Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Επιδιώκει διεθνείς συνεργασίες προς όφελος του Δήμου
Πολιτική

Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Επιδιώκει διεθνείς συνεργασίες προς όφελος του Δήμου

Για την επιδίωξη διεθνών συνεργασιών προς όφελος του Δήμου κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

Ο απομονωτισμός δεν πρέπει να είναι ίδιον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αντίθετα η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών με φορείς και αυτοδιοικητικές κοινότητες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών, κοινή συμμετοχή σε έργα και προγράμματα, χρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών (π.χ. ΟΟΣΑ/OECD), κατατείνοντας στο όφελος του Δήμου μας, οικονομικό και τεχνογνωσίας.

Ο συνδυασμός Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ιωάννου, πιστεύει στις διεθνείς συνεργασίες για τον Δήμο μας και έχει τη σχετική τεχνογνωσία μεταξύ των στελεχών του για να το κάνει με επιτυχία.

Ήδη, εδώ και 5ετία, έχει ξεκινήσει τις επαφές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσον εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον και στις ΗΠΑ (π.χ. Σικάγο, Φρανκφούρτη, Δουβλίνο κ.λπ.), ώστε να είναι όλα έτοιμα, μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του Δήμου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρωτοβουλίες, όπως οι Παγκόσμιοι Συνεταιρισμοί για Αποτελεσματική Συνεργασία Ανάπτυξης (Global Partnerships for Effective Development Cooperation), το Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη της Συνεργασίας (UN Development Cooperation Forum), το Συνέδριο Πολιτικής για την Ανάπτυξη (Policy Forum on Development) στο πλαίσι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μερικές από τις δεκάδες ανάλογες πρωτοβουλίες για την προώθηση των πολιτικών συνεργασίας και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων.

Είναι καιρός για τον Δήμο μας να περάσει στην επόμενη μέρα, στη νέα εποχή, καινοτομώντας και πρωτοπορώντας, με σύγχρονη αντίληψη και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet