Μ. Γώγου: Εξαντλήθηκε, και πώς, η τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς το ΠΕΑΠ;
Πολιτική

Μ. Γώγου: Εξαντλήθηκε, και πώς, η τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς το ΠΕΑΠ;

Παρέμβαση για την έκτακτη επιχορήγηση που ζήτησε το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ από τον προϋπολογισμό του Δήμου κάνει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρία Γώγου.

Η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών τονίζει ότι η επιχορήγηση ζητήθηκε χωρίς να μπορεί αιτιολογηθεί επαρκώς η αναγκαιότητα για αυτήν. Μάλιστα, η κα Γώγου διερωτάται εάν έχει ήδη εξαντληθεί η τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς το ΠΕΑΠ και αν ναι με ποιον τρόπο και από ποια διοίκηση του Νομικού Προσώπου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επικεφαλής της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών:

Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου δεν παύει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να πλήξει τη νοημοσύνη μας και την κοινή λογική.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πλειοψηφία, διά στόματος του πρόεδρου του ΠΕΑΠ ζήτησε την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 45.000 ευρώ στο νομικό πρόσωπο, χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει επαρκώς την αναγκαιότητα αυτή.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας για το έκτακτο και τον σκοπό της διάθεσης του ποσού της επιχορήγησης αυτής, η διοίκηση του Δήμου δεν κατόρθωσε να δώσει πειστικές και επαρκείς απαντήσεις. Δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει έκτακτη επιχορήγηση επικαλούμενος αόριστες δαπάνες. Ως εκ τούτου δεν στηρίξαμε την εισήγηση αυτή.

Επιπλέον, η διοίκηση του Δήμου δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, μια που το αφορούσε άμεσα. Εκεί όφειλαν να συζητήσουν ποιες εργασίες και σε ποιους χώρους είναι επείγουσες και επιβάλλουν την έκτακτη επιχορήγηση. Παράλληλα, όφειλαν να δώσουν την κοστολόγηση των εργασιών αυτών, ώστε να τεκμηριωθεί πρόταση με τις εργασίες και τα κόστη. Με τον τρόπο αυτό απαξιώνει και την ίδια τη λειτουργία του νομικού προσώπου.

Επισημαίνεται ότι το ΠΕΑΠ λαμβάνει ετήσια επιχορήγηση από τον Δήμο ύψους 360.000 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ περίπου.

Μετά από όλα αυτά, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν έχει ήδη εξαντληθεί η τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς το ΠΕΑΠ μέσα σε 7 μήνες, σε ποιες δαπάνες – δράσεις και από ποιον πρόεδρο, τον τωρινό ή τον προηγούμενο;

Επίσης, η έκτακτη επιχορήγηση έρχεται μετά από δύο αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του ΠΕΑΠ που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σημερινός πρόεδρος.

Πόσο πρόχειρη, αλήθεια, στις ενέργειες της, μπορεί να είναι η διοίκηση του Δήμου, όταν γνωρίζοντας ότι τον Νοέμβριο του 2017 θα παραλάβει το κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης, το όποιο συνεπάγεται επιβάρυνση των δαπανών του ΠΕΑΠ, αφού θα αποτελεί δομή του. Γιατί δεν εισηγηθήκατε ταυτόχρονα πρόταση για την κάλυψη και αυτής της δαπάνης, αφού είναι τόσο κοντινή;

Επιπρόσθετα, θα χαιρόμασταν αν φέρνατε επιτέλους πρόταση και για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο και διαθέσιμο την επόμενη χρονιά για τους δημότες, όπως είχαμε προτείνει.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet