Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ή μπορείτε να διοικήσετε ή να πάτε σπίτι σας
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ή μπορείτε να διοικήσετε ή να πάτε σπίτι σας

Να διοικήσει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ή «να πάει σπίτι του» καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν επέλθει τόσο στην πλειοψηφία όσο και στη μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρόταση περί διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ), η ομάδα διερωτάται τι κρύβει η υπόθεση του ελέγχου και τονίζει στον δήμαρχο ότι «έρχεται μεγάλη καταιγίδα». Τον καλεί επίσης να διοικήσει τον Δήμο και «να μην προσπαθεί να καλύψει τα γραμμάτια που έχει προς εξόφληση σε διάφορους από πριν την εκλογή του».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όταν η διαφάνεια πρέπει να είναι το αναγκαίο ζητούμενο

Αρκετά είπαμε και γράψαμε τον τελευταίο καιρό για το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου του ΚΟΙΠΑΠ. Καυτηριάσαμε και ελέγξαμε τη δημοτική Αρχή για τα όσα διημείφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου για το θέμα αυτό.

Σαφώς και συμφωνούμε πως ένας διαχειριστικός έλεγχος πάντα είναι απαραίτητος και πραγματοποιείται όταν κάποιος ή κάποιοι το ζητήσουν με καταγγελία τους ή μη από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ανεξάρτητα αν έχουν την ιδιότητα ή  μη του δημοτικού συμβούλου. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία, ως φαίνεται, δεν περνά από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όμως εκλήθη για το ΚΟΙΠΑΠ, ενώ και για το ΠΕΑΠ έγινε από το ίδιο το νομικό πρόσωπο (και βέβαια ακόμη περιμένουμε το αποτέλεσμα, πέρασε ένας χρόνος, πόσο πρέπει να περιμένουμε;) να αποφασίσει και το πιο σημαντικό να διχάσει τους δημοτικούς συμβούλους, πλειοψηφίας, μειοψηφίας και άλλους να μην πάρουν καμία θέση και να δώσει προς τα έξω την εντύπωση της  αδιαφάνειας.

Γιατί όλα αυτά; Ποιος τελικά ευθύνεται; Τι κρύβει αυτή η υπόθεση; Με θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης δεν έχει το δικαίωμα κανείς να πειραματίζεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να οδηγεί το Σώμα σε επικίνδυνες διαιρέσεις και διαξιφισμούς, όταν οι πολίτες με ψήφο τους εξουσιοδότησαν να παράγουν έργο με ομόνοια και σύμπνοια χωρίς παλινωδίες και αναταράξεις.

Κύριοι της δημοτικής Αρχής πρέπει να θυμόσαστε πάντα πως τους συμπολίτες μας δεν τους ενδιαφέρουν ουδόλως οι εσωτερικές σας διαμάχες, οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι άγονοι διαξιφισμοί, όταν μάλιστα οι αιτίες για όλα αυτά είναι η χρηστή διαχείριση δημοσίου χρήματος είτε έχετε δίκιο είτε όχι. Υπάρχουν θεσμικά όργανα να λύσετε τις διαφορές σας μέσα στην παράταξη σας και αν δεν τα βρείτε υπάρχει άλλος δρόμος πολύ πιο έντιμος από το κάνετε φεϊγβολάν δηλώσεων. Εμείς το είχαμε επισημάνει πριν από τις εκλογές πως οι επιλογές του κ. Μαυρίδη για την σύνθεση αυτού του ψηφοδελτίου θα φέρει αυτά και χειρότερα αποτελέσματα, βέβαια αυτό που τον ενδιέφερε τότε  ήταν να μαζέψει ψήφους και όχι πώς θα διοικήσει αν εκλεγεί, όμως ποτέ δεν είναι αργά αν κάποτε αποφασίσει να δουλέψει σωστά για τον τόπο μας και όχι να προσπαθεί να καλύψει τα γραμμάτια που έχει προς εξόφληση σε διάφορους από πριν την εκλογή του.

Κύριε δήμαρχε δεν έχετε άλλο χρόνο, έρχεται μεγάλη καταιγίδα, αποφασίστε γρήγορα, έχετε ξεχάσει τον θεσμικό σας ρολό και όλη η ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν είναι μόνο δική σας, μην ψάχνεται να βρείτε λάθη σε άλλους. Θα σας το πούμε πολύ απλά (εμείς δεν χρησιμοποιούμε ξύλινη γλώσσα, σας συνιστούμε επιτέλους να παρατήσετε την πολιτικάντικη συμπεριφορά σας) ή μπορείτε να διοικήσετε τον Δήμο μας ή να πάτε σπίτι σας. Ο λαός σας έδωσε την ευκαιρία να το κάνετε, αποδείξτε τώρα εσείς ότι μπορείτε. Ο Δήμος μας ποτέ δεν ήταν σε αυτά τα χαλιά, ποτέ δεν είχαν συμβεί αυτά στην πόλη μας και ποτέ δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εδώ να τονίσουμε ότι είστε πολύ τυχερός που ο προέδρος του Δ.Σ. κάνει καλά τη δουλειά του.

Να είστε σίγουροι πως σύσσωμος ο λαός του Δήμου μας σας παρακολουθεί και ζητά από εσάς να είστε λαμπάδες καιόμενες στο καθήκον σας και στις υποχρεώσεις που σας αναλογούν, χωρίς παλινωδίες και επικίνδυνους πειραματισμούς, οι  οποίοι μπορεί, κατά τη γνώμη σας πάντα, να αμβλύνουν τους μεταξύ σας ανταγωνισμούς, δίνουν όμως προς τα έξω μια εικόνα η οποία σας στερεί την έξωθεν καλή μαρτυρία που είναι το αποκλειστικό ζητούμενο όλων των συμπολιτών μας, οι οποίοι σας ψήφισαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες και τις  προσδοκίες τους σε σας.

Έχετε ιερό χρέος και καθήκον να τα σκέπτεσθε όλα αυτά γιατί είστε αιρετοί άρχοντες με αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Εμείς απλώς καλοπροαίρετα επισημαίνουμε και προσδοκούμε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet