγορση και εργασία χωρίς όρια. Το δημοτικό management πάντως αυτό απαιτεί. Εμείς απλώς το επισημαίνουμε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet