Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Παραγκωνίζεται η Λυκόβρυση»
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Παραγκωνίζεται η Λυκόβρυση»

«Παραγκωνίζονται» τα θέματα και οι δραστηριότητες της Λυκόβρυσης σημειώνει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 και καλεί τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης να δραστηριοποιηθεί αναλόγως ώστε να αλλάξει αυτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας:

Έχουμε πάρα πολλές φορές τονίσει ότι η “Καλλικρατική” ομαδοποίηση των Δήμων έχει και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Για μας ενώθηκαν  δύο πόλεις  όμορες  οι οποίες αποτελούσαν πριν δύο ξεχωριστούς Δήμους, που ο καθένας είχε τη δική του πορεία και τα δικά του προβλήματα. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά από αυτή την ένωση των δύο πόλεων, μπορούμε να κάνουμε ένα απολογισμό των δράσεων και των παρεμβάσεων του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων και υποστήριξη ενεργειών που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών ή σοβαρότερα προβλήματα.

Είναι αλήθεια ότι η Πεύκη είναι μια διπλάσια σε πληθυσμό πόλη από τη Λυκόβρυση, ακόμη και σε έκταση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και στη Λυκόβρυση δεν υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν ή να αναδειχθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της πόλης. Η πρακτική των ετών αυτών γενικά μας οδηγεί στο ότι ευκολότερα αναδεικνύονται ή επιλύονται τα προβλήματα της Πεύκης ή ότι οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για τη Λυκόβρυση δεν είναι τόσο συχνές ή αποτελεσματικές, με συνέπεια δύσκολα και χρόνια προβλήματα της πόλης της Λυκόβρυσης να παραμένουν άλυτα και να μη βρίσκονται στην επικαιρότητα ακόμα και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία όφειλαν να τα αναδεικνύουν.

Βέβαια δεν ακυρώνουμε και δεν έχουμε σε καμία περίπτωση αυτή τη διάθεση, τις επιτυχημένες θητείες της μεμονωμένης δημοτικής αρχής του τέως Δήμου Λυκόβρυσης! Απλώς επισημαίνουμε αυτή τη μονομέρεια η οποία είναι πολύ πιθανό να μην είναι και ηθελημένη καθότι οι κεντρικές Δημοτικές υπηρεσίες του ενιαίου πια Δήμου βρίσκονται στη Πεύκη όπως το Γραφείο Δημάρχου ή η έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αυτό συνεδριάζει. Η επισήμανσή μας αυτή είναι εντελώς καλοπροαίρετη και αφορά νοοτροπίες και πρακτικές που  οδηγούν σε μονομερείς κάθε φορά υπέρ της Πεύκης δραστηριότητες, παραγκωνιζόμενες, μπορεί και όχι ηθελημένα ή υστερόβουλα,  αυτές της Λυκόβρυσης σε κάθε επίπεδο.

Ευθύνη γι΄ αυτό έχει το Τοπικό Συμβούλιο της Λυκόβρυσης, αλλά και το ενιαίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου που καλό θα είναι να προβληματιστούν και να δραστηριοποιηθούν όσο ακόμη υπάρχει καιρός.

Η Λυκόβρυση είναι μια όμορφη πόλη με αξιόλογες υποδομές και υπέροχους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει προβλήματα τα οποία επιζητούν λύσεις από τη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής, έτσι ώστε οι πολίτες της να μην αισθάνονται παραγκωνισμένοι ή κατώτεροι των πολιτών της Πεύκης.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να το προσέξει αυτό και να δραστηριοποιηθεί ανάλογα.

Ο Δήμος πια είναι ένας και οι πολίτες του ίσοι και με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ισονομία είναι αρετή της Δημοκρατίας και απαιτεί στη προκειμένη περίπτωση τη πρακτική της εφαρμογή.

Το ευχόμεθα ολόψυχα!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet