Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Η πόλη μας είναι μία, ισχυρή και αδιαίρετη
Πολιτική

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Η πόλη μας είναι μία, ισχυρή και αδιαίρετη

«Η πόλη μας είναι μία, ισχυρή και αδιαίρετη» τονίζει ο δημοτικός συνδυασμός Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 σε ανακοίνωσή του με την οποία εξηγεί γιατί δημιούργησε ένα εκλογικό κέντρο στην Πεύκη.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης τον Παναγιώτη Ιωάννου, επισημαίνει τα εξής:

Έχουμε πολλές φορές υποστηρίξει πως το «καλλικρατικό» εγχείρημα της συνένωσης των δύο πόλεων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πριν από αρκετά χρόνια δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί ήταν δύο Δήμοι δυνατοί και εύρωστοι με τη δική τους ιστορία, κουλτούρα και πληθυσμιακή ιδιαιτερότητα. Δεν είναι στις προθέσεις μας αυτή τη στιγμή να κρίνουμε τις αποφάσεις της πολιτείας τότε. Θεωρούμε πως ήταν αγαθές και με κίνητρα οπωσδήποτε αναπτυξιακά για το καλό του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Τα χρόνια πέρασαν και η όλη προσπάθεια της ομαλής συνένωσης των δύο πόλεων «ανατέθηκε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της. Ήδη υπάρχουν πολλές θετικές προσπάθειες, αλλά και αρκετές αρνητικές. Για τις αρνητικές έχουμε γράψει αρκετά και κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί! Σημασία είναι πως η πορεία των δύο πόλεων σε γενικές γραμμές είναι ομαλή, αλλά υπάρχουν στιγμές που οι δύο πόλεις βρίσκονται σε αντιπαλότητα, δείγμα πως η ουσιαστική συνένωση είναι ακόμα μακριά!

Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 έγκαιρα έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει προβεί σε ενέργειες και εκδηλώσεις που αναμφισβήτητα βοηθούν την ομαλή ζωή των δύο πόλεων. Σ΄ όλα τα κείμενά μας από το 2014 μέχρι σήμερα αναφερόμαστε στην πόλη μας εννοώντας ΠΑΝΤΑ την ενιαία πόλη Λυκόβρυση – Πεύκη και τους ανθρώπους της, που για μας είναι οι συμπολίτες του ενιαίου Δήμου μας. Ενδιαφερθήκαμε και ενδιαφερόμαστε για τα ενιαία προβλήματα της κοινής μας πόλης και δώσαμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας μάχες για την επίλυσή τους, όσο κι αν αυτό μερικές φορές μας στοίχιζε σε χρόνο, κόπο και μερικές φορές σε απογοητεύσεις.

Για μας η Λυκόβρυση και η Πεύκηείναι η πόλη της καρδιάς μας. Το αποδεικνύουμε καθημερινά και με τις αποφάσεις μας. Μία από αυτές είναι η ενσυνείδητη επιλογή μας να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο προεκλογικό κέντρο στην επίσημη έδρα του Δήμου μας που είναι η Πεύκη, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα πως η πόλη είναι μία και αδιαίρετη και τα πολλαπλά εκλογικά κέντρα στις δύο πόλεις λειτουργούν διασπαστικά και διαχωρίζουν τους συμπολίτες μας σε επικίνδυνες ομαδοποιήσεις. Οι συμπολίτες μας της Λυκόβρυσης είναι ανάγκη να κατανοήσουν πως τους περιμένουμε στο ενιαίο εκλογικό μας κέντρο να ανταλλάξουμε απόψεις, να χαράξουμε μαζί τη νέα πορεία του Δήμου μας, να συζητήσουμε για το πρόγραμμά μας το οποίο υποδειγματικά ομαδοποιεί τις δύο πόλεις μας χωρίς διαχωρισμούς και ενδεχόμενες μελλοντικές διασπαστικές αποφάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζουμε τους συμπολίτες μας της Λυκόβρυσης. Απεναντίας τους θεωρούμε ένα ενιαίο σύνολο μιας αδιάσπαστης ενότητας με τα ίδια οράματα, στόχους και τις ίδιες καλοπροαίρετες απαιτήσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Εμείς θα ασχοληθούμε υποδειγματικά με την πόλη μας, τις γειτονιές της και τους δρόμους της, θεωρώντας πως οι συμπολίτες μας των δύο πόλεων είναι πολίτες του ενιαίου Δήμου μας, που τα προβλήματά τους δεν διαχωρίζονται και αντιμετωπίζονται ενιαία και ουδέποτε θα προβούμε σε πράξεις ή παραλείψεις που να οδηγούν σε αποτελέσματα αντίθετα με τις μέχρι τώρα πεποιθήσεις μας. Το αποδείξαμε, το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις μέχρι τώρα επιλογές μας και θα αγωνιστούμε, με το γνωστό μας πάθος, για να το αποδείξουμε, όταν θα είμαστε με την αγάπη όλων των συμπολιτών μας η νέα δημοτική Αρχή!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet